Τσιπάκι Σκύλου: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε!

Αποκτήσατε μόλις ένα κουταβάκι και διστάζετε να του τοποθετήσετε τσιπάκι; Δείτε γιατί είναι τόσο σημαντικό για την υγεία του σκύλου.

 Εάν αντιμετωπίζετε κάποιο δίλλημα για την χρησιμότητα ή μη του μικροτσίπ αναλογιστείτε το εξής: Tα στατιστικά στοιχεία δείχνουν πως ένα στα τρία σκυλιά χάνονται τουλάχιστον μια φορά κατά την διάρκεια της ζωής τους.

 Αυτός είναι ένας σημαντικός λόγος για να βάλετε ένα τσιπάκι στο σκύλο σας, άλλωστε το κόστος δεν είναι καθόλου μεγάλο.

 Τοποθετώντας το τσίπ στο σκυλάκι σας αυξάνεται τις πιθανότητες να βρεθεί και να επιστραφεί σε εσάς στην δυσάρεστη περίπτωση που χαθεί.

 Για την τιμή αλλά και για την κατάλληλη ηλικία της τοποθέτησής του ρωτήστε τον κτηνίατρό σας. Σας παρουσιάζουμε μερικά χρήσιμα στοιχεία για το πως λειτουργεί, αλλά και γιατί είναι τόσο σημαντικό.

Τι είναι το τσιπάκι σκύλου και πως λειτουργεί; 

 Το μικροτσίπ έχει περίπου το μέγεθος ενός κόκκου ρυζιού. Η ακριβής του μετάφραση είναι: συσκευή αναμετάδοσης και αναγνώρισης ραδιοσυχνοτήτων. Δεν έχει μπαταρία και δεν απαιτεί ισχύ.

 Η τοποθέτηση και η εφαρμογή του δεν διαφέρουν από την διαδικασία με την οποία γίνονται τα εμβόλια σκύλου. Εγχέεται κάτω από το χαλαρό δέρμα ανάμεσα στις ωμοπλάτες του σκύλου σας ώστε να μην το νιώθει καθόλου.

 Το μικροτσίπ δεν θα προκαλέσει προβλήματα υγείας στον σκύλο σας. Η διαδικασία τοποθέτησης του είναι απλή και γρήγορη και μπορεί να γίνει στο γραφείο του κτηνιάτρου σας.

 Το μικροτσίπ φέρει έναν μοναδικό αριθμό αναγνώρισης και αυτό το κάνει εξαιρετικά σημαντικό καθώς μπορεί να σαρωθεί από οποιονδήποτε κτηνίατρο ή καταφύγιο ζώων και να μεταδώσει τον αριθμό ταυτότητάς του.

 Στο μικροτσίπ θα εισάγετε όλα τα στοιχεία επικοινωνίας σας, όπως σταθερό και κινητό τηλέφωνο.

 Μπορείτε ακόμα να εισάγετε και το τηλέφωνο ενός ατόμου υπεύθυνου για τον σκύλο, όπως τον σύντροφό σας ή κάποιο μέλος από την οικογένειά σας. Έτσι, οι πιθανότητες επικοινωνίας αυξάνονται.

 Όταν σαρωθεί το μικροτσίπ και αναγνωριστεί ο μοναδικός αριθμός ταυτότητας θα εμφανιστούν και τα στοιχεία σας ώστε να επικοινωνήσουν μαζί σας. Δεν θα θέλατε να χάσετε καμία κλήση ή ειδοποίηση σε περίπτωση που είχατε χάσει τον σκύλο σας.

 Φυσικά, για την αναγνώριση και ταυτοποίηση του μικροτσίπ χρειάζεται και η καταχώρησή του σε μια εθνική και τοπική βάση δεδομένων. Τα διαφορετικά μητρώα του μικροτσίπ προσφέρουν και διαφορετικές υπηρεσίες.

 Για παράδειγμα, η υπηρεσία Lost Pet Alert που είναι διαθέσιμη στις ΗΠΑ μεταδίδει τις πληροφορίες του σκύλου σας σε ένα δίκτυο κτηνιάτρων, καταφυγίων και εθελοντών στην περιοχή σας.

 Μια υπηρεσία όπως το AKC Reunite η οποία είναι μέλος του LookUp της AAHA (American Animal Hospital Association), μπορεί να ελέγξει έναντι εκατοντάδων βάσεων δεδομένων μητρώων χρησιμοποιώντας το AAHA Universal Pet Microchip Lookup Tool .

Το τσιπάκι σκύλου είναι συσκευή εντοπισμού ή παρακολούθησης;

 Το μικροτσίπ είναι συσκευή εντοπισμού και παρέχει ένα τρόπο επικοινωνίας με εσάς από οποιονδήποτε κτηνίατρο ή καταφύγιο. Εισάγεται στο δέρμα του σκύλου σας, είναι μόνιμο και δεν μετακινείται μέσα στον οργανισμό.

 Το GPS είναι συσκευή παρακολούθησης και μπορεί να σας πει που είναι ο σκύλος σας, αλλά δεν περιέχει στοιχεία επικοινωνίας. Οι συσκευές GPS απαιτούν μπαταρίες και είναι πιθανό να χαθούν, όπως ένα κολλάρο ή ένα καρτελάκι κολάρου.

 Οι συσκευές αυτές έχουν διαφορετικό ρόλο και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν η μία την λειτουργία της άλλης αλλά δρουν συμπληρωματικά.

 Σύμφωνα με έρευνες, οι πιθανότητες να αναγνωριστεί ένα σκυλάκι και να επιστρέψει στον ιδιοκτήτη του είναι μεγαλύτερες όταν υπάρχει μικροτσίπ.

 Εάν πήρατε τώρα ένα κουταβάκι ενημερώστε έναν κτηνίατρο και ρωτήστε τον για την τοποθέτηση μικροτσίπ.

 Μην αγχώνεστε για την τιμή του και το κόστος στην υγεία του σκύλου, διότι τίποτα από τα δύο δεν θα επιβαρύνει εσάς και τον σκύλο σας. Είναι πολύ σημαντικό και θα σας βοηθήσει στην περίπτωση που χαθεί το μονάκριβο σας.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *