German Short Haired Pointer: Όλες οι Πληροφορίες!

Έξυπνο, δραστήριο και περίεργο με κάθε τι νέο, το Γερμανικό Κοντότριχο Πόιντερ αγαπάει πολύ τα παιδιά. Μάθετε την ιστορία του!

 Προορίζεται για:

 Οικογένειες

 Επίπεδο διαβίωσης:

 Μεσαίο – Υψηλό

 Προσδόκιμο ζωής:

 12 – 15 χρόνια

 Ιδιοσυγκρασία:

 Έξυπνος και δραστήριος σκύλος

Προεπισκόπηση ράτσας

 Το Γερμανικό Shorthaired Pointer είναι ένας ενθουσιώδης και ευφυής κύλος μεγάλου μεγέθους. Τα θηλυκά ζυγίζουν συνήθως έως και 28 κιλά και το ύψος τους μπορεί να φτάσει τα 60 εκατοστά. Τα αρσενικά ζυγίζουν έως 32 κιλά και μπορεί να φτάσουν έως τα 60 εκατοστά.

 Το τρίχωμά τους είναι κοντό, παχύ και απωθεί το νερό. Στο κεφάλι έχουν μακρύτερο τρίχωμα. Το ίσιο και κοντό τρίχωμά τους δεν πέφτει συχνά. Συνίσταται να τα βουρτσίζετε μια φορά την εβδομάδα.

 Τα Γερμανικά κοντότριχα πόιντερ διατίθενται σε μια ποικιλία χρωμάτων όπως, λευκό, ώχρα, σκούρο καστανό με λευκές πιτσιλιές.

Ο χαρακτήρας και η προσωπικότητα του German Short haired Pointer

Τα Γερμανικά Κοντρότριχα Πόιντερ είναι έξυπνα, ενθουσιώδη, ευγενικά αλλά και νευρικά σκυλιά.

 Δεν τους αρέσει να μένουν μόνα τους για μεγάλα διαστήματα, καθώς υποφέρουν από άγχος του αποχωρισμού. Η φυλή ταιριάζει καλύτερα στο σπίτι παρά ως φύλακας της αυλής. Όταν βρίσκονται κοντά στους ιδιοκτήτες τους νιώθουν πιο ευτυχισμένα.

 Η εκπαίδευσή τους είναι εύκολη και είναι πολύ πρόθυμα να μάθουν. Είναι γεννημένοι εξερευνητές για αυτό χρειάζονται συνεχή ανανέωση στα μέρη που επισκέπτονται αλλά και τακτική άσκηση.

 Αλληλεπιδρούν υπέροχα με τα παιδιά ειδικά όταν μεγαλώνουν μαζί τους από κουτάβια. Βλέπουν τον εαυτό τους ως μέλος της οικογένειας. Σε μερικές περιπτώσεις είναι καλύτερο να υιοθετήσετε κουταβάκια που χαρίζονται όταν έχετε μεγάλα παιδιά.

Τα σκυλιά αυτά ταιριάζουν τέλεια με σκυλιά αντίθετου φύλου, ενώ είναι πιθανότερο να επιτεθούν σε σκύλο του ίδιου φύλου. Μπορούν επίσης να γίνουν επιθετικά με μικρόσωμα ζώα όπως κουνέλια, γάτες και ινδικά χοιρίδια.

 Ασφαλίστε τον κήπο σας ή την αυλή σας, διότι η περίεργη φύση τους μπορεί να τα κάνει να ξεφύγουν πηδώντας το φράκτη ή σκάβοντας βαθιά στην γη. Κάθε τι νέο και συναρπαστικό τους τραβάει την προσοχή.

Τα προβλήματα υγείας της ράτσας των Γερμανικών Κοντρότριχων Πόιντερ

 Συνηθισμένα προβλήματα υγείας των Πόιντερ:

  •  Δερματίτιδα
  •  Ανωμαλία στην βάδιση
  •  Πληγές
  •  Αλλεργίες στο δέρμα
  •  Μαζικές αλλοιώσεις

 Άλλες ασθένειες που αφορούν τη ράτσα:

Δυσπλασία ισχίου

Για όσους δεν το γνωρίζουν η δυσπλασία σκύλου προκαλείται όταν το κόκκαλο του μηρού δεν ταιριάζει σωστά με το κόκκαλο του ισχίου. Η κατάσταση αυτή πλήττει αρκετές ράτσες σκύλων προκαλεί πόνο και χωλότητα.

Εντροπία

 Η εντροπία είναι μια κατάσταση που προκαλεί πρόβλημα στις βλεφαρίδες του σκύλου. Οι βλεφαρίδες τείνουν να στρέφονται προς τα μέσα, προκαλώντας ερεθισμό, πόνο και δυσφορία. Εάν δεν το αντιμετωπίσετε γρήγορα, μπορεί να επηρεαστεί η όραση του σκύλου.

Λεμφοίδημα

 Είναι μια βαλβιδική απόφραξη της ροής της λέμφου ή των περιστρεφόμενων λεμφικών αγωγών. Τα συμπτώματα μπορεί να είναι πρήξιμο των ποδιών, του στήθους, της ουράς, της κοιλιάς και των αυτιών.

Η νόσος του Von Willebrand

 Η πάθηση αυτή προκαλεί προβλήματα πήξης στο αίμα.

Dog Bloat, «Bloat», «Twisted Stomach» ή Gastric Dilatation-Volvulus (GDV)

 Είναι μια απειλητική κατάσταση που το στομάχι γεμίζει με αέρια, συστρέφεται και διακόπτει την κυκλοφορία του αίματος. Στα συμπτώματα περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η νευρικότητα, το βάδισμα πέρα δώθε, η αναγούλα και η τυχαία ψυχική δυσχέρεια.

 Σε περίπτωση που αντιληφθείτε κάτι τέτοιο στον σκυλάκο σας, τρέξτε χωρίς καμιά αναβολή στον κτηνίατρο για να σώσετε το κατοικίδιο σας από τα χειρότερα.

Η ιστορία του Γερμανικού Κοντρότριχου Πόιντερ

 Δεν έχουμε μια πλήρη και τεκμηριωμένη αναφορά για την καταγωγή αυτής της ράτσας. Το American Kennel Club πιστεύει ότι οι πρόγονοί τους είναι η γερμανική φυλή Bird Bird που σχετίζεται με το Ισπανικό Πόιντερ και εισήχθη στην Γερμανία το 1700.

 Οι πολλές διασταυρώσεις που έχει υποστεί η φυλή δεν καθιστούν σαφή την ρίζα της ράτσας.

 Το πρώτο Γερμανικό Πόιντερ που πήγε στην Αμερική το 1925 είχε το όνομα Σορτς. Μπήκαν στον Αμερικανικό Κυνολογικό Όμιλο το 1930, μόλις πέντε χρόνια μετά την είσοδό τους στην Αμερική.

 Τον 19ο αιώνα τα Γερμανικά Κοντρότριχ Πόιντερ χρησιμοποιήθηκαν ως κυνηγετικά σκυλιά.

Ενδιαφέρουσες πληροφορίες/Fun facts για την ράτσα!

  •  Το πρώτο Γερμανικό κοντότριχο Πόιντερ που εγγράφηκε στο AKC ονομάστηκε Greif vd Fliegerhalde.
  •  Η ράτσα αυτή χρειάζεται περίπου 3 χρόνια για να θεωρηθεί ότι έχει ενηλικιωθεί.
  •  Τα German Short Haired Pointers έχουν χαρακτηριστεί και ως GPS από τα αρχικά του ονόματος τους.

 Αυτά είναι, λοιπόν, τα έξυπνα και ενθουσιώδη Γερμανικά Κοντρότριχα Πόιντερ που αγαπάνε πολύ τα παιδιά και θεωρούν τον εαυτό τους μέλος της οικογένειάς τους.

 Μπορεί να κυνηγάνε μικρότερα κατοικίδια ζώα, αλλά εκπαιδεύονται εύκολα στη συμπεριφορά και νιώθουν ευτυχισμένα κοντά σας!

 Σας άρεσε η ράτσα των German Short haired Pointers; Μοιραστείτε μαζί μας τις εντυπώσεις και τυχόν απορίες που σας δημιουργήθηκαν!

Παρόμοια Άρθρα

Ακράτεια σκύλου: Αιτίες & τρόποι αντιμετώπισης!

Έρχεστε συχνά αντιμέτωποι με τα ούρα του σκυλάκου σας πάνω στο χαλί ή το κρεβατάκι του; Δείτε τα αίτια που προκαλούν ακράτεια στους σκύλους και τους τρόπους με τους οποίους θα την αντιμετωπίσετε οριστικά και αμετάκλητα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *