Tα πιο όμορφα σκυλιά: 20 υπέροχες ράτσες σκύλων!

Είναι όμορφα, αλλά έχουν και μικρά μυστικά που λίγοι γνωρίζουν! Δείτε 20 όμορφα σκυλιά και μάθετε τις κρυφές πτυχές του χαρακτήρα τους.

 Κάθε σκύλος είναι όμορφος, κάθε ράτσα σκύλου έχει τα δικά τις ξεχωριστά χαρακτηριστικά.

 Αγαπάμε τα σκυλάκια μας για αυτό που είναι, τα πεισματάρικα Μπουλντόγκ με τις περίεργες μουσούδες και τα χαριτωμένα μικρόσωμα Tεριέ με τα χαριτωμένα λοφία τους.

 Όμως μερικές φυλές θεωρούνται περισσότερο όμορφες από τις άλλες. Προφανώς και η ομορφιά είναι υποκειμενική, αλλά υπάρχουν ορισμένες φυλές που οι άνθρωποι θεωρούν πιο ελκυστικές εξαιτίας των χαρακτηριστικών τους.

Τι θεωρείται ελκυστικό στις ράτσες σκύλων;

  •  Μακριά και εντυπωσιακά τριχώματα

 Είναι το πιο κοινό χαρακτηριστικό στις πιο όμορφες φυλές. Τα μακριά, παχιά και γούνινα τριχώματα θεωρούνται άκρως ελκυστικά από τους περισσότερους ανθρώπους.

  •  Ξεχωριστά χρώματα και σχέδια

 Υπάρχουν μερικά τριχώματα που αγαπούν το ηλιακό φως που τα αναδεικνύει. Φαίνονται λαμπερά.

 Επίσης, ορισμένες φυλές έχουν ξεχωριστά σχέδια με ιδιαίτερες εναλλαγές χρωμάτων και απίστευτα μοτίβα, παραδείγματος χάρη, ριγέ ή πιτσιλωτά.

  •  Εντυπωσιακά μάτια

 Τα μάτια του σκύλου τραβάνε πάντα την προσοχή μας, ειδικά όταν πρόκειται για γκρι ή μπλε μάτια που είναι άκρως σαγηνευτικά.

 Άλλοι πιστεύουν πως τα καφέ ή τα κίτρινα μάτια είναι ζεστά και φιλόξενα. Δεν θα παραλείψουμε να αναφέρουμε και τις διχρωμίες των ματιών που άλλοι αγαπούν και άλλοι τις βρίσκουν κάπως αστείες.

  • Χαριτωμένα σώματα

 Είναι ακόμα μια υποκειμενική κατηγορία. Φαίνεται όμως πως το κοινό χαρακτηριστικών των πιο όμορφο σκύλων είναι το βαρύ μυώδες σχήμα στο σώμα του σκύλου ή το αεροδυναμικό σώμα.

 Ίσως μερικοί να διαφωνίσουν, άλλοι πάλι, θα συμφωνήσουν. Μην θυμώσετε και μην απορρίψετε την λίστα εάν δεν δείτε το δικό σας σκυλάκι μέσα σε αυτή. Όλα τα σκυλιά είναι όμορφα, μοναδικά και αναντικατάστατα!

 Το άρθρο αρκείται στο να παρουσιάσει αντικειμενικά τα πιο ελκυστικά χαρακτηριστικά των αγαπημένων μας τετράποδων φίλων και όχι να ξεχωρίσει τα πιο όμορφα σκυλιά, καθώς δεν υπάρχουν εξαιρέσεις!

 Ακολουθούν οι 20 πιο όμορφες ράτσες σκύλων.

Samoyeds

 Τα εν λόγω σκυλιά έχουν πανέμορφη, μακριά, χνουδωτή και πυκνή γούνα. Το πανέμορφο λευκό τους τριχώμα βοήθησαν τους πρόγονους τους να παραμείνουν ζεστοί στην πατρίδα τους την Σιβηρία.

 Εξαιτίας του τριχώματός τους τα σκυλιά αυτά ζεσταίνονται υπερβολικά στα μέρη με ζεστά καλοκαίρια και χρειάζονται τακτική περιποίηση.

 Ακόμα και σε δροσερά κλίματα το τρίχωμά τους χρειάζεται σωστή φροντίδα και τακτικό καλλωπισμό από έναν groomer.

 Τα Samoyeds είναι υπέροχοι και στοργικοί σύντροφοι, ιδανικά σκυλιά για οικογένεια & παιδιά. Πρέπει να τα κρατάτε δραστήρια και απασχολημένα, καθώς εκτράφηκαν για να είναι «σκύλοι εργασίας».

Αυστραλιανός Ποιμενικός

 Έχουν πολύχρωμα και αφράτα τριχώματα και εντυπωσιακά μάτια. Κατέχουν επάξια την δεύτερη θέση στην λίστα με τα πιο όμορφα χαρακτηριστικά.

 Ρίχνουν συχνά το τρίχωμά τους και σε αρκετή ποσότητα και απαιτούν αρκετή συντήρηση και καλλωπισμό, αλλά όχι τόσο όσο άλλες μακρύτριχες φυλές.

 Χαρακτηρίζονται από πολλή ενέργεια και δεν τους αρέσει τα αφεντικά τους να είναι καθιστικοί τύποι. Αφήστε τα παιδιά σας να τρέχουν όλη μέρα μαζί τους και να διασκεδάσουν. Εάν νιώσουν ότι βαριούνται, γίνονται λίγο ζημιάρηδες με τον κήπο, τα έπιπλα κ.λπ.

Γερμανικός Ποιμενικός

 Όχι άδικα, ο Γερμανικός Ποιμενικός έχει κοσμήσει και πρωταγωνιστήσει τόσο στην μικρή όσο και στην μεγάλη οθόνη. Είναι ένας σταρ του Χόλυγουντ.

 Τα σκυλιά της ράτσας έχουν υπέροχη προσωπικότητα, είναι ηθικά σκυλιά και κατάλληλα για κάθε τύπο εργασίας. Έχουν μια απαλή, στοργική έκφραση προσώπου που έρχεται σε αντίθεση με το σκούρο τρίχωμα τους και την ομοιότητα τους με λύκο.

 Το τρίχωμά τους μπορεί να είναι σε μαύρους και άσπρους, τόνους και χρειάζεται βούρτσισμα μια φορά την εβδομάδα.

Μαλαμούτ Αλάσκας

 Αν σας αρέσουν τα σκυλιά που μοιάζουν με λύκο, θα λατρέψετε την όμορφη ράτσα σκύλου Μαλαμούτ Αλάσκας.

 Είναι ένας μυώδης σκύλος με πυκνό και τραχύ τρίχωμα. Το τρίχωμά του έχει γκρι και λευκά χρώματα, όπως ένας λύκος. Τα αυτιά του είναι πάντα όρθια, κάτι που αναδεικνύει ακόμα περισσότερο την ξεχωριστή του εμφάνιση.

 Πρόκειται, όμως, και για ζώα που απαιτούν τακτική περιποίηση. Θα λέγαμε ότι το κόστος της συντήρησης τους είναι αρκετά υψηλό.

 Αυτά τα σκυλιά χρειάζονται έναν έμπειρο και υπεύθυνο ιδιοκτήτη που θα έχει τον απαραίτητο χρόνο για αλληλεπίδραση και άσκηση.

Papillon

 Είναι τόσο χαριτωμένα που δεν μπορούν παρά να αποσπάσουν χαμόγελα από όλους όσους συναντούν. Έχουν υπέροχο μεταξένιο τρίχωμα και γλυκιά έκφραση!

 Το πιο ξεχωριστά όμορφο χαρακτηριστικό τους είναι τα φουντωτά τους αυτιά που τα κρατούν όρθια.

 Ίσως δεν γνωρίζετε ότι τα Παπιγιόν ανήκουν στις 10 εξυπνότερες ράτσες σκύλων και μαθαίνουν γρήγορα. Συγχρόνως, είναι αρκετά ευκίνητα, δραστήρια και χρειάζεται να τα κρατάτε απασχολημένα για να είναι χαρούμενα και υγιή ψυχοσωματικά.

Ακίτα

 Τα Ακίτα είναι πολύ όμορφα, ενώ συγχρόνως, αποπνέουν δύναμη και ικανότητα. Ιστορικά, χρησιμοποιήθηκαν για διάφορες εργασίες, όπως για το κυνήγι αγριόχοιρου.

 Έχουν εξαιρετικά πυκνό και αφράτο τρίχωμα, κάτι που τα βοηθά να βρίσκονται ανάμεσα στις πιο ελκυστικές φυλές. Διατίθενται σε διάφορα χρώματα και σχέδια, όπως καφέ, γκρι, μαύρο και λευκό. Η γούνα τους τα κάνει ιδανικά για χάιδεμα!

 Τα Ακίτα δεν αλληλεπιδρούν πάντα καλά με τα παιδιά, οπότε η εκπαίδευση, η  κοινωνικοποίηση και έκθεση τους σε αυτά από νωρίς είναι πολύ σημαντική.

Weimaraner

 Είναι μια πολύ εντυπωσιακή ράτσα σκύλου με υπέροχο γκρι τρίχωμα. Παρά την αγέρωχη εμφάνισή τους, τα υπέροχα μάτια τους λιώνουν ακόμα και την πιο κρύα καρδιά.

 Παρά το κοντό τρίχωμά τους, μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα σε ανθρώπους με αλλεργίες.

 Τα Weimaraner είναι έξυπνα και μπορούν να εκπαιδευτούν εύκολα. Χρειάζονται αρκετή άσκηση και καθημερινές δραστηριότητες αλλιώς μπορεί να γίνουν καταστροφικά.

 Επιπλέον, είναι απαιτητικά σκυλιά και δεν είναι κατάλληλα για νέους και άπειρους ιδιοκτήτες.

Shiba Inu

 Το Shiba Inu έχει έναν εξαιρετικό συνδυασμό χαρακτιριστικών που το κάνει αξιολάτρευτο και ελκυστικό: Στρογγυλό κεφάλι, μικρά αφτιά και πυκνό τρίχωμα. Μοιάζει αρκετά με το Ακίτα, αλλά το Shiba Inu έχει μικρότερο κεφάλι και αφτάκια.

 Μπορείς να βρεις αυτά τα σκυλάκια σε διαφορετικά χρώματα, όπως κόκκινο και μαύρο και παρόλο που χάνουν αρκετό τρίχωμα, δεν απαιτούν πολύ περιποίηση.

 Αγαπούν και τα πηγαίνουν καλά με άλλα κατοικίδια ζώα μέσα στο σπίτι, αλλά δεν έχουν πρόβλημα να μένουν και μόνα τους. Είναι εξαιρετική φυλή για ανθρώπους που δουλεύουν πολλές ώρες.

 Αναμφισβήτητα, οι περισσότεροι ιδιοκτήτες σκύλων θα αισθανθούν υποχρεωμένοι να τους παρέχουν πολλούς επαίνους και αγάπη!

Πομεράνιαν

 Είναι προφανώς όμορφα σκυλιά με πυκνό τρίχωμα και ενδιαφέρουσα προσωπικότητα. Είναι τόσο γοητευτικά που δεν μπορείς να μην χαμογελάσεις όταν τα κοιτάς.

 Πρόκειται για αρκετά έξυπνους σκύλους που εκπαιδεύονται εύκολα σε σύγκριση με τις άλλες μικρόσωμες φυλές. Δεν είναι ιδιαίτερα φιλικά με τους ξένους, αλλά αγαπούν πολύ τους ιδιοκτήτες τους. Να τα προσέχετε όταν είναι μαζί με μικρά παιδιά.

Κυνηγόσκυλο του Φαραώ

 Είναι μια μοναδική φυλή και πιο συγκεκριμένα, η πιο ακριβή φυλή σκύλων. Τα κυνηγόσκυλα του Φαραώ δεν είναι πολύ συνηθισμένα, αλλά μπορούν να γίνουν πολύ καλά κατοικίδια – ακόμη και για ανθρώπους που παίρνουν σκυλί για πρώτη φορά.

 Συχνά φέρουν μια κωμική και ελαφρώς περίεργη έκφραση, η οποία τους κάνει πιο αξιαγάπητους ή περίεργους, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. 

 Έχουν κοντά αυτιά και κοντό τρίχωμα. Εκτράφηκαν για να τρέχουν και να κυνηγούν μεγάλα θηράματα. Σαν κουτάβια είναι αρκετά στοργικά με τους ανθρώπους και σε σχέση με άλλα κυνηγόσκυλα δεν έχουν αστείρευτη ενέργεια.

Chow Chow

 Το Τσόου Τσόου έχει πυκνό τρίχωμα που ξεχωρίζει από μακριά. Εξαιτίας της γούνας γύρω από το κεφάλι και τους ώμους τους μοιάζουν λίγο με λιοντάρια. Η περίεργη χαίτη τους και η μουσούδα τους τα κάνει τόσο χαριτωμένα σαν αρκουδάκια!

 Δεν είναι σκύλοι για πολλές αγκαλιές, δεν εξερευνούν και δεν περιπλανούνται άσκοπα. Είναι όμως εξαιρετικοί σύντροφοι για μικρές οικογένειες, μοναχικούς ανθρώπους ή για ανθρώπους που λείπουν συχνά από το σπίτι.

Poodle

 Είναι τόσο όμορφα όσο και χαριτωμένα, άλλο ένα παράδειγμα της υποκειμενικής φύσης της αισθητικής. Διαθέτουν ένα ξεχωριστό και όμορφο τρίχωμα που απαιτεί λίγη περιποίηση.

 Τα κανισάκια είναι πραγματικά έξυπνα σκυλιά, ιδανικά για να αναζητήσουν τρούφες κρυμμένες στο δάσος, έχουν τρομερή ευκινησία και τους αρέσει να κολυμπάνε. Τέλος, είναι καλοί σκύλοι θεραπείας και περιστασιακά χρησιμοποιούνται ως σκύλοι φύλαξης.

Ροτβάιλερ

 Πολλοί θεωρούν το Ροτβάιλερ κάπως τρομακτικό, αλλά πέρα από το τρομερά μυώδες σώμα του και την περίεργη μουσούδα του, που είναι σαν να έχει βουτήξει στο φυστικοβούτυρο, είναι πολύ όμορφο πλάσμα.

 Διαθέτει μεταξένιο τρίχωμα μικρού ή μεσαίου μεγέθους και αφοπλιστικά όμορφο βλέμμα. Και ενώ είναι όμορφα ζώα, η προσωπικότητά τους τα κάνει ακόμα πιο όμορφα στα μάτια των ιδιοκτητών τους. Είναι στοργικά σκυλιά και λατρεύουν τις αγκαλιές.

 Μην προσπαθήσετε να τα χαϊδέψετε ή να τους δώσετε το χέρι σας την πρώτη φορά που θα τα συναντήσετε, γιατί είναι επιφυλακτικά έως και επιθετικά με τους ξένους. Αυτό το στοιχείο τα καθιστά ιδανικούς φύλακες.

Saluki

 Εάν έχετε ποτέ την ευκαιρία να δείτε ένα Saluki ακίνητο, σίγουρα θα το βρείτε ελκυστικό και όμορφο σκυλί.

 Το σώμα, η κομψή ουρά και το ρύγχος του το κάνουν τόσο ελκυστικό και το βοηθάνε να ανταπεξέλθει στον δραστήριο τρόπο ζωής του. Είναι ευκίνητο, γρήγορο και αγαπάει να τρέχει με μεγάλη ταχύτητα σε μεγάλους χώρους.

 Δεδομένης της φύσης του και της ιδιοσυγκρασίας του σκεφτείτε πολύ προσεκτικά πριν αποκτήσετε ένα σκύλο Saluki.

 Είναι πολύ γοητευτικά σκυλιά και θα απολαύσετε πολύωρες αγκαλιές, αλλά χρειάζονται και μεγάλα στρέμματα περιφραγμένου χώρου για να περιπλανιούνται.

Ιρλανδικό Σέτερ

 Ντυμένα με εξαιρετικό μακρύ τρίχωμα που κινείται όταν περπατάει, με εξαιρετικά χρώματα, όπως κόκκινο και ξανθό, έχουν τον κατάλληλο συνδυασμό για να χαρακτηριστούν όμορφα σκυλιά.

 Ακόμα και εάν δεν βρίσκετε όμορφη την εμφάνισή τους θα ενθουσιαστείτε με την εξαιρετική προσωπικότητά τους. Είναι ενεργητικά, ενθουσιώδη, φιλικά, γλυκά και αρκετά δημοφιλή κατοικίδια ζώα.

 Είναι οι ιδανικοί κυνηγοί σκυλιών, πρόθυμοι να προπονηθούν και να σας υπακούσουν. Εξαιτίας της φύσης τους απαιτούν συχνή άσκηση και μεγάλες βόλτες. Είναι πάντα έτοιμα να κάνουν καινούργιος φίλους και τα πηγαίνουν περίφημα με τις οικογένειες!

Maltese

 Είναι μια κομψή φυλή με εξαιρετικό τρίχωμα που κυματίζει με κάθε μικρό τους βήμα. Το μικρό τους μέγεθος δεν επιτρέπει να έχουν ένα μακρύ τρίχωμα, οπότε χρειάζονται τακτική περιποίηση.

 Η αξιαγάπητη προσωπικότητά των Μαλτέζ τα βοηθάει να κάνουν γρήγορα φίλους. Είναι έξυπνα και μπορούν να εκπαιδευτούν εύκολα. Αγαπούν τις λιχουδιές και είναι περιπετειώδη.

Αφγανικό κυνηγόσκυλο

 Είναι δύσκολο να μπερδέψεις αυτή την φυλή με κάποια άλλη καθώς μόνο αυτή συγκεντρώνει όλα αυτά τα χαρακτηριστικά μαζί: ελαφριά και κομψή σωματοδομή με μακρύ και μεταξένιο τρίχωμα.

 Τα μακριά τους πρόσωπα τα κάνουν ξεχωριστά και δεν είναι καθόλου περίεργα αφού ταιριάζουν τέλεια με τα υπόλοιπα λεπτά και ψηλά χαρακτηριστικά τους.

 Όπως το Saluki και το Greyhound, τα κυνηγόσκυλα του Αφγανιστάν χρησιμοποιούνται ως κυνηγοί καθώς τρέχουν γρήγορα προς το θήραμά τους. Αυτό σημαίνει πως χρειάζονται αρκετό χώρο για να τρέχουν και να παίζουν.

  Είναι δύσκολο να εκπαιδευτούν και μπορεί να αντιμετωπίσετε προκλήσεις κατά την διαδικασία μάθησης, ωστόσο, θα λατρέψετε τη στοργική και γλυκιά φύση τους.

Δαλματίας

 Πολλοί θεωρούν το πουά μοτίβο των Δαλματίας, χαριτωμένο, κωμικό, όμορφο και όχι αδίκως. Τα εν λόγω σκυλιά είναι τόσο φωτογενή που έπρεπε να τα συμπεριλάβουμε ανάμεσα στις άλλες ομορφιές αυτής της λίστας.

 Είναι εξαιρετικά ευκίνητα σκυλιά, ιδανικά για κυνήγι και εξωτερικές δραστηριότητες. Επίσης, είναι υπάκουα και πρόθυμα να κάνουν ό,τι τους πείτε ή να έρθουν όταν τα καλέσετε.

 Έχουν πολλή ενέργεια και χρειάζονται τακτική άσκηση. Φυσικά, δεν μπορούν να μείνουν κλεισμένα σε ένα μικρό διαμέρισμα, θέλουν άφθονο χώρο για να τρέχουν και να παίζουν.

Μεγάλος Δανός

 Μια ξεχωριστή φυλή που συνδυάζει τόσο το επιβλητικό μέγεθος όσο και την αξιοπρεπή ομορφιά. Συχνά αναγνωρίζεται ως η μεγαλύτερη φυλή στον κόσμο, μιας και ο μεγάλος δανός είναι διάσημος για το τεράστιο σώμα του.

 Προφανώς θα πρέπει να δώσετε στον Great Dane σας άφθονο χώρο (είναι πολύ μεγάλος για τη ζωή των διαμερισμάτων), αλλά στην πραγματικότητα μάλλον έχει μέτριες απαιτήσεις άσκησης.

Ντόμπερμαν

Το επιβλητικό τους σώμα και πρόσωπο τα καθιστούν πανέμορφα και ισχυρά σκυλιά. Ίσως να τρομάζουν κάποιους εξαιτίας του μεγέθους, των αυτιών αλλά και της στάσης του σώματός τους. 

 Τα Ντόμπερμαν κατάγονται από την Γερμανία. Είναι ήπια ζώα και αγαπούν τους ιδιοκτήτες τους. Στην πραγματικότητα, είναι αρκετά ευαίσθητα και μια σκληρή λέξη από τον ιδιοκτήτη τους μπορεί να τα κάνει να κρυφτούν και να φοβηθούν.

 Αν και η εμφάνιση τους αφήνει να εννοηθεί πως είναι σκληρά και μοναχικά σκυλιά, λατρεύουν τις αγκαλιές. Μην υιοθετήσεις ένα Ντόμπερμαν εάν δεν είσαι έτοιμος για αγκαλιές!

 Αυτές ήταν οι 20 πιο ελκυστικές φυλές στο κόσμο, η καθεμία για τον δικό της λόγο και με τα δικά της χαρακτηριστικά. Εντούτοις, όλα τα σκυλιά είναι πανέμορφα και αξίζουν την αγάπη και την οικογενειακή θαλπορή, ειδικά όσα είναι εγκαταλελειμμένα σε καταφύγια ζώων. 

 Συμφωνείτε μαζί μας; Εσείς τι ράτσα σκύλου έχετε; Μοιραστείτε όμορφες καθημερινές στιγμές με το κατοικίδιο σας κάτω στα σχόλια, καθώς λατρεύουμε να διαβάζουμε τις ιστορίες σας!

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *