Μπορούν οι γάτες να τρώνε φρούτα; Τι ισχύει πραγματικά;

Σας παρακαλάει η ψιψίνα σας με νιαουρητά να της δώσετε ένα κομμάκι φρούτου; Δείτε ποια φρούτα είναι επιβλαβή και τοξικά για τις γάτες!

 Τα φρούτα και τα μούρα είναι πραγματικά εξαιρετικά προϊόντα στη διατροφή των ανθρώπων. Περιέχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό, σημαντικές βιταμίνες και φυτικές ίνες.

 Τι ισχύει όμως για τις  ψιψίνες μας; Τι πρέπει να τρώνε οι γάτες μας; Μπορούν οι ψιψίνες να καταναλώνουν με ασφάλεια οποιοδήποτε φρούτο;

 Πριν μοιραστείτε το απογευματινό σας φρούτο ή μούρο με την γάτα σας, σκεφτείτε πως οι γάτες είναι σαρκοφάγα ζώα. Αυτό σημαίνει ότι η διατροφή τους βασίζεται στο κρέας και όχι τόσο πολύ σε άλλα τρόφιμα που εμείς οι άνθρωποι καταναλώνουμε καθημερινά.

 Εάν όμως θέλετε να εισάγετε στην διατροφή του τετράποδου φίλου σας μερικά φρούτα, διαβάστε προσεκτικά το άρθρο για να μάθετε ποια είναι τα κατάλληλα για την υγεία του και ποια πρέπει να αποφύγετε.

 Μπορούν οι γάτες να τρώνε φρούτα και λαχανικά;

 Το ενδιαφέρον με τις γάτες είναι ότι δεν διαθέτουν υποδοχείς για την γλυκιά γεύση. Αυτό σημαίνει ότι είναι σχετικά απίθανο να ενδιαφερθεί για οποιαδήποτε γεύση των φρούτων.

 Επίσης, τα φρούτα δεν είναι τόσο θρεπτικά για μια γάτα, όσο τα λαχανικά και πολύ περισσότερο το κρέας, ωστόσο, έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό που είναι απαραίτητο μέρος της διατροφής της γάτας.

 Πριν δώσετε φρούτο στη γάτα σας, βεβαιωθείτε πως δεν επηρεάζει την υγεία της. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η γλυκύτητα των φρούτων και των μούρων προέρχεται από τη σακχαρόζη και τη φρουκτόζη, σάκχαρα που αναγκάζουν το πάγκρεας να επιτελεί περισσότερη δουλειά.

 Δεδομένου ότι η διατροφή της περιορίζεται σε άπαχο κρέας, η ζάχαρη είναι ανεπιθύμητη και χρειάζεται να την παραλείπετε όσο είναι δυνατό.

 Φρούτα:
 Μήλο:

 Τα μήλα είναι πλούσια σε βιταμίνες Α, C, E και B αλλά και πολυφαινόλες που συμβάλλουν στην υγιή πέψη. Μπορούν όμως οι γάτες να τρώνε μήλα; Σύμφωνα με μελέτες, τα μήλα είναι τοξικά τόσο για τις γάτες, όσο και για τους σκύλους.

 Θα πρέπει να θυμάστε πως δεν είναι τόσο το μήλο που προκαλεί βλάβη στην υγεία τους, όσο το κοτσάνι, τα φύλα και τα σπόρια τους που είναι δηλητηριώδη, λόγω της περιεκτικότητάς τους σε κυανίδιο.

 Οι γάτες μπορούν να τρώνε καθαρισμένα μήλα χωρίς σπόρους; Αυτό εξαρτάται από την συνολική υγεία της γάτας σας και τις διατροφικές συστάσεις του κτηνιάτρου. Ο γενικός κανόνας λέει ότι τα θρεπτικά συστατικά προηγούνται της λιχουδιάς.

 Επιπλέον, η μεγάλη περιεκτικότητα του μήλου σε ζάχαρη είναι επιβλαβής για τα αιλουροειδή, καθώς μπορεί να προκαλέσει πεπτικά προβλήματα και παχυσαρκία.

 Μερικές γάτες μπορεί να θέλουν να δοκιμάσουν μήλο από περιέργεια. Δώστε τους μια μικρή ποσότητα μήλου χωρίς τη φλούδα και τους σπόρους. Μια ελάχιστη ποσότητα του μήλου μπορεί να είναι μια περιστασιακή λιχουδιά που θα δώσει χαρά στη γάτα σας.

 Μύρτιλο:

 Όπως ορίζουν οι ειδικοί στον τομέα της υγείας, αυτό το μούρο έχει την υψηλότερη αντιοξειδωτική περιεκτικότητα σε σύγκριση με όλα τα φρούτα και λαχανικά. Πέρα από αυτό, έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C και K, φυτικές ίνες και μαγνήσιο.

 Ωστόσο, το μύρτιλο μπορεί να προκαλέσει πεπτικά προβλήματα εξαιτίας της ζάχαρης που περιέχει και να προσθέσει πολλούς υδατάνθρακες στην διατροφή της γάτας σας.

 Η αλήθεια είναι ότι οι γάτες πιθανότατα να μην ενθουσιαστούν πολύ στη θέα του μύρτιλου, αλλά αν της δώσετε ένα κομματάκι, καλό είναι να είστε παρόντες για να μη τσιμπήσει και άλλο.

 Κεράσι:

 Μπορούν οι γάτες να τρώνε κεράσια χωρίς συνέπειες; Τα κεράσια είναι καλά αλλά πρέπει να αποφεύγονται; Η αλήθεια είναι πως τα φύλλα, τα κοτσάνια και το κουκούτσι έχουν κυανίδιο που είναι τοξικό για τον οργανισμό τους.

 Από την άλλη πλευρά, το κεράσι περιέχει αντιοξειδωτικά που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα της γάτας. Επιπλέον, μπορεί να βελτιώσουν τον ύπνο της γάτας και να ελαχιστοποιήσουν το κίνδυνο για αρθρίτιδα.

 Τέλος, το κεράσι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο, το οποίο βοηθάει στον ακανόνιστο καρδιακό ρυθμό και απομακρύνει το υπερβολικό νάτριο από το σώμα.

 Βερίκοκο:

 Τα βερίκοκα είναι παρόμοια με τα μήλα, όσον αφορά στον τρόπο και τη ποσότητα που τα σερβίρετε. Τα κοτσάνια, τα φύλλα και το κουκούτσι τους περιέχουν κυανίδιο που προκαλεί αναπνευστικές δυσκολίες, τοξικό σοκ και μπορεί να αποβεί θανάσιμο.

 Αφού αφαιρέσετε όλα τα μέρη που περιέχουν κυανίδιο, κόψτε το βερίκοκο σε μικρά κομμάτια για να βεβαιωθείτε ότι η γάτα σας δεν θα πνιγεί.

 Τα βερίκοκα είναι γεμάτα βιταμίνες και β- καροτήνη. Επιπλέον, το βερίκοκο έχει και μια ικανοποιητική περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες που βοηθάνε στη πέψη.

 Μπορείτε να προσφέρετε μικρές ποσότητες φρέσκων ή αποξεραμένων βερίκοκων, αλλά καλό είναι να γνωρίζετε πως τα αποξηραμένα φρούτα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα που μπορεί να είναι επιβλαβή για την υγεία της γάτας σας.

 Μπανάνα:

 Οι μπανάνες έχουν βιταμίνη C, μαγνήσιο και φυτικές ίνες που ενδεχομένως να βοηθήσουν στην πέψη. Πρόκειται για ένα ασφαλές φρούτο τόσο για τις γάτες, όσο και για τα σκυλιά, αλλά καλό είναι να μην αποτελούν το κανονικό γεύμα της γάτας σας.

 Παρά τα οφέλη που προσφέρει η μπανάνα, όταν δίνεται περιστασιακά στη γάτα ως λιχουδιά, κρύβει και παγίδες.

 Αυτό το φρούτο έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη που προσθέτει πολλές θερμίδες στη διατροφή της γάτας σας, οπότε οφείλουμε να προσέχουμε το πόσο πρέπει να τρώει μια γάτα. Συγχρόνως, η μπανάνα μπορεί να επηρεάσει το πεπτικό της σύστημα.

 Δεν είναι κακό να δίνετε μπανάνα στην γάτα σας, απλά όχι συχνά. Δώστε της μια μικρή μπουκιά χωρίς τη φλούδα σαν λιχουδιά.

 Κανταλούπε (Πεπόνι):

 Το πεπόνι έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε ζάχαρη που σίγουρα δεν είναι καλή για την υγεία της γάτας σας. Μπορείτε όμως να της προσφέρετε περιστασιακά μια φέτα πεπονιού που θα κάνει καλό στο πεπτικό της σύστημα.

 Το πεπόνι έχει ασβέστιο, σίδηρο και ψευδάργυρο καθιστώντας το μια εξαιρετική τροφή. Επίσης, έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Α και C.

 Εάν θέλετε να δώσετε στην ψιψίνα πεπόνι, ξεφλουδίστε το, βγάλτε τα σποράκια του και κόψτε το σε μικρά κομμάτια για να τη διευκολύνετε στο μάσημα.

 Η μωρωδιά του πεπονιού ελκύει τις γάτες, λόγω των αμινοξέων που περιέχει. Μάλιστα, οι γάτες το μπερδεύουν με το κρέας, οπότε μην αφήσετε τη γάτα σας ανεξέλεγκτη να καταναλώσει μεγάλες ποσότητες πεπονιού.

 Durian:

 Το Durian μυρίζει αρκετά δυσάρεστα, αλλα μπορούν οι γάτες να αναγνωρίσουν αυτή την μυρωδιά; Τα περισσότερα αιλουροειδή δείχνουν λίγο ή καθόλου ενδιαφέρον για αυτό το φρούτο, τόσο λόγω της μυρωδιάς, όσο και της γεύσης του.

 Πέραν αυτού, το Ντουριάν μπορεί να είναι ανθυγιεινό για τις γάτες, καθώς περιέχει υψηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα.

 Σταφύλι:

 Τα σταφύλια είναι τοξικά όχι μόνο για τους σκύλους, αλλά και για τις γάτες και μπορεί να προκαλέσουν νεφρική ανεπάρκεια.  Εάν το γατάκι σας φάει μερικά σταφύλια, μην διστάσετε να καλέσετε αμέσως τον κτηνίατρο σας.

 Τα σταφύλια είναι τοξικά για τις γάτες και μπορούν να της προκαλέσουν εμετό, λήθαργο, διάρροια ή αφυδάτωση. Επομένως, μπορούν οι γάτες να τρώνε φρούτα και λαχανικά, όπως τα σταφύλια έστω και σε μικρή ποσότητα; Με τίποτα!

 Εσπεριδοειδή:

 Η αντίδραση της γάτας όταν μυρίσει εσπεριδοειδή φρούτα είναι να τρέξει μακριά ή να μην δείξει καθόλου ενδιαφέρον.

 Αναρωτιέστε εάν η γάτα σας μπορεί να φάει λαίμ, πορτοκάλια, λεμόνι ή γκρέιπφρουτ; Η απάντηση είναι πως δεν πρέπει ΠΟΤΕ να δώσετε εσπεριδοειδή στη γάτα σας.

 Τα εσπεριδοειδή περιέχουν υψηλά επίπεδα λιμονένιου, λιναλοόλης και ψωραλένιου, τα οποία είναι τοξικά για τις γάτες. Ακόμα και με ένα μικρό δάγκωμα, η γάτα σας μπορεί να πάθει διάρροια, αδυναμία, ηπατική ανεπάρκεια, φωτοευαισθησία ακόμη και ξαφνικό θάνατο.

 Εάν η γάτα σας φάει εσπεριδοειδή φρούτα ή τα φύλλα τους, καλέστε αμέσως τον κτηνίατρό σας.

 Μάνγκο:

 Το μάνγκο είναι ασφαλές τόσο για γάτες, όσο και για σκύλους, κάτι που θα ευχαριστήσει πολύ τους λάτρεις του μάνγκο. Πρόκειται για μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης C, B6 και A.

 Αυτός ο συνδυασμός βιταμινών ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα της γάτας σας και απορροφάει τα περιττά λίπη. Ακόμα και μια μικρή ποσότητα μάνγκο που περιέχει φυτικές ίνες, μπορεί να βοηθήσει το πεπτικό σύστημα της γάτας σας.

 Οι γάτες μπορούν να φάνε μάνγκο χωρίς τον καρπό που έχει κυανίδιο, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε μικρά κομμάτια. Το μάνγκο δεν θα προκαλέσει κακό εάν δοθεί με μέτρο και περιστασιακά. Βέβαια, μην ξεχνάτε ότι περιέχει υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη.

 Νεκταρίνι:

 Τα νεκταρίνια είναι εξαιρετικό φρούτο για τους ανθρώπους, διότι βοηθούν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού. Μπορούν οι γάτες να τρώνε φρούτα και λαχανικά, όπως το νεκταρίνι; Τι ισχύει για τις γάτες;

 Το νεκταρίνι μπορεί να είναι μια ωραία λιχουδιά, καθώς περιέχει φυτικές ίνες και χαμηλή περιεκτικότητα νατρίου. Βγάλτε το κουκούτσι και κόψτε το φρούτο σε μπουκίτσες. Δώστε το ως λιχουδιά περιστασιακά και μην ξεχνάτε πως περιέχει ζάχαρη.

 Παπάγια:

 Η παπάγια είναι μια σούπερ θρεπτική τροφή για τον άνθρωπο. Μπορείτε να δώσετε παπάγια στην γάτα σας, αλλά, όπως και με τα άλλα φρούτα, με μέτρο, γιατί περιέχει πολύ ζάχαρη.

 Η παπάγια είναι ωφέλιμη και μπορεί να αποτελέσει ένα θρεπτικό σνακ για το γατάκι σας επειδή περιέχει πολύ νερό, βιταμίνες και μέταλλα. Ιδανικά, προσφέρετε αραιά και που παπάγια στο κατοικίδιο σας και χωρίς τους σπόρους γιατί μπορεί να προκαλέσουν πνιγμό στην γατούλα σας.

 Ροδάκινο:

 Μπορούν οι γάτες να τρώνε ροδάκινα; Θεωρητικά, μια μικρή ποσότητα είναι μια χαρά. Τα ροδάκινα είναι ασφαλή, ανάλογα με το μέρος του φρούτου που προσφέρετε στο αιλουροειδές σας.

 Όπως και με τα κεράσια και τα βερίκοκα, τα φύλλα, το κοτσάνι και τα κουκούτσια είναι τοξικά και μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία της γάτας σας (περιέχουν κυανίδιο). Μερικά από τα συμπτώματα δηλητηρίασης από κυανίδιο είναι:

 Εάν θέλετε να προσφέρετε ροδάκινο στη γάτα λάβετε υπόψιν σας τη ποσότητα. Αν και η σάρκα του δεν είναι δηλητηριώδης για τις γάτες, η υπερβολική κατανάλωση μπορεί να οδηγήσει σε γαστρεντερικό ερεθισμό.

 Τα ροδάκινα είναι μια γλυκιά λιχουδιά για του ανθρώπους, όμως τα σάκχαρά τους είναι επιβλαβή για τη γάτα σας. Δώστε της ροδάκινο με μέτρο και όχι ως βασικό γεύμα.

 Αχλάδι:

 Τα αχλάδια θεωρούνται γενικά ασφαλή για τις γάτες, ωστόσο, τα κουκούτσια και οι σπόροι τους είναι πολύ τοξικά, λόγω των προαναφερθέντων κυανογόνων γλυκοζιτών. Η γάτα σας μπορεί να φάει μικρή ποσότητα αχλαδιού, το οποίο περιέχει βιταμίνη Κ, χαλκό και φυτικές ίνες.

 Δεδομένου ότι οι γάτες είναι σαρκοφάγα ζώα, μη της δίνετε πολύ αχλάδι και μη το προσφέρετε ως βασικό γεύμα, καθώς μπορεί να της προκαλέσει ερεθισμό στο στομάχι.

 Ανανάς:                             

 Μπορούν οι γάτες να έχουν ανανά; Ο ανανάς είναι ασφαλής για τα κατοικίδια. Μπορείτε να προσφέρετε στην γάτα σας ανανά σε φυσική μορφή, καθώς έχει πολλά ωφέλη για την υγεία της. Ο ανανάς είναι πλούσιος σε μέταλλα, βιταμίνες και φυτικές ίνες.

 Αποφύγετε όμως τις κονσέρβες που περιέχουν συντηρητικά και ζάχαρη. Οι ιδιοκτήτες γατιών πρέπει επίσης να λάβουν υπόψη ότι ακόμη και φρέσκος, ωμός ανανάς έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη.

 Οι μεγάλες ποσότητες ανανά μπορεί να προκαλέσουν διάρροια και σοβαρό ερεθισμό του στομάχου, οπότε πρέπει να τον πρεοσφέρετε ως περιστασιακή λιχουδιά σε μικρά κομμάτια.

 Δαμάσκηνο:

 Να θυμάστε ότι τα δαμάσκηνα μοιάζουν με τα ροδάκινα και τα νεκταρίνια και πρέπει να προσφέρονται με προσοχή.

 Τα κουκούτσια, τα φύλλα και τα κοτσάνια τους περιέχουν κυανίδιο που είναι τοξικό για τους σκύλους και τις γάτες, οπότε πρέπει να το προσφέρετε καθαρισμένο και σε μικρή ποσότητα.

 Τα δαμάσκηνα είναι πλούσια σε μέταλλα και βιταμίνες, αλλά εξακολουθούν να μην είναι η καλύτερη τροφή για τα αιλουροειδή, λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε ζάχαρη. Καλό θα ήταν να αποφεύγετε να δίνετε δαμάσκηνο στο γατάκι σας.

 Φράουλα:

 Οι φράουλες δεν είναι τοξικές για τις γάτες, αλλά να είστε προσεκτικοί και να τις προσφέρετε με μέτρο.

 Η φράουλα είναι γνωστό ότι περιέχει φυτικές ίνες, μαγγάνιο, φολικό οξύ και κάλιο, αλλά και υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη που μπορεί να προκαλέσει διαβήτη με κοινά συμπτώματα την υπερβολική δίψα και την απώλεια βάρους.

 Μπορείτε να της δίνετε περιστασιακά μια φράουλα ως λιχουδιά και καλό είναι επιβλέπετε την γάτα σας μη τυχόν και αρπάξει κανα δυο ακόμη.

 Ρόδι:

 Και τι γίνεται με τα ρόδια; Ενώ περιέχουν αντιοξειδωτικά που μπορούν να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σύστημα της γάτας, οι σπόροι τους μπορούν να αποτελέσουν κίνδυνο πνιγμού.

 Επίσης, το ρόδι περιέχει 14 γραμμάρια ζάχαρης ανά 100 γραμμάρια, κάτι που είναι πάρα πολύ για μια γάτα. Η υπερβολική κατανάλωση ροδιού μπορεί να διαταράξει το στομάχι της γάτας σας. Εάν θέλετε να της δώσετε λίγο ρόδι, καλύτερα να είστε παρόντες.

 Βατόμουρο:

 Τα βατόμουρα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά, φυτικές ίνες, φλαβονοειδή και βιταμίνες A, C και E και δεν είναι τοξικά για τις γάτες. Κόψτε τα βατόμουρα σε κομματάκια, ειδικά εάν έχετε ένα γατάκι.

 Γενικά, οι γάτες έχουν μικρό ενδιαφέρον για τα βατόμουρα, αλλά μπορείτε να τους προσφέρετε μια μικρή ποσότητα αν είναι περίεργες να τα δοκιμάσουν.

 Σμέουρο:

 Μπορούν οι γάτες να τρώνε σμέουρα με τον ίδιο τρόπο που τρώνε βατόμουρα; Τα σμέουρα είναι μια εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών, ενώ είναι γεμάτα βιταμίνες, φυτικές ίνες, μαγνήσιο και ασβέστιο.

 Επίσης, μπορούν να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σύστημα της γάτας και να βελτιώσουν την πέψη.

 Όπως και με άλλα φρούτα, δεν πρέπει να δίνετε συχνά σμέουρα στη γάτα σας, γιατί  μπορεί να ερεθίσουν το στομάχι της γάτας σας.  Επίσης, καλό είναι να την επιβλέπετε για να μη φάει μεγάλη ποσότητα.

 Καρπούζι:

 Τα καρπούζια αποτελούνται από 92% νερό και είναι πλούσια σε βιταμίνη C και A. Το μόνο αρνητικό τους είναι ότι περιέχουν πολλά σάκχαρα, τα οποία είναι επιβλαβή για την υγεία της γάτα σας.

 Μην δίνετε συχνά καρπούζι στη γάτα σας, καθώς η τακτική κατανάλωση ζάχαρης μπορεί να πραλέσει πεπτικά και μεταβολικά προβλήματα. Πριν προσφέρετε ένα κομμάτι καρπούζι απομακρύνετε τον φλοιό και τα κουκούτσια τους.

 Σε γενικές γραμμές, αυτό το φρούτο δεν είναι η καλύτερη επιλογή για το φιλαράκι σας, αν και η ελάχιστη ποσότητα κάποιες φορές δεν θα προκαλέσει πρόβλημα.

 Αβοκάντο:

 Λοιπόν, μπορούν οι γάτες να τρώνε αβοκάντο; Ναι! Πρέπει οι γάτες να έχουν αβοκάντο; Η απάντηση είναι πιο περίπλοκη. Το αβοκάντο είναι πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά, ιδανικά για όσους ανθρώπους ακολουθούν μια κετογονική  δίαιτα.

 Επίσης, έχει υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο, χαμηλή περιεκτικότητα σε χοληστερόλη και πολλές αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Ωστόσο, καθώς τα αιλουροειδή βασίζονται κυρίως σε άπαχα κρέατα, δεν ωφελούνται από αυτά τα υγιή λίπη όσο εμείς.

 Επικρατεί η λανθασμένη αντίληψη ότι το αβοκάντο είναι επικίνδυνο λόγω της περσίνης, μια θανατηφόρα τοξίνη για τα κατοικίδια ζώα.

 Ενώ τα άλογα, τα κουνέλια και οι κατσίκες εμφανίζουν συμπτώματα που σχετίζονται με προβλήματα στους νεφρούς, στις γάτες δεν παρατηρείται κάτι τέτοιο.

 Ωστόσο, αν θέλετε να προσφέρετε αβοκάντο στο γατάκι σας αφαιρέσετε το φλοιό του, κόψτε το σε μικρά κομματάκια και δώστε του ένα απειροελάχιστο κομμάτι.

 Ακτινίδια:

 Το ακτινίδιο δεν είναι τοξικό για τις γάτες και προσφέρει πολλά οφέλη στο πεπτικό της σύστημα. Είναι μια φυσική πηγή ινών, σιδήρου, καλίου και ασβεστίου.

Τα ακτινίδια είναι ιδανικά ως μια περιστασιακή λιχουδιά καθώς είναι χαμηλά σε θερμίδες και πλούσια σε νερό.

 Μια σημαντική ανησυχία με αυτό το φρούτο είναι η υπερβολική περιεκτικότητα σε σάκχαρα. Προσφέρετε το ακτινίδιο με μέτρο και χωρίς την φλούδα, καθώς οι γάτες δεν μπορούν να την χωνέψουν.

 Κράνμπερι:

 Ναι, οι γάτες μπορούν να φάνε κράνμπερι. Είναι πλούσια σε βιταμίνες C, K, μαγγάνιο, χαλκό, σίδηρο και μαγνήσιο. Αυτός ο συνδυασμός προσφέρει εξαιρετικές αντιοξειδωτικές ιδιότητες στη γάτα.

Δεν είναι τοξικά και δεν έχουν πολλές θερμίδες. Εάν αγοράζετε κράνμπερι σε συσκευασία ελέγξτε για τυχόν πρόσθετη ζάχαρη.

 Σε γενικές γραμμές, μπορούν οι γάτες να τρώνε φρούτα και λαχανικά, όπως τα παραπάνω φρούτα – εκτός από τα εσπεριδοειδή και το σταφύλι που πρέπει να αποφεύγονται ασυζητητί από το διατροφή της γάτας.

 Τα συγκεκριμένα φρούτα δεν θα βλάψουν την υγεία της γάτας σας αν καταναλώσει ένα μικρό κομμάτι αραιά και που.

 Αυτό που πρέπει να προσέξετε είναι τα κοτσανια, τα κουκούτσια, τα φύλλα και οι σπόροι των φρούτων, καθώς περιέχουν κυανίδιο που είναι άκρως τοξικό για τη γάτα.

 Η δική σας γατούλα με ποιο φρούτο γλείφει και τα μουστάκια της; Υποκύπτετε στα νιαουρίσματα της για λιχουδιά ή είστε αυστηροί με το διατροφικό της πλάνο; Μοιραστείτε μας κάτω στα σχόλια τις απόψεις σας πάνω στο θέμα!

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *