Poodle toy: Γνωρίστε το αξιολάτρευτο Κανίς τοι!

Πανέξυπνο, αθλητικό και δεινός κολυμβητής, το Poodle Toy θα σας μαγέψει με τα γνωρίσματα του χαρακτήρα του. Μάθετε τα πάντα για τη ράτσα του!

Προορίζεται για:

Οικογένειες με μεγαλύτερα παιδιά

Επίπεδο διαβίωσης:

Μεσαίο

 Προσδόκιμο ζωής:

 12 – 15 χρόνια

 Χαρακτήρας-Προσωπικότητα:

 Έξυπνος και δραστήριος σκύλος

 Κατάσταση υγείας:

 Αυτή η ράτσα έχει μέτριες πιθανότητες να εμφανίσει προβλήματα κατά την διάρκεια της ζωής της.

Λίγα λόγια για το Australian Kelpie

 Ο τύπος Toy Poodle είναι ένας πολύ δημοφιλής σκύλος και είναι ένας από τους τρεις επίσημους τύπους poodle.

 Πρόκειται για ένα μικρό, ενθουσιώδες και δραστήριο σκυλάκι. Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του είναι το παχύ και κατσαρό τρίχωμά του.

 Μάλιστα, το Poodle Toy συγκαταλέγεται στα σκυλιά που δεν μαδάνε, καθώς δεν έχει τριχόπτωση και είναι ιδανικό για ανθρώπους με αλλεργίες.

 Το Poodle Toy διατίθεται σε μια πολύ μεγάλη ποικιλία χρωμάτων, όπως λευκό, καφέ, μαύρο, κόκκινο, βερικοκί, κρεμ, ασημί-μπεζ, στικτό.

 Το parti χρώμα (εναλλασσόμενα χρωματικά μοτίβα στο τρίχωμα με βάση το άσπρο) θεωρείται ευρέως το αρχικό χρώμα του Poodle.

 Το κανίς τόι ζυγίζει 3 και 4 κιλά και το ύψος του είναι 24 έως και 28 εκατοστά. Το μέγεθος του είναι αρκετά μικρό για αυτό εμπίπτει στην κατηγορία toy. Το προσδόκιμο ζωής του είναι 12 έως 15 χρόνια.

Χαρακτήρας και Προσωπικότητα

Τα Κανίς Τόι είναι αρκετά έξυπνα, παιχνιδιάρικα και χαρούμενα σκυλάκια. Εξαιτίας της μακράς ιστορίας τους ως φυλή κυνηγιού έχουν ανάγκη από σωματική άσκηση και διανοητική διέγερση.

 Επιπλέον, έχουν ανάγκη μια ή δυο φορές την ημέρα από μεγάλους περίπατους ώστε να εκτονώσουν την περισσή ενέργεια τους. Βαριούνται εύκολα και η έλλειψη ενδιαφέροντος και δραστηριοτήτων μπορεί να έχουν έως αποτέλεσμα ατίθαση συμπεριφορά.

 Τα κουτάβια Poodle Toy έχουν τη φήμη ότι δημιουργούν αναταραχές εάν δεν διεγείρονται με παιχνίδια και άσκηση και η φυλή μπορεί να αναπτύξει συνεχή προβλήματα συμπεριφοράς εάν δεν δοθεί αρκετή ανθρώπινη προσοχή.

 Εάν δεν λάβει την απαραίτητη ανθρώπινη επαφή και φορντίδα, το κανισάκι μπορεί να αναπτύξει άγχος του αποχωρισμού.

 Αναφέρεται συχνά πως ένα κανίς τόι μπορεί να σκάψει γάστρες ή να καταστρέψει παπούτσια για να εκτονωθεί.

 Ο ιδιοκτήτης του χρειάζεται να είναι επίμονος και ισχυρός ώστε να έχει τον έλεγχο. Η εκπαίδευση από μικρή ηλικία είναι ο ασφαλέστερος τρόπος για να αποτρέψετε κακές και διεκδικητικές συμπεριφορές.

 Το κανίς τόι χρειάζεται σταθερές και σαφείς εντολές σε συνδυασμό με συνεπή πειθαρχεία και εκπαίδευση.

 Τα Poodle διαπρέπουν στην ευφυΐα και στην εκπαίδευση υπακοής. Η ευφυΐα και οι αθλητικές τους ικανότητες είναι υπέροχα γνωρίσματα, αλλά πρέπει να αντιμετωπιστούν προσεκτικά.

 Ενώ γενικά τα Κανίς είναι αρκετά καλά με τα παιδιά, τα Τoy και τα Miniature Poodle δεν δείχνουν τόση ανοχή και υπομονή με τα παιδιά.

 Εάν αισθανθούν απειλή θα γρυλίσουν και μπορεί και να επιτεθούν (να δαγκώσουν). Σε μικρότερα παιδιά η επίβλεψη είναι απαραίτητη, είναι όμως εξαιρετικοί φίλοι για εφήβους και μεγαλύτερα παιδιά.

Οι ασθένειες του Poodle Toy

 Συνήθη προβλήματα υγείας:

  •  Ανώμαλη εμφάνιση κοπράνων
  •  Εξωτερική ωτίτιδα σκυλου
  •  Εμετός
  •  Εξάρθρωση της επιγονατίδας
  •  Πόνος και παράπονο

 Άλλες παθήσεις της ράτσας:

 Επιληψία

 Είναι μια νευρολογική διαταραχή, μάλλον κληρονομική, που προκαλεί επαναληπτικές επιληπτικές κρίσεις. Εκδηλώνεται συνήθως με ζάλη, ακαμψία και λιποθυμία.

 Αλλεργίες στο δέρμα

 Οι αλλεργίες στο δέρμα είναι πολύ συχνές για την ράτσα. Μπορεί να προκαλέσουν εξανθήματα και υπερβολική τριχόπτωση. Εάν διαπιστώσετε ξύσιμο και γενική ενόχληση επισκεφτείτε τον κτηνίατρο.

 Γαστρική διαστολή και Συστροφή

 Είναι μια σοβαρή πάθηση που αφορά όλες τις ράτσες σκύλων και κατά την οποία το στομάχι γεμίζει με αέρια και υγρό. Η συστροφή του στομάχου που δημιουργείται δεν επιτρέπει την εξαγωγή του υγρού μέσω του εμετού.

 Αυτή η κατάσταση μπορεί να προκαλέσει αφυδάτωση, γαστρική διάτρηση και περιτονίτιδα.

 Για να αποφύγετε την γαστρική διαστολή αποφύγετε την σίτιση μεγάλων γευμάτων και μην ταΐζετε το κατοικίδιο σας μετά από άσκηση ή έντονο παιχνίδι.

Η ιστορία του Poodle Toy

 Ενώ το Poodle Toy μπορεί να είναι νεότερου τύπου Poodle, τα Poodles υπάρχουν τουλάχιστον τα τελευταία 400 χρόνια.

 Οι ρίζες του Poodle δεν είναι ακόμα σαφείς. Οι Γάλλοι υποστηρίζουν πως είναι δική τους φυλή, αλλά πιο πιθανό είναι να έχει Γερμανική καταγωγή. Το όνομα Poodle πιθανότατα προέρχεται από την γερμανική λέξη pudel που  σημαίνει «παίζει στο νερό».

 Αρχικά το Κανίς Τόι εκτράφηκε και αναπτύχθηκε ως φυλή κυνηγιού για να ανακτάει πάπιες και άλλα πτηνά του νερού.

 Τα περίεργα κουρέματα του είναι γνωστό ότι έχουν προέλευση από παλιά και σχετίζονται με την διαδικασία του κυνηγιού.

 Οι ιδιοκτήτες κούρευαν τα poodle έτσι ώστε να κολυμπούν πιο εύκολα, αφήνοντας λίγο τρίχωμα στις αρθρώσεις του για να προστατεύονται από το κρύο νερό.

 Οι Γάλλοι αναφέρονται στην φυλή ως Caniche  που σημαίνει «σκύλος πάπιας» και το ζώο κέρδισε τεράστια δημοτικότητα στη Γαλλία όχι μόνο για την κυνηγετική ικανότητά του, αλλά και για το ρόλο του ως διακεκριμένος διασκεδαστής.

 Το poodle είναι το τέλειο σκυλί που συνδυάζει υψηλή ευφυΐα, όμορφο τρίχωμα και ευκολία στην εκπαίδευση.

 Τα poodle αναπτύχθηκαν σε δυο ποικιλίες, τα Miniature Poodle και Poodle Toy. Έχουν μικρότερο μέγεθος που τα καθιστά ιδανικά για την αναζήτηση τρούφας.

 Οι ευαίσθητοι και πολύτιμοι μύκητες της φύσης θα μείνουν ανέγγιχτοι μετά το σκάψιμο, εξαιτίας των λεπτών και μικρών ποδιών τους.

 Τον 18ο και 19ο αιώνα ήταν αρκετά δημοφιλή σκυλάκια στην αριστοκρατία και έχουν παραμείνει ακόμα και σήμερα σύμβολο υψηλής κοινωνικής θέσης.

Ενδιαφέρουσες πληροφορίες/Fun facts για το Κανίς Τόι!

  •  Διάσημοι ιδιοκτήτες Poodle Toy: Barbara Streisand, Grace Kelly, Joan Collins, Elizabeth Taylor, Shirley Bassey, Audrey Hepburn, Jackie Kennedy, Bob Hope, Marilyn Munroe, Winston Churchill και Cary Grant.
  •  Τα κανίς Τόι είναι από την φύση τους καθαρά και άοσμα σκυλάκια. Αγαπούν όμως και το νερό και απολαμβάνουν το μπάνιο. Είναι εξαιρετικοί κολυμβητές είτε πρόκειται για πισίνα είτε για θάλασσα.
  •  Το τρίχωμα τους δεν σταματά να μεγαλώνει ποτέ, για αυτό το τακτικό κούρεμα είναι απαραίτητο. Η ελλειπής περιποίηση μπορεί να τους προκαλέσει άγχος, νεύρα και ερεθισμούς στο δέρμα. Επιλέξτε σωστά σαμπουάν που προορίζονται για χρήση στα σκυλιά.
  •  Το Toy Poodle λατρεύει τις βόλτες είτε είναι σε τσάντα είτε σε καλάθι είτε στο αυτοκίνητο. Τα κανίς εξαιρετικοί συνοδοιπόροι στη μεταφορά σκύλου με αυτοκίνητο αφού λατρεύουν τα ταξίδια.

 Μικρό, εύκολο στην εκπαίδευση και αξιολάτρευτο, τo Poodle Toy θα γίνει ένα αγαπητό μέλος της οικογένειάς σας.

 Εάν έχετε βρει το κατάλληλο κουτάβι ή αναζητάτε κουτάβια που χαρίζονται για υιοθεσία, βεβαιωθείτε ότι θα μπορείτε να του παρέχετε βόλτες, σωστό καλλωπισμό, παιχνίδι και σωστή εκπαίδευση.

 Σίγουρα έχετε δει ένα κανισάκι από κοντά! Πως σας φάνηκε αυτό το μικροσκοπικό σκυλάκι με το σγουρό μαλάκι;

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *