Σκυλιά Φύλακες: Οι καλύτεροι φύλακες στον κόσμο!

Ποια σκυλιά είναι οι καλύτεροι φύλακες στον κόσμο; Δείτε 10 ράτσες σκύλων με ισχυρά προστατευτικά ένστικτα και ικανότητες φύλαξης!

 Εάν ψάχνετε για τον κατάλληλο σκύλο φύλακα, που θα προστατεύει εσάς, την οικογένεια ή το σπίτι σας, τότε θα πρέπει να λάβετε υπόψιν σας κάποια κριτήρια, όπως είναι η ράτσα του σκύλου. Κι αυτό, γιατί υπάρχουν ορισμένες ράτσες σκύλων που είναι, αυτό που λέμε, γεννημένοι προστάτες για σπίτι.

 Ιδανικά, ένας σκύλος φύλακας είναι μεγαλόσωμος, θαρραλέος και ανταποκρίνεται εύκολα και θετικά στην εκπαίδευση. Γι’ αυτόν τον λόγο, στη λίστα δεν θα δείτε μικρόσωμα σκυλάκια.

 Πάμε, λοιπόν, να δούμε τα 10 καλύτερα σκυλιά φύλακες που είναι κατάλληλα για προστασία:

 1. Ακίτα (Akita)

 Έχει αποδειχθεί ότι το ακίτα είναι ένα από τα καλύτερα πιστά σκυλιά. Πρόκειται για μία ιδιαίτερα γενναία φυλή, που είναι εκ του φυσικού τους καχύποπτα απέναντι σε αγνώστους.

 Για αυτόν τον λόγο, τα Ακίτα δικαιολογημένα συγκαταλέγονται στις μεγαλόσωμες ράτσες σκύλων που φυλάνε και προστατεύουν την οικογένειά τους.

 Μάλιστα, παίρνουν πολύ σοβαρά το ρόλο τους ως σκύλοι-φρουροί και χρειάζονται ελάχιστη έως καθόλου εκπαίδευση προστασίας για οικογένεια και για παιδιά.

 Φυσικά, χρειάζονται αρκετή εκπαίδευση υπακοής και σωστή κοινωνικοποίηση, ώστε να μην εκδηλώσουν επιθετική συμπεριφορά.

 Ύψος: 60-72 εκατοστά

 Βάρος: 30-59 κιλά

 Φυσικά Χαρακτηριστικά: Τριγωνικό κεφάλι, κυρτή ουρά, παχύ τρίχωμα, με συνηθέστερα χρώματα το μαύρο, το κόκκινο και το μπεζ.

 2. Βελγικός Ποιμενικός (Belgian Malinois)

 Με ισχυρή προσωπικότητα και αγάπη στην έντονη σωματική άσκηση, ο Βελγικός Ποιμενικός είναι η συνηθέστερη ράτσα σκύλου που προτιμάται μεταξύ των αστυνομικών και στρατιωτικών δυνάμεων.

 Ξεχωρίζει για την προσαρμοστικότητά του, τις δυνατότητες αναζήτησης και διάσωσης και την ευκολία εκπαίδευσης.

 Με την κατάλληλη κοινωνικοποίηση, ειδική εκπαίδευση και αρκετή καθημερινή άσκηση, μπορεί να προσαρμοστεί σε οποιοδήποτε περιβάλλον και να γίνει ο τέλειος σκύλος φύλακας για οικογένεια!

 Ύψος: 55-65 εκατοστά

 Βάρος: 18-36 κιλά

 Φυσικά Χαρακτηριστικά: Μυώδες σώμα, κοντό τρίχωμα και συνηθέστερα χρώματα το μπεζ, το καφέ και το κόκκινη με μαύρη μουσούδα.

 3. Μπουλμαστίφ (Bullmastiff)

 Ο πιστός και γενναίος γίγαντας, με το έντονο βλέμμα, αποτελεί μία ιδιαίτερα εκφοβιστική παρουσία για τους ξένους. Εχει κερδίσει επάξια μια θέση στα καλύτερα σκυλιά φύλακες.

 Στην πραγματικότητα, όμως, έχει μία χρυσή καρδιά και είναι ιδιαίτερα στοργικός με την οικογένειά του, την οποία υπερασπίζεται με πυγμή.

 Είναι ένας εκ γενετής προστάτης που χρειάζεται δομημένη εκπαίδευση για να εξελίξει και να τελειοποιήσει το φυσικό του ταλέντο ως σκύλος φύλακας.

 Ύψος: 60-69 εκατοστά

 Βάρος: 45-60 κιλά

 Φυσικά Χαρακτηριστικά:  Σκύλοι με μικρό πρόσωπο και φυσικές ρυτίδες. Τα χρώματά του είναι οι αποχρώσεις του καφέ, του κόκκινου και η μαύρη μουσούδα.

 4. Κάνε Κόρσο (Cane Corso)

 Με ιταλική καταγωγή, οι σκύλοι της φυλής Κάνε Κόρσο είναι πρωτάκουστοι φρουροί για κτήμα, σπίτι ή για διαμέρισμα, αλλά και κυνηγοί.

 Το τεράστιο μέγεθός του με τη χαρακτηριστική σωματοδομή και το βαθύ γαύγισμα, δικαίως κατατάσσει τον γείτονα μας στη λίστα με τα καλύτερα σκυλιά για φρούρηση.

 Η εκπαίδευσή τους θα πρέπει να επικεντρωθεί στην υπακοή και την πειθαρχία, με σεβασμό στις φυσικές ικανότητές τους.

 Ύψος: 59-70 εκατοστά

 Βάρος: 36-54 κιλά

 Φυσικά Χαρακτηριστικά: Μυώδη, μεγαλόσωμα σκυλιά, με τετράγωνο σχήμα και μεγάλα κεφάλια. Το τρίχωμά τους είναι κοντό και πυκνό, σε μαύρες, γκρίζες ή σκούρες κοκκινωπές αποχρώσεις. 

Η μουσούδα τους είναι μαύρη ή γκρι, ενώ μπορεί να παρουσιάζουν και λευκές κηλίδες.

 5. Ντόμπερμαν (Doberman Pinscher)

 Πρόκειται για μία αρκετά παρεξηγημένη ράτσα, αφού Τα Ντόπερμαν συχνά φέρουν τη ρετσινιά της επιθετικότητας και θεωρούνται άγρια σκυλιά.

 Τα Ντόπερμαν είναι ιδιαίτερα στοργικά, υπάκουα, ενεργητικά, και παραδόξως, αστεία με την οικογένειά τους. 

 Λόγω του έντονου χαρακτήρα τους, τα Ντόμπερμαν μπορούν να γίνουν εξαιρετικοί σκύλοι φύλακες για σπίτι και για οικογένεια με ελάχιστη έως καθόλου εκπαίδευση.

 Ένα σωστά δομημένο πρόγραμμα εκπαίδευσης, θα απογειώσει το φυσικό ένστικτο προστασίας τους!

 Ύψος: 60-72 εκατοστά στο ύψος των ώμων

 Βάρος: 29-45 κιλά

 Φυσικά Χαρακτηριστικά: Δεν είναι μικρόσωμα σκυλιά, αλλά ούτε πολύ μεγάλα σε μέγεθος. Έχουν ανοιχτό στήθος, μυώδη και γραμμωμένο, γερό κορμί. Μία εμφάνιση που προκαλεί δέος. 

 Το τρίχωμά τους είναι κοντό, λείο και θα το βρείτε σε αποχρώσεις του μαύρου και του καφέ.

 6. Ροτβάιλερ (Rottweiler)

 Όπως τα Ντόμπερμαν, έτσι και τα Ροτβάιλερς αποτελούν μία παρεξηγημένη φυλή σκύλων, καθώς πολλοί τα θεωρούν άγρια και επιθετικά-ειδικά για οικογένεια.

 Με μουσούδα λες και τρύπωσε στο βάζο με το φυστικοβούτυρο, λίγοι γνωρίζουν πόσο παιχνιδιάρικα και τρυφερά είναι με τα μέλη της οικογένειάς τους και όσους εμπιστεύονται.

 Τα γλυκά μας “Ρότις” δεν είναι μικρά σκυλιά και μπορούν να ξεπεράσουν κατά πολύ τη δύναμη του αφεντικού τους. Ωστόσο, δεν αντιστέκονται με τίποτα σε χάδια στη κοιλίτσα και τα αυτάκια!

 Συνήθως, είναι λίγο διστακτικά απέναντι σε αγνώστους και για αυτό μπορούν να γίνουν καταπληκτικοί φρουροί, εφόσον εκπαιδευτούν κατάλληλα, κοινωνικοποιηθούν και μάθουν να πειθαρχούν.

 Για παιδιά, μικρά και έφηβα, το παιχνίδι με αυτόν τον σκυλάκο πρέπει να ελέγχεται από τους γονείς πάντα!

 Ύψος: 55-69 εκατοστά στο ύψος των ώμων

 Βάρος: 36-59 κιλά

 Φυσικά Χαρακτηριστικά: Μεγαλόσωμα, μυώδη και εξαιρετικά γερά σκυλιά με κοντό, λείο τρίχωμα που έχει χρώμα μαύρο με καφέ ή καστανοκόκκινο.

 7. Ροδεσιανό Ρίτζμπακ (Rhodesian Ridgeback)

 Εκ φύσεως κυνηγοί, οι Ροδεσιανοί Ρίτζμπακ σκύλοι παρουσιάζουν έντονη αφοσίωση στην οικογένειά τους και την προστατεύουν από κάθε απειλή.

 Πρόκειται για μία στοργική και ευγενική ράτσα που συνιστά και έναν ιδανικό σύντροφο για τα παιδιά. Δεν χρειάζονται ειδική εκπαίδευση σκύλου για παροχή προστασίας, το έχουν από μόνοι τους!

 Αν αναζητάτε, λοιπόν, ποιες είναι οι καλύτερες ράτσες σκύλων φύλακα, ορίστε, ο Ροδεσιανός Ρίτζμπακ θα σας αποζημιώσει και με το παραπάνω.

 Θα χρειαστεί, όμως, να μάθουν βασική υπακοή, ώστε να γίνουν πιστοί φύλακες για σπίτι και για παιδιά.

 Ύψος: 60-69 εκατοστά στο ύψος των ώμων

 Βάρος: 31-39 κιλά

 Φυσικά Χαρακτηριστικά: Μεγαλόσωμα, δυνατά, αθλητικά σκυλιά, με κοντό και απαλό τρίχωμα σε καφέ χρωματισμούς και “κορυφές” στη μέση τους.

 8. Κόμοντορ (Komondor)

 Φημισμένο για τις χαρακτηριστικές «τζίβες» του, ο σκύλος της ράτσας Κόμοντορ έχει σίγουρα ένα παρουσιαστικό που δεν περνά απαρατήρητο.

 Είναι, όμως, και μεγαλόσωμος, δυνατός και γεμάτος θάρρος. Στοργικός και προστατευτικός ως προς την οικογένειά του.

 Έχει το φυσικό ένστικτο να παρέχει προστασία και ασφάλεια, χρειάζεται, όμως, σωστή εκπαίδευση και κοινωνικοποίηση, ώστε να εξελιχθεί σε άρτιο φύλακα για διαμέρισμα και οικογένεια.

 Ύψος: 66-71

 Βάρος: 36 κιλά και πάνω

 Φυσικά Χαρακτηριστικά: Λευκό τρίχωμα με «κορδόνια», μεγάλο κεφάλι, ανοιχτό στήθος και αρκετά μυώδες σώμα.

 9. Θιβετιανό Μαστίφ (Tibetan Mastiff)

 Είναι ο απόλυτος σκύλος-φρουρός για κτήμα ή κατοικία! Κανείς δεν μπορεί να προσπεράσει ένα τόσο μεγαλόσωμο, δυνατό, προσεκτικό σκυλί, που «σπέρνει» το φόβο.

 Μπορεί να είναι φιλικό με την οικογένειά του, αλλά εμπιστεύεται δύσκολα τους αγνώστους και μπορεί να εκδηλώσει επιθετική συμπεριφορά, εάν νιώσει πως απειλείται η περιοχή του.

 Είναι, όμως, ο κατάλληλος προστάτης για το σπίτι ή το κτήμα. Προσοχή στην εκπαίδευση και την ορθή κοινωνικοποίησή του!

 Ύψος: 60-66 εκατοστά στο ύψος των ώμων

 Βάρος: 32-72 κιλά

 Φυσικά Χαρακτηριστικά: Πλούσιο μαύρο, καφέ ή γκρι τρίχωμα με γούνινο υπόστρωμα, τεράστιο κρανίο, επιβλητική χαίτη και φιλική έκφραση προσώπου.

 10. Γερμανικός Ποιμενικός (German Shepherd)

 Από τη λίστα, δεν θα μπορούσε να λείπει ο λατρεμένος μας Γερμανικός Ποιμενικός που ανήκει στις 30 ράτσες σκύλων για οικογένεια & παιδιά. Εξωτερικά μοιάζει αρκετά με τον Βέλγικο Ποιμενικό.

 Πρόκειται για μια ράτσα με εξίσου έντονη προσωπικότητα, τα σκυλιά της οποίας είναι ιδιαίτερα δραστήρια και προτιμώνται επίσης από τις αστυνομικές και στρατιωτικές υπηρεσίες.

 Επιδεικνύουν βαθιά αφοσίωση και πίστη στους ανθρώπους τους. Χρειάζονται, όμως, σωστή εκπαίδευση για να μετατραπούν σε φύλακες και ουσιαστική κοινωνικοποίηση για να μη φοβούνται τίποτα!

 Ύψος: 55-66 εκατοστά

 Βάρος: 27-45 κιλά

 Φυσικά Χαρακτηριστικά: Ιδιαίτερα δυνατή φυλή με πολλούς μύες. Το τρίχωμα τους μπορεί να είναι μεσαίου μήκους ή πιο πλούσιο και το βρίσκουμε σε διαφορετικές αποχρώσεις του καφέ και του μαύρου. Χαρακτηριστικό σημάδι είναι τα πεταχτά, μυτερά αφτιά.

 Κλείνοντας, οι ράτσες σκύλων φύλακα για το σπίτι και την οικογένεια σας είναι πολλές και έχουν κερδίσει επάξια τη θέση τους στη λίστα.

 Εκτός από την επιβλητική εμφάνιση και το ένστικτο της προστασίας, δεν παύουν να είναι πλάσματα που έχουν χαδιάρικη πλευρά και επιζητούν τη στοργή του αφεντικού τους.

Παρόμοια Άρθρα

1 Σχόλιο

  1. καλησπέρα ενδιαφέρομαι για κάποιο σκύλο φύλακα εκπαιδευμένο αν υπάρχει καθότι είμαι και εγώ φύλακας και θα τόν ήθελα για παρέα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *