Γιατί οι γάτες ουρλιάζουν; Μάθετε τώρα!

Ακούτε το γατάκι σας να βγάζει ξαφνικά ουρλιαχτά χωρίς λόγο και αιτία; Δείτε τι σημαίνει αυτή η αλλόκοτη συμπεριφορά και τι να κάνετε.

 Η γάτα σας ουρλιάζει και δεν ξέρετε γιατί ή δεν ξέρετε τι προμηνύει το ουρλιαχτό της; Ας αναλύσουμε διεξοδικά γιατί ουρλιάζουν οι γάτες και τι το προκαλεί.

 Εάν έχετε ακούσει μια γάτα να ουρλιάζει σίγουρα θα σας έχει μείνει αξέχαστος ο θόρυβος αυτός. Το ουρλιαχτό της γάτας μπορεί να σας τρομάξει ή ακόμα και να σας ξυπνήσει.

 Είναι, επίσης, σίγουρο ότι θα ταράξει και τις υπόλοιπες γάτες που βρίσκονται εκτός ή εντός σπιτιού. Το ουρλιαχτό θα συγκλονίσει κάθε αίσθηση σας και θα σας κάνει να της δώσετε ιδιαίτερα μεγάλη προσοχή και να αναρωτιέστε τι συμβαίνει.

Τι είναι το ουρλιαχτό της γάτας;

 Η κραυγή της γάτας είναι ένας από τους πολλούς ήχους που μπορεί να κάνει το γατάκι σας. Οι γάτες είναι ζώα με έντονη φωνητικότητα και κάνουν σχεδόν δέκα φορές περισσότερους ήχους από τους σκύλους. 

 Η κραυγή μπορεί να ακούγεται συνεχόμενα και να συνοδεύεται με γρύλισμα. Είναι ένας αρκετά ασυνήθιστος ήχος και κυρίως τρομαχτικός, ειδικά όταν συμβαίνει κατά της βραδινές ώρες. Μην ξεχνάτε ότι τα ζώα αυτά είναι άκρως δραστήρια το σούρουπο.

Πως ακούγεται η κραυγή μιας γάτας;

 Είναι διαπεραστική και έντονη, σίγουρα θα σας κάνει να φανταστείτε μια γάτα με γαμψά νύχια και σηκωμένο τρίχωμα που ετοιμάζεται να σας επιτεθεί.

 Κάτι τέτοιο δεν διαφέρει πολύ από την πραγματικότητα, καθώς συμβαίνει σε συγκεκριμένες, κυρίως, οδυνηρές καταστάσεις.

 Το ουρλιαχτό της γάτας είναι μια απόδειξη ότι διακατέχονται από τα αρχέγονα ένστικτά τους ως κυνηγοί και συμβαίνει σε διακυμάνσεις από το πιο έντονο ως το πιο σιγανό.

Γιατί φωνάζουν οι γάτες;

 Όπως καλά υποθέσατε, οι ψιψίνες συνήθως ουρλιάζουν δυνατά από φόβο ή θυμό. Μπορεί να το παρατηρήσετε όταν δυο γάτες έρχονται σε αντιπαράθεση και σε τσακωμό. Τότε σίγουρα δεν παίζουν, αλλά διατρέχουν σοβαρό κίνδυνο να τραυματιστούν καθώς μαλώνουν.

 Συνήθως οι κραυγές προειδοποιούν για την έντονη μάχη που θα ξεκινήσει. Εάν η γάτα σας δεν μπορεί να κρυφτεί ή να φύγει θα προτιμήσει να παλέψει. Επίσης, ένα ουρλιαχτό μπορεί να υποδηλώνει και αφόρητο πόνο.

 Μια γάτα που ωρύεται μπορεί να είναι άρρωστη. Εάν η συχνότητα των ουρλιαχτών είναι συχνή και φαινομενικά χωρίς λόγο, χρειάζεται να απευθυνθείτε στον κτηνίατρο για να γίνει μια σειρά από εξετάσεις.

 Οι γάτες ουρλιάζουν και στην περίπτωση που βρίσκονται σε κίνδυνο. Ίσως να έχει φυλακιστεί μέσα στην ντουλάπα ή να την πατήσατε κατά λάθος. Με την κραυγή της θα σας ειδοποιήσει, ώστε να την ελευθερώσετε άμεσα.

 Όσο μια γάτα μεγαλώνει είναι συχνότερο να την ακούτε να ουρλιάζει καθώς είναι πιο συχνά δυσαρεστημένη και φοβισμένη. Οι γάτες όμως είθισται να βγάζουν δυνατές κραυγές και κατά την τελετουργία του ζευγαρώματος τους ή όταν ψάχνουν για σύντροφο.

 Οι κραυγές μπορεί να δηλώνουν στρες, φόβο, θυμό, κίνδυνο ή απλά να είναι ο τρόπος που προσπαθούν να προσελκύσουν το ταίρι τους. Μαζί με τη γλώσσα του σώματος της γάτας θα είστε σε θέση να αντιλαμβάνεστε τι νιώθει κάθε φορά.

 Ποιες γάτες ουρλιάζουν περισσότερο;

 Ανάλογα με την ιδιοσυγκρασία τους και το περιβάλλον στο οποίο ζουν κάποιες γάτες είναι πιθανό να φωνάζουν περισσότερο από άλλες.

 Σε ένα περιβάλλον που συμβιώνουν πολλές γάτες μαζί είναι πιθανότερο να προσπαθήσει κάποια να διατηρήσει ή να αποκτήσει την κυριαρχία. Αυτό οδηγεί σε περισσότερες φωνές, γρυλίσματα και πιθανόν μάχες.

 Επιπλέον, μπορεί το γατάκι σας να είναι τρομαγμένο και φοβισμένο. Εάν το γατάκι σας ακούει συνέχεια γάτες εκτός σπιτιού να μαλώνουν και να ουρλιάζουν θα φοβηθεί πολύ, κάτι που μπορεί να το οδηγήσει στην μίμηση αυτών των ουρλιαχτών.

 Σε τέτοια περίπτωση όταν αντηχούν εξωτερικά ουρλιαχτά, σφραγίστε τα παράθυρα κι απασχολείστε το γατάκι σας.

 Οι γάτες που έχουν στειρωθεί είναι επίσης πολύ πιθανόν να δείχνουν μεγαλύτερη επιθετικότητα και να γρυλίζουν πιο συχνά, κάτι που θεωρείται φυσιολογικό λόγω των ορμονών.

 Αξιολογήστε την κατάσταση που επικρατεί στο σπίτι σας έχοντας μια γάτα. Εάν οι κραυγές συμβαίνουν υπό φυσιολογικές συνθήκες, τότε θα πρέπει να το συνηθίσετε.

 Οτιδήποτε σας φαίνεται παράξενο στην συμπεριφορά της γατούλας σας μην το αγνοήσετε και απευθυνθείτε άμεσα στον κτηνίατρό σας.

 Το δικό σας γατάκι συνηθίζει να βγάζει ουρλιαχτά εκτός από νιαουρίσματα; Αναρωτηθήκατε τι μπορεί να σημαίνει ή το προσπεράσατε;

Παρόμοια Άρθρα

Γιατί οι Γάτες κοιμούνται πάνω μας; 5 Βασικοί λόγοι!

Σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει και εσείς ότι η γάτα σας έχει την συνήθεια να κοιμάται πάνω σας, πιθανό είναι να το προτιμάει κιόλας! Διαβάστε 5 βασικούς λόγους που αρέσει αυτό στα κατοικίδια μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *