Γιατί ο σκύλος μου γλείφει το αυτί μου;

Μέσα στα πολλά χάδια και παιχνίδια όλοι θα έχετε παρατηρήσει μία τάση του σκύλου σας να γλείφει το αυτί σας. Γιατί τους αρέσει τόσο πολύ αυτή η συνήθεια και πως μπορούμε να την σταματήσουμε;

 Ο σκύλος σου επιμένει να γλείφει το αφτί σου και νομίζεις πως το παρακάνει καμία φορά; Μην ανησυχείς! Συνήθως, αποτελεί μία φυσιολογική ένδειξη της αγάπης του για εσένα.

 Εάν εσύ τώρα, με τη σειρά σου, βρίσκεις αυτή του τη συνήθεια ενοχλητική, υπάρχουν μερικές συμβουλές που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να τη σταματήσεις.

Γιατί όμως αρέσει τόσο πολύ στα σκυλιά να γλείφουν σχολαστικά τα αφτιά μας;

 Στην πραγματικότητα, είναι κοινή συμπεριφορά μεταξύ των τετράποδων φίλων μας να γλείφουν τα αφτιά μας.

 Ουσιαστικά, είναι απλώς ο τρόπος τους να εκδηλώσουν την αγάπη και τη στοργή, που τρέφουν για το πρόσωπό μας, αλλά και την υποταγή τους.

 Παράλληλα, τραβούν την προσοχή μας και καταλήγουμε πάντοτε να παίζουμε μαζί τους, όταν το κάνουν. Ακόμη, αποτελεί μια συνηθισμένη πρακτική καλλωπισμού, που εφαρμόζουν και μεταξύ τους.

 Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι τα τετράποδα φιλαράκια μας μπορεί να γλύφουν τα αυτιά μας, επειδή τους αρέσει η γεύση που έχει το κερί. Ναι! Ακούγεται περίεργο, αλλά δεν μπορούμε να μπούμε στο μυαλό τους.

 Όσο κι αν μας αρέσει να απολαμβάνουμε τα φιλιά και την αγάπη τους, όμως, δεν αποκλείεται απλώς να μην προτιμούμε τον τρόπο αυτό.

 Πράγματι, κάποιες φορές ενδέχεται να γίνει αρκετά ενοχλητική η επιμονή με την οποία ο σκύλος μας γλείφει το αφτί μας.

Πώς να αποθαρρύνω το σκύλο μου από το να γλείφει το αφτί μου;

 Τι κάνουμε, λοιπόν, εάν θέλουμε να αποθαρρύνουμε τη συγκεκριμένη συμπεριφορά του αγαπημένου μας κατοικίδιου;

 Καταρχάς, ψυχραιμία! Σε καμία περίπτωση, δεν χρειάζεται να αρχίσουμε να του φωνάζουμε να σταματήσει αμέσως. Ούτως ή άλλως, δεν κάνει κάτι κακό.

 Αντιθέτως, προσπαθούμε με εναλλακτικούς τρόπους να απασχολήσουμε την προσοχή του σε κάτι άλλο, ώστε να απομακρυνθεί από εκεί.

 Για παράδειγμα, μπορούμε τη στιγμή που αρχίζει να μας γλείφει επίμονα να τον πάμε μια όμορφη βόλτα στο πάρκο. Εκεί θα μείνει απασχολημένος για αρκετή ώρα και θα αφήσει ήσυχους εμάς και τα αφτιά μας.

 Μια ακόμη χρήσιμη συμβουλή είναι να δοκιμάσουμε να τοποθετήσουμε το φαγητό του μέσα σε κάποιο παιχνίδι. Έτσι, θα χρειαστεί να βρει έναν τρόπο να φτάσει στην τροφή του, χωρίς να διαλύσει το παιχνίδι που του αρέσει.

 Πρόκειται για ένα απλό παιχνίδι μυαλού, το οποίο θα τον ιντριγκάρει και θα ενδυναμώσει και τη γνωστική του ανάπτυξη, πέρα από το να κρατήσει το ενδιαφέρον του.

 Σε κάθε περίπτωση, είναι σημαντικό να θυμόμαστε πως, όπως κάθε άλλη συνήθεια, έτσι και το γλείψιμο του αφτιού μας, ίσως χρειαστεί λίγο χρόνο προτού σταματήσει.

 Εντωμεταξύ, εμείς ας μείνουμε προσηλωμένοι στα παιχνίδια του μυαλού, που θα κρατήσουν το σκύλο μας μακριά από το αφτί μας!

 Για όποιους λόγους αρέσει στα κατοικίδια να γλείφουν τα αυτιά των αφεντικών τους, ορισμένες φορές είναι προτιμότερο να τα απασχολούμε με παιχνίδια που διεγείρουν το μυαλό τους και εξασκούν το πεύμα τους. Βέβαια, αν μπούμε στο σπίτι και ο σκυλάκος μας δώσει ένα σαλιωμένο φιλί στο αυτάκι, ας μην αποτραβηχτούμε. Μας αγαπάει και θέλει να μας το δείξει!

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *