Οι 16 πιο πιστές ράτσες σκύλων για κατοικίδια!

Αναζητάτε έναν πιστό και αφωσιωμένο σύντροφο που θα έκανε τα πάντα για σας; Δείτε τις 16 πιο πιστές ράτσες σκύλου του κόσμου!

Αδιαμφισβήτητα, τα σκυλιά είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου. Η φιλία αυτή όμως έχει πολλές μορφές.

 Κάποια απολαμβάνουν την συντροφιά του ανθρώπου μόνο στο παιχνίδι, δεν φαίνεται να νοιάζονται ποιος τα ταΐζει και τα φροντίζει, ενώ αγαπούν και ακολουθούν οποιοδήποτε ξένο ή έστω είναι πιο μοναχικά.

 Υπάρχουν βέβαια και μερικές φυλές που είναι πραγματικά πιστές στον ιδιοκτήτη τους. Έχουμε συγκεντρώσει τις 16 πιο πιστές φυλές αλλά και τα καλύτερα παραδείγματα αφοσίωσης και πίστης στους ιδιοκτήτες.

 Οι πιο πιστές φυλές σκύλων:

Μεγάλα Πυρηναία

 Αυτά τα σκυλιά βοσκής είναι ο πιο πιστός φύλακας με το ένστικτο του προστάτη. Αυτή η φυλή μαζί με τα Κουβάς είναι εξαιρετικά σκυλιά για σπίτι, για οικογένεια & παιδιά κάθε ηλικίας.

 Είναι πολύ υπομονετικά, ήρεμα, έξυπνα, μεγαλοπρεπή και αφοσιωμένα. Απαιτούν άφθονη προπόνηση κι συνεχή άσκηση. Εξαιτίας της ενέργειας και των ενστίκτων τους είναι εξαιρετικοί φύλακες για κοπάδια προβάτων.

Collie

 Τα Collies είναι μια από τις πιο πιστές φυλές σκύλων. Το Shetland Sheepdog (“Sheltie”) είναι επίσης η μικρότερη εκδοχή του πιστού και αφοσιωμένου Collie. Η διάσημη Λάσι ήταν Collie.

Rottweiler

 Τα Ροτβαίλερ είναι πιστά και γλυκά σκυλιά, ιδανικά για οικογένειες, παρά την κακή τους φήμη στις ταινίες. Είναι εγκρατή με τους ξένους και αγαπούν πολύ τους ανθρώπους τους.

Γερμανικός Ποιμενικός

 Ο Γερμανικός Ποιμενικός είναι ένα εξαιρετικό σκυλί που συνδυάζει την εξυπνάδα, την εργατικότητα αλλά και την αφοσίωση.

Μπίγκλ

 Τα Μπίγκλ είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου για αιώνες. Είναι ευρέως γνωστό ότι είναι πιστά και αφοσιωμένα σκυλάκια. Θυμηθείτε τον πανέξυπνο Snoopy.

Ακίτα

 Αυτά τα μεγάλα, αξιοπρεπή σκυλιά Ιαπωνικής προέλευσης είναι άγρυπνα και θαρραλέα, αλλά επίσης, στοργικά και υπομονετικά με τα παιδιά. Χρειάζονται πρώιμη κοινωνικοποίηση όταν είναι ακόμα κουτάβια.

Λαμπραντόρ Ριτρίβερ

 Είναι σίγουρα τα πιο γνωστά οικογενειακά σκυλιά και όχι άδικα. Είναι πιστά και πάντα θα επιστρέφουν σε εσάς. Αγαπούν τους ανθρώπους και εκδηλώνουν την αγάπη τους με πολλά και αναπάντεχα φιλιά. Είναι επίσης κοινωνικά και εργατικά.

Brittany

 Μια εργατική, πιστή και δραστήρια ράτσα σκύλου που φέρει εις πέρας ό,τι του λέτε να κάνει. Πολλοί αναφέρονται σε αυτά έως Σπάνιελ, αλλά στην πραγματικότητα είναι μια φυλή πιο κοντά στα Σέττερ και στα Πόιντερ.

Μπόξερ

 Γεμάτα ενέργεια αλλά και πολύ προσεκτικά σκυλάκια. Είναι μια χαρακτηριστική φυλή – φύλακας καθώς είναι επιφυλακτικά με τους ξένους, αλλά πιστά και αξιαγάπητα με τους ανθρώπους τους.

Dachshund

 Μπορεί να είναι μικρά, αλλά αυτά τα σκυλιά – λουκάνικα μπορούν να σας προστατεύσουν. Υπάρχουν σχετικές ιστορίες που το Dachshund έσωσε την οικογένεια του από πυρκαγιά ή στάθηκε φοβερός προστάτης σε κάποια εχθρική απειλή.

 Εκτρέφονται για να κυνηγούν ασβούς στη Γερμανία και χαρακτηρίζονται από την επίμονη τους, την κυνηγετική τους φύση και την εξυπνάδα τους.

Golden Retriever

 Λατρεύουν να βρίσκονται κοντά σε ανθρώπους, είναι χαμογελαστά και πρόθυμα να σας ευχαριστήσουν.

 Το Golden Retrievers συγκαταλέγεται μεταξύ των πιο δημοφιλών επιλογών για οικογενειακά κατοικίδια ζώα, καθώς και για σκύλους εξυπηρέτησης και θεραπείας.

Γιορκσάιρ Τεριέ

 Είναι τόσο μικρά, αλλά και τόσο ισχυρά. Συνδέονται πολύ με τους ιδιοκτήτες τους και είναι δύσπιστα με τους ξένους. Παρά το μικρό τους μέγεθος, τα μάτια τους φανερώνουν πως δεν πρέπει να μπλέξεις σε καβγά μαζί τους.

Σκυλιά Αγίου Βερνάρδου

 Από τα μικρόσωμα Γιόρκι, στα μεγαλόσωμα σκυλιά του Αγίου Βερνάρδου. Είναι αξιαγάπητα, πιστά και εξαιρετικά για οικογένειες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ο αγαπημένος Μπετόβεν!

Μπουλντόγκ

 Το Μπουλντόγκ έχει την φήμη, αλλά και την μουσούδα ενός πεισματάρη σκύλου. Τα Μπουλντόγκ αγαπούν πραγματικά τους ανθρώπους τους, είναι γενναία και προστατευτικά.

Staffordshire Terrier

 Ένα Staffordshire Terrier θα προσπαθήσει να σε κάνει ευτυχισμένο με οποιαδήποτε κόστος.

 Αυτή η φυλή επιλέγεται συχνά ως μαχητής ακριβώς επειδή κάνει ό,τι του λένε. Οι σωστοί ιδιοκτήτες ξέρουν και εκπαιδεύουν τα σκυλιά τους να είναι θαρραλέα, αισιόδοξα και στοργικά.

Τσιουάουα

 Το Τσιουάουα θα είναι μαζί σας έως το τέλος. Σύμφωνα με έναν μύθο, ένα Τσιουάουα θα σας καθοδηγήσει στον παράδεισο.

 Προσκολλώνται πολύ στους ιδιοκτήτες τους, τόσο που μπορεί να κάνει τους ιδιοκτήτες τους να κλαίνε με την παράξενη συμπεριφορά τους στους ξένους.

 Μπορούμε να πούμε ότι είναι διαφορετικό σκυλί όταν είναι μόνο του με τον ιδιοκτήτη του και διαφορετικό, και άκρως υπερπροστατευτικό, όταν είναι με άλλους.

 Οι ιστορίες με τα πιο πιστά σκυλιά όλων των εποχών.

  • Hachiko

Ο καθηγητής πανεπιστημίου Hidesaburō Ueno με έδρα το Τόκιο είχε υιοθετήσει τον Hachikō, έναν Ιαπωνικό Akita. Σίγουρα δεν γνώριζε την πίστη και την αφοσίωση του σκυλιού του.

 Την ημέρα που ο Ueno πέθανε απότομα στη δουλειά από εγκεφαλική αιμορραγία το 1925, ο Hachikō βρισκόταν στο σταθμό Shibuya, όπως ήταν κάθε μέρα, περιμένοντας τον Ueno να βγει από το τρένο.

 Ο Ueno δεν βγήκε από τον σιδηροδρομικό σταθμό, όπως θα περίμενε ο Hachiko. Το πιστό αυτό σκυλί για δέκα χρόνια πήγαινε στον σιδηροδρομικό σταθμό περιμένοντας τον αγαπημένο του φίλο.

  • Ζάντερ

Ο Ζάντερ ήταν μια μίξη της φυλής Husky. Ο ιδιοκτήτης του Τζον Ντολάν δε είχε επιστρέψει σπίτι του για περίπου δυο εβδομάδες, καθώς νοσηλευόταν σε ένα νοσοκομείο.

 Ο Ζάντερ ο οποίος δεν ήξερε τι του συνέβη, έφυγε μια νύχτα από την πίσω πόρτα του σπιτιού του στην Νέα Υόρκη, περπάτησε δύο μίλια μέχρι το νοσοκομείο που βρισκόταν το αφεντικό του, αλλά ένας υπάλληλος ειδοποίησε την οικογένειά του.

 Δεν τον άφησε να δει τον ιδιοκτήτη του εκείνη την ημέρα. Ο Ζάντερ αποφάσισε μετά από λίγες μέρες να επαναλάβει την διαδρομή με σκοπό να δει τον Τζον.

 Ευτυχώς ο Τζον δεν έμεινε πολλές μέρες στο νοσοκομείο. Οι δύο φίλοι, ο πιστός Ζάντερ και ο Τζόν επανενώθηκαν γρήγορα.

  • Ο Bobbie the Wonder Dog

Σε ένα οδικό ταξίδι, τρία σκυλιά επιτέθηκαν στον Μπόμπι, το Scottie Collie της οικογένειας Brazier. Ο Μπόμπι έτρεξε να κρυφτεί για να γλυτώσει από την άγρια επίθεση που δέχτηκε.

 Όταν ήρθε η ώρα να επιστρέψουν, ο Μπόμπι δεν είχε φανερωθεί ακόμα και η οικογένεια Brazier αναγκάστηκε να φύγει χωρίς αυτόν. Έξι μήνες μετά την οικογένεια Brazier την περίμενε η καλύτερη έκπληξη.

 Ο Μπόμπι περπάτησε, μέσα σε ψυχρές συνθήκες 2.500 μίλια, ώσπου να φτάσει επιτέλους σπίτι. Το ταξίδι αυτό έκανε διάσημο τον Bobbie. Ο Bobbie the Wonder Dog πέθανε το 1927.

  • Waghya

Πριν από περίπου 300 χρόνια στην Ινδία υπήρχε ένα πιστό σκυλί που ζει μέσα από την ιστορία του ακόμα και σήμερα.

 Τον 17ο αιώνα, ο Waghya, που σημαίνει τίγρη στη μαραθική γλώσσα της Ινδίας, ήταν ο πιστός των συντρόφων του κηδεμόνα του, του βασιλιά πολεμιστή Chhatrapati Shivaji.

 Όταν ο βασιλιάς πέθανε, ο φίλος του αρνήθηκε να πει αντίο. Την ημέρα της αποτέφρωσης του Shivaji ο Waghya πήδηξε μέσα στις φωτιές, ώς ένδειξη αγάπης και πίστης.

 Μέχρι και σήμερα, πάνω από το μνημείο του Shivaji, το άγαλμα του πιστού σκύλου Waghya βρίσκεται έως αιώνιος φρουρός.

  • Leão

 Το 2011 στην νοτιοανατολική Βραζιλία προκλήθηκαν φοβερές καταστροφικές κατολισθήσεις από τις καταιγίδες. Πολλοί άνθρωποι έχασαν την ζωή τους, ανάμεσά τους και η Cristina Maria Cesario Santana.

 Η Cristina Maria Cesario Santana αλλά και η οικογένειά της είχε παγιδευτεί στις λάσπες και όταν έφτασαν οι διασώστες ήταν πολύ αργά.

 Ο σκύλος της Leão παρέμεινε στον τάφο της αφεντικίνας του επί μέρες. Τελικά οι εθελοντές μάζεψαν τον σκυλάκι.

 Πρόσχαρα, αξιαγάπητα μα πάνω απ’όλα πιστά και αφωσιωμένα στο αφεντικό τους, αυτά τα σκυλιά είναι δεσμευμένα στην οικογένειά τους και δεν θα τη προδώσουν ποτέ!

 Ποια είναι η δική σας αγαπημένη ιστορία με τον σκυλάκο σας; Μοιραστείτε τη μαζί μας κάτω στα σχόλια!

Παρόμοια Άρθρα

Πόσο αντέχουν τα σκυλιά στο κρύο;

Το κρύο έξω είναι τσουχτερό, αλλά δεν θέλετε να στερήσετε από το σκυλάκι την πολυπόθητη και ωφέλιμη βόλτα του στη γειτονιά! Δείτε 9 απλά πράγματα που θα προστατέψουν το κατοικίδιο σας από το κρύο, με αποτέλεσμα να χαρεί ξέγνοιαστο τη βολτούλα του!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *