Italian Greyhound: Το απίθανο Ιταλικό λαγωνικό!

Λατρεύει το κυνήγι, αλλά και τις αγκαλιές στον καναπέ με το αφεντικό του. Γνωρίστε το Ιταλικό κυνηγόσκυλο που θα σας “πάρει” το μυαλό!

 Προορίζεται για:

 Οικογένειες με μεγαλύτερα παιδιά

 Επίπεδο διαβίωσης:

 Μέτριο – χαμηλό

 Προσδόκιμο ζωής:

 12 – 15 χρόνια

 Χαρακτήρας-Προσωπικότητα:

 Δραστήριος σκύλος

 Κατάσταση υγείας:

 Μέτριες πιθανότητες να εμφανίσει προβλήματα υγείας

Προεπισκόπηση ράτσας

 Το Ιταλικό λαγωνικό μοιάζει με το Whippet, αλλά είναι μικρότερο σε μέγεθος και σε ανάστημα. Είναι ένα μικρό σκυλί που μπορείς να συναντήσεις σε ποικιλία χρωμάτων, όπως κρεμ, μαύρο, κόκκινο, μπλε και καφέ με άσπρα σημάδια.

Διαθέτει κοντό, λείο και γυαλιστερό τρίχωμα που δεν απαιτεί πολλή φροντίδα καθώς δεν ρίχνει και πολύ τρίχωμα. Τα κυριότερα χαρακτηριστικά του σκύλου είναι το καλλίγραμο σώμα με τα μακριά, λεπτά πόδια και τη λεπτή ουρά.

 Το Γκρεϊχάουντ έχει περίπου 30 εκατοστά ύψος και ζυγίζει κατά μέσο όρο 3 έως 5 κιλά. Ο μέσος όρος διάρκεια ζωής ενός ιταλικού λαγωνικού είναι 12 έως 15 χρόνια.

 Είναι πραγματικά υπέροχοι σκύλοι που προέρχονται από οικογένεια κυνηγόσκυλων, άρα αγαπούν πολύ να κυνηγούν.

 Ωστόσο, τους αρέσει και να χουχουλιάζουν στον καναπέ με την αγαπημένη τους κουβέρτα. Δεν είναι σκυλιά που θα ανταπεξέλθει στον κήπο και στις ακραίες καιρικές συνθήκες.

 Η ράτσα δεν συνιστάται για οικογένειες με πολύ μικρά παιδιά διότι άθελά τους μπορεί να προκαλέσουν μικροτραυματισμούς.

O xαρακτήρας και η προσωπικότητα του Italian Greyhound

 Είναι αρκετά έξυπνοι σκυλοι αλλά μπορεί να γίνουν πεισματάρηδες στη συμπεριφορά τους κατά την εκπαίδευση. Εξαιτίας της ευαίσθητης φύσης τους απαιτούν συνεπή και ήρεμη εκπαίδευση.

 Λατρεύουν να βρίσκονται μαζί με τους ανθρώπους τους. Απολαμβάνουν τις αγκαλιές και το χουχούλιασμα στον καναπέ. Μπορεί να είναι λίγο ντροπαλοί με τους ξένους, οπότε το ιδανικότερο είναι να κοινωνικοποιήσετε το Ιταλικό λαγωνικό όσο είναι κουτάβι.

 Επίσης, έχει τα ένστικτα του κυνηγιού τα οποία μπορείτε να τα ικανοποιήσετε και να τα κρατήσετε ενεργά με μια βόλτα και έναν τακτικό περίπατο. Η άσκηση είναι επίσης πολλή σημαντική.

 Είναι μια εξαιρετική ράτσα για οικογένειες αλλά προσέξτε εάν έχετε πολύ μικρά παιδιά, καθώς μπορεί να υπάρξουν μικροτραυματισμοί την ώρα του παιχνιδιού. Ακόμα, το Greyhound αλληλεπιδρά αρκετά καλά με τα άλλα κατοικίδια ζώα, θυμηθείτε όμως πως έχει ένστικτα κυνηγού.

Τα προβλήματα υγείας του Italian Greyhound

 Σε γενικές γραμμές τα Ιταλικά Λαγωνικά εμφανίζουν:

 •  Πόνο και παράπονο
 •  Ανώμαλη εμφάνιση κοπράνων
 •  Επιληψία
 •  Κάταγμα του θωρακικού άκρου
 •  Εμετό

 Άλλες ασθένειες και τα συμπτώματά τους:

 Δυσπλασία ισχίου

 Δυσπλασία υπάρχει όταν το κόκκαλο του μηρού δεν ταιριάζει σωστά με το κόκκαλο του ισχίου. Η κατάσταση αυτή προκαλεί πόνο και χωλότητα.

 Καταρράκτης

 Όπως και στους ανθρώπους, ο καταρράκτης σκύλου εμφανίζεται όταν σχηματίζεται θολή μεμβράνη πάνω από το μάτι, προκαλώντας απώλεια όρασης.

 Προοδευτική ατροφία του αμφιβληστροειδούς

 Eίναι μια πάθηση των ματιών που μπορεί να οδηγήσει σταδιακά στην οριστική τύφλωση. Τα νευρικά κύτταρα στο πίσω μέρος του ματιού με το καιρό επιδεινώνονται και οδηγούν στον σχηματισμό καταρράκτη.

 Υποθυρεοειδισμός

 Είναι η κατάσταση στην οποία ο θυρεοειδής αδένας δεν παράγει αρκετή ορμόνη. Τα συμπτώματα μπορεί να είναι επιληψία, κόπωση, απώλεια τριχώματος και ζαρωμένο δέρμα.

 Κρυπτορχιδισμός

 Είναι μια κατάσταση κατά την οποία ο ένας ή οι δύο όρχεις αδυνατούν να κατέβουν. Τα πρόβλημα μπορεί να διορθωθεί με στείρωση.

 Επιληψία

 Είναι μια νευρολογική διαταραχή, μάλλον κληρονομική, που προκαλεί επαναληπτικές επιληπτικές κρίσεις. Εκδηλώνεται συνήθως με ζάλη, ακαμψία και λιποθυμία.

 Εξάρθρωση επιγονατίδας

 Προκαλείται όταν τα οστά της επιγονατίδας δεν ευθυγραμμίζονται σωστά και μετακινούνται μέσα έξω. Η κατάσταση αυτή προκαλεί πόνο και περίεργο βάδισμα.

 Αλλεργίες

 Το Ιταλικό Λαγωνικό τείνει να εμφανίζει ορισμένες αλλεργίες περισσότερο από τα άλλα σκυλιά, όπως τροφικές αλλεργίες, αλλεργίες κατά την επαφή και την εισπνοή.

Το ιστορικό υπόβαθρο του Italian Greyhound

 Κατά την διάρκεια αρχαιολογικών ανασκαφών στην Ελλάδα ανακαλύφθηκαν σκελετοί μικρόσωμων Italian Greyhound. Δεν μπορεί να ξεκαθαριστεί ο ρόλος της ράτσας κατά την αρχαιότητα, αλλά εικάζεται πως ήταν για κυνήγι και παιχνίδι.

 Κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα βρέθηκαν μικροσκοπικά λαγωνικά στη νότια Ευρώπη, όπου ήταν πολύ δημοφιλή στην αριστοκρατία.

 Η ιταλική αριστοκρατία λάτρευε αυτή την φυλή για αυτό έδωσε και τον χαρακτηρισμό «Ιταλικό» στο όνομά του. Το 1600 η φυλή παρατηρήθηκε στην Αγγλία, όπου έγινε επίσης δημοφιλής στους ευγενείς.

 Το 1886 το Ιταλικό λαγωνικό αναγνωρίστηκε από τον Αμερικανικό Κυνολογικό Όμιλο. Κατά την διάρκεια του Α΄ και Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ο αριθμός της ράτσας μειώθηκε σημαντικά τόσο που σχεδόν εξαφανίστηκε.

 Εντούτοις, μετά το τέλος του πολέμου ο αριθμός αυξήθηκε ξανά στην Ευρώπη εξαιτίας της αναπαραγωγής και της μεταφοράς από την Αμερική. Το ιταλικό λαγωνικό εξακολουθεί να είναι μια από τις πιο δημοφιλείς ράτσες σκύλων σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την φυλή / Fun Facts

 •  Το Ιταλικό Λαγωνικό είναι ένα εξαιρετικό κατοικίδιο ακόμα και για διαμέρισμα.
 •  Η Jenna Marbles και το Ιταλικό λαγωνικό της είναι αρκετά γνωστοί στο You Tube με χιλιάδες οπαδούς.
 •  Το Italian Greyhound με όνομα Kelly εμφανίστηκε στην ταινία “Good Boy!”.
 •  Τα κουτάβια συνήθως ταλαιπωρούνται από σπασμένα οστά. Αυτό συμβαίνει γιατί το δραστήριο κουτάβι σας κάνει άλματα από ύψη.
 •  Το Ιταλικό λαγωνικό αισθάνεται το κρύο. Μπορείτε να του αγοράστε κάποιο χαριτωμένο ρουχαλάκι για τις κρύες μέρες του χειμώνα.
 •  Το ιταλικό λαγωνικό μπορεί επίσης να είναι γνωστό ως IG ή Iggy.

 Συνοψίζοντας…

 Το Ιταλικό λαγωνικό θα γίνει ένας εξαιρετικός φίλος και μαζί θα απολαμβάνετε τόσο αγκαλιές και χουχούλιασμα στον καναπέ, όσο και περιπετειώδης βόλτες στην εξοχή. Φροντίστε για την σωστή εκπαίδευσή και κοινωνικοποίηση του.

 Αναζητήστε κουτάβια που να χαρίζονται στο κοντινότερο καταφύγιο της περιοχής σας και γίνετε η παντοτινή τους οικογένεια!

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *