Μεγαλόσωμα σκυλιά: Top 25 μεγαλόσωμες ράτσες σκύλων

Είστε λάτρεις των προκλήσεων και του δυναμισμού; Δείτε 25 μεγαλόσωμες ράτσες σκύλων που είναι για γερά κότσια, αλλά θα σας κλέψουν τη καρδιά!

 Με το πέρασμα των χρόνων, διαφορετικές ράτσες σκύλων έχουν εκτραφεί σε όλα τα μέρη του πλανήτη. Στόχος ήταν η παροχή βοήθειας σε ανθρώπους και ύψιστος σκοπός η εξασφάλιση της επιβίωσης του γένους.

 Οι σκύλοι στέκονταν πάντοτε στο πλευρό μας με ποικίλους τρόπους: Κυνήγι, βαριές εργασίες, προστασία και συντροφιά είναι μερικοί μόνο από αυτούς. Ωστόσο, τα μεγάλα σκυλιά προτιμήθηκαν για συγκεκριμένες δραστηριότητες και ξεχώρισαν για το μέγεθος, αλλά και τον χαρακτήρα τους.

 Πάμε, λοιπόν, να δούμε τις 25 λατρεμένες ράτσες σκύλων που είναι για γερούς και έμπειρους ιδιοκτήτες:

1. Doberman Pinscher

 Με περίπου 45 κιλά καθαρών μυών, τα δραστήρια Ντόμπερμαν κατέχουν ακόμη την πρώτη θέση ανάμεσα στις στρατιωτικές και αστυνομικές υπηρεσίες. Άλλωστε, ξεχωρίζουν για την εξυπνάδα και την μεγάλη ανθεκτικότητα τους.

 Η φήμη τους τα θέλει επιθετικά σκυλιά. Η πραγματικότητα όμως δείχνει το ακριβώς αντίθετο, αφού επί της ουσίας είναι αξιόπιστα και τρυφερά απέναντι σε όσους εμπιστεύονται κι αγαπούν.

2. Komondor

 Αυτά τα μεγάλα σκυλιά μοιάζουν περισσότερο με σφουγγαρίστρες, παρά με σκύλους. Ο λόγος είναι το υπέροχο και διακριτό λευκό τρίχωμα τους. Πέρα από αυτό όμως, οι σκύλοι της φυλής αυτής είναι θαρραλέοι και απόλυτα πιστοί.

3. Black Russian Terrier

 Δεν είναι όλοι οι σκύλοι του γένους Terrier μικρόσωμοι! Αυτοί οι τεράστιοι σκύλοι-φύλακες με το δυνατό γαύγισμα, υπόσχονται να κρατήσουν μακριά από τους ιδιοκτήτες τους κάθε πιθανή απειλή. Μάλιστα, αντέχουν σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, λόγω της πλούσιας επένδυσης του τριχώματος τους.

4. Scottish Deerhound

 Ο μεγαλοπρεπής Σκωτσέζος λατρεύει έναν καλό υπνάκο και ένα καλό παιχνίδι με πολλά πηδήματα πέρα δώθε. Παραμένει πιστός στις καταβολές του, που τον θέλουν άψογο κυνηγό, ενώ έχει και μία ευγενική προσωπικότητα, που είναι δύσκολο να μην σας κερδίσει.

5. Greater Swiss Mountain Dog

 Οι αγρότες των Άλπεων χρησιμοποιούσαν την συγκεκριμένη φυλή για την ευελιξία της. Ακόμη, οι συγκεκριμένοι σκύλοι φημίζονται για τη δύναμη και την εργατικότητα τους.

 Διαθέτουν μία ήρεμη προσωπικότητα, που τους καθιστά ιδανικούς για οικογένειες με παιδάκια. Στα συν, οι εκπληκτικές εκφράσεις που παίρνουν – ό,τι πρέπει για να σας κλέψουν την καρδιά!

6. Akita

 Πεισματάρικα, προστατευτικά και κυρίαρχα κυνηγόσκυλα καθώς είναι, ταιριάζουν εκπληκτικά με πεπειραμένους ιδιοκτήτες. Αν σας αναγνωρίσουν ως ισότιμα μέλη της οικογένειας, να είστε σίγουροι πως θα κοιμάστε ήσυχοι τα βράδια.

Διαβάστε: Ακίτα: Χαρακτηριστικά & Πληροφορίες για τον Ιαπωνικό γίγαντα

7. Bernese Mountain Dog

 Οι μεγαλόσωμες αυτές χνουδωτές οπτασίες είναι αξιαγάπητες! Ευδοκιμούν σε χαμηλές θερμοκρασίες, όπως οι συγγενείς τους στις Άλπεις. Είναι πολύ φιλικά σκυλάκια, δένονται πάρα πολύ με τους ανθρώπους τους, αλλά αναγνωρίζουν μόνο έναν ως αφεντικό.

8. Anatolian Shepherd – Καύκασος

 Μην αφήσετε το όνομα να σας ξεγελάσει. Οι συγκεκριμένοι σκύλοι εκτράφηκαν ως προστάτες κι όχι ως ποιμενικοί. Βέβαια, μπορούν να γίνουν αρκετά προστατευτικοί και κτητικοί με το χώρο τους, αλλά πάντοτε παραμένουν ήρεμοι και τρυφεροί με τους δικούς τους ανθρώπους.

9. Bloodhound

 Οι σκύλοι αυτοί μπορούν να ακολουθήσουν μία μυρωδιά για χιλιόμετρα, όπως ακριβώς στις ταινίες. Οι μυτούλες τους είναι τόσο ευαίσθητες. που οι ικανότητες ανίχνευσης τους πιάνονται ως τεκμήρια στο δικαστήριο!

 Για κοινούς ιδιοκτήτες όμως, αυτά τα μεγάλα σε μέγεθος κυνηγόσκυλα χρειάζονται έντονη σωματική άσκηση καθημερινά. Για αυτό, να είστε προετοιμασμένοι για μεγάλες βόλτες. Απαιτούν, ακόμη, σωστή εκπαίδευση για να πειθαρχήσουν.

10. Boerboel

 Στην πατρίδα τους, τη Νότια Αφρική, αυτά τα δυνατά σκυλιά αγροκτήματος παλεύουν με θηρευτές, όπως είναι οι λεοπαρδάλεις. Λόγω της δύναμης και της κυρίαρχης φύσης τους, συνίσταται προηγούμενη εμπειρία στην κατοχή μεγάλων φυλών, για όσους τολμηρούς έχουν σκοπό να τα υιοθετήσουν.

11. Cane Corso

 Οι φινετσάτοι Ιταλοί μπορούν να μετατραπούν σε αρκετά τρομακτικούς σωματοφύλακες, απλώς χρειάζονται αρκετή άσκηση και μια επιβλητική φιγούρα στο πλευρό τους.

 Αν εκπαιδευτούν κατάλληλα, οι Cane Corso από αυστηροί φύλακες μπορούν να μετατραπούν σε γλυκύτατα σκυλάκια, που θα παίζουν για ώρες μαζί σας. Επίσης, τα πάνε εκπληκτικά με οικογένειες και μικρά παιδάκια.

12. Bullmastiff

 Γενναίοι, στοργικοί και πιστοί. Αυτά είναι τα 3 χαρακτηριστικά των αξιαγάπητων μαστίφ με το επιβλητικό παρουσιαστικό. Στέκονται αγέρωχοι στο πλευρό της οικογένειας τους και δεν το κουνούν βήμα από εκεί!

 Παρά το μεγάλο μέγεθος τους, δεν χρειάζονται έντονη δραστηριότητα καθημερινά. Επίσης, μην αφήνετε το αυστηρό τους βλέμμα να σας ξεγελά – είναι σκύλοι υπηρέτες στο βωμό της αγάπης.

13. Dogo Argentino

 Ο Αργεντίνος κυνηγός, είναι ένα από τις πιο αγαπητές ράτσες μεγαλόσωμων σκύλων. Αυτό είναι απολύτως λογικό, αν σκεφτείτε πως είναι πάντοτε ευδιάθετος και φιλικός απέναντι στους ανθρώπους.

14. Great Pyrenees

 Ένας από τους καλύτερους φύλακες-προστάτες, που είναι αρκετά καχύποπτος με τους ξένους και δυσκολεύεται λιγάκι να κάνει φίλους. Η προσωπικότητα του είναι ευγενική κι αυτό φαίνεται και στις απαλές, μετρημένες κινήσεις του. Είναι πολύ εργατικός και πολύ ευχαρίστως θα σας βοηθήσει σε ό,τι χρειαστείτε.

15. Great Dane

 Ο ευγενικός αυτός γίγαντας είναι τρομερά αγαπησιάρης κι αποτελεί την ιδανική συντροφιά για παιδιά. Είναι εκπληκτικός στα καθήκοντα του ως φύλακας, αλλά δεν κάνει αγριάδες.

 Είναι αρκετά έξυπνοι, αλλά και πολύ πεισματάρηδες! Ίσως δυσκολευτείτε λιγάκι να τους εκπαιδεύσετε. Αν κερδίσετε όμως την εμπιστοσύνη τους, υπόσχονται να σας κάνουν υπερήφανους.

Διαβάστε: Μεγάλος Δανός (Great Dane): Ένας Ευγενικός Γίγαντας!

16. Dogue de Bordeaux

 Συμπρωταγωνιστής του περίφημου Tom Hanks στην ταινία Turner and Hooch, ξεχωρίζει για τη γλύκα και την εργατικότητα του. Είναι πρόθυμος να βοηθήσει στα πάντα με αντάλλαγμα μερικά χάδια. Θαρραλέος, πιστός, και καθόλου επιθετικός, παρά το απειλητικό του μέγεθος, είναι ο ιδανικός σκύλος για οικογένεια.

17. Irish Wolfhound

 Πρόκειται αναμφίβολα για την πιο ψηλή από τις ράτσες σκύλων και για αυτό είναι αρκετά επιβλητικοί σκύλοι. Ωστόσο, είναι ο ορισμός του ευγενικού γίγαντα, με μια τεράστια καρδιά, που τα πάει εκπληκτικά με μικρά παιδιά.

18. Mastiff

 Τεράστιοι, ναι, αλλά και ιδανικοί για σπίτι. Αγαπούν να βρίσκονται κοντά στην οικογένεια τους και να περνούν ποιοτικό χρόνο μαζί της. Υπόσχονται να την προστατέψουν ακόμη και με την ίδια τους τη ζωή, αν χρειαστεί.

 Στην αρχή, μπορεί να σας φανούν λιγάκι ντροπαλοί και να αντιδρούν με ελαφριές δαγκωματιές. Μόλις σας μάθουν όμως, είναι πρόθυμοι να ικανοποιήσουν την κάθε σας επιθυμία!

19. Leonberger

 Η τρυφερότητα δεν αρκεί ως έννοια για να αποδώσει το μέγεθος της καλοσύνης και της αγάπης τους απέναντι στην οικογένεια τους. Άλλωστε, για αυτό το λόγο μπορούν να γίνουν και ιδανικοί σκύλοι θεραπείας.

20. Neapolitan Mastiff

 Με αυτό το μεγάλο πρόσωπο και την τάση να αποβάλλει αρκετά σάλια, ο σκυλάκος αυτός μας έκλεψε την καρδιά ήδη από τις ταινίες του Harry Potter, ως σκυλί του Hagrid!

 Στην πραγματικότητα, είναι γεννημένος φύλακας και προστάτης. Τα 70 κιλά του και ο έντονος χαρακτήρας του ίσως δυσκολέψουν κάποιον αρχάριο ιδιοκτήτη στον χειρισμό του. Με την κατάλληλη εκπαίδευση όμως, μπορεί να γίνει ιδανικός σύντροφος.

21. Kuvasz

 Μία αρχαία Θιβετιανή φυλή, που μόνο οι ευγενείς είχαν το προνόμιο να έχουν ως φύλακες στο πλευρό τους. Σήμερα, με υπομονή και εκπαίδευση καλούνται να μάθουν τι θα πει πειθαρχία και πως δεν είναι τα πάντα απειλή!

22. Newfoundland

 Αυτός ο αξιαγάπητος σκυλάκος ήταν το μοντέλο για τον σκύλο-νοσηλευτή στον Peter Pan. Στην πραγματική ζωή, είναι μια τεράστια γλύκα! Αγαπάει ανιδιοτελώς τα παιδάκια κάθε ηλικίας και μπορεί να παίζει μαζί τους για ώρες. Είναι πανέξυπνος, εργατικός και πρόθυμος να σας προσφέρει τον κόσμο ολόκληρο.

23. Tibetan Mastiff

 Ο Θιβετιανός γίγαντας είναι απόλυτα ανεξάρτητος, για αυτό μην μπείτε στον κόπο να τον φωνάξετε – ειδικά αν είστε αρχάριοι ιδιοκτήτες. Λατρεύει τα ξύλα, σε σημείο που άνετα τα καταστρέφει όμως, οπότε χρειάζεται προσοχή.

 Αν όμως μπορέσετε να δαμάσετε την έντονη φύση του, υπόσχεται να σας είναι απόλυτα πιστός και να φυλάει πάντοτε τα νώτα σας. Στα θετικά του, η απέραντη αγάπη που θα σας έχει!

24. Saint Bernard

 Ο διάσημος Μπετόβεν από τις ομώνυμες ταινίες μας είναι απόλυτα αγαπητός. Τα σκυλάκια Αγίου Βερνάρδου όμως τα ξέρουμε κυρίως για την υπομονή και την ευγένεια τους απέναντι στα παιδάκια.

 Δεν γουστάρουν και πολύ τους ξένους, για αυτό μπορεί να παρατηρήσετε πως τους αγριοκοιτάζουν λίγο. Είναι εξαιρετικοί φύλακες και μαζί τους θα κοιμάστε πάντοτε ήσυχοι τα βράδια.

25. Rottweiler

 Αξιοπρεπή και τρομερά υπομονετικά καθώς είναι, τα Rottweiler είναι αξιόπιστα γύρω από μικρά παιδάκια, αν μεγαλώνουν μαζί και είναι τρομερά εκπαιδευμένα, ειδάλλως, καλό είναι να μη βρίσκονται μόνα τους μαζί τους. Έχουν έντονα ανεπτυγμένο το ένστικτο της φύλαξης και σε συνδυασμό με το τεράστιο θάρρος τους, θα έχετε το κεφάλι σας ήσυχο. Μάλιστα, είναι αρκετά υπάκουοι κι έξυπνοι.

Διαβάστε: Rottweiler: Πληροφορίες για τον Χαρακτήρα & την Ιστορία του!

 Ποιος είπε πως οι μεγαλόσωμες ράτσες σκύλων δεν μπορούν να είναι αξιαγάπητες; Παρά το μεγάλο μέγεθος και την επιβλητική φυσιογνωμία τους, οι γίγαντες που είδαμε παραπάνω ξεχωρίζουν για το θάρρος, το ένστικτο προστασίας, αλλά και την τρυφερότητα τους. Για αυτό, διαλέξτε προσεκτικά ποιον από αυτούς θέλετε στο πλευρό σας.

 Λοιπόν, τι περιμένετε; Πείτε μας ποια από τις παραπάνω φυλές σας κέρδισε περισσότερο!

Παρόμοια Άρθρα

Labrador VS Golden Retriever: Ομοιότητες & διαφορές!

Αθλητικοί, δεινοί κολυμβητές και αφοσιωμένοι στο αφεντικό τους, τα Λαμπραντόρ και τα Γκόλντεν Ριτρίβερς μοιάζουν εκπληκτικά! Έχουν όμως και διαφορές. Μάθετε τα πάντα για αυτά τα αξιαγάπητα πλάσματα!

2 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *