Ιντεφίξ: Ο περίφημος σκύλος του Αστερίξ!

Θυμάστε άραγε τον Ιντεφίξ το γενναίο, μικρούλι Τεριέ του Αστερίξ και Οβελίξ; Μάθετε τα πάντα για την ιστορία του κινηματογραφικού σκυλάκου!

 Είναι γνωστό πως οι σκύλοι είναι οι καλύτεροι φίλοι των ανθρώπων. Δεν θα μπορούσαν, λοιπόν, να λείπουν από τη διασκέδαση μας και για αυτό το λόγο τους βλέπουμε να πρωταγωνιστούν σε τηλεοπτικές σειρές, παιδικά και διάφορα comics.

 Σε πολλές τηλεοπτικές σειρές, κινηματογραφικές παραγωγές, αλλά και ταινίες τα σκυλιά ήταν οι ήρωες.

 Έπαιρναν επάνω τους όλη την ιστορία ή βρίσκονταν στο πλευρό του αγαπημένου μας πρωταγωνιστή. Αυτή τους η συμμετοχή ήταν που, συνήθως, αποτελούσε το αλάτι και το πιπέρι σε όλη την ιστορία.

 Η αλήθεια είναι πως πολλά έχουν γραφτεί για τους διάσημους σκύλους cartoons – και πώς να μην γραφτούν, αφού είναι τόσο λατρευτοί από παιδιά, αλλά και μεγάλους!

 Πράγματι, είναι σχεδόν βέβαιο πως όλοι μας έχουμε έστω και μία ανάμνηση από ένα παιδικό, το οποίο έπαιζε κάποιο Σάββατο πρωί που δεν είχαμε σχολείο.

 Καθόμασταν μπροστά στην τηλεόραση και περιμέναμε με ανυπομονησία να ξεκινήσει το αγαπημένο μας cartoon.

Ο περίφημος Ιντεφίξ

 Θυμηθείτε για παράδειγμα τον περίφημο και τρανό Ιντεφίξ, τον πιστό σκύλο του Αστερίξ και του Οβελίξ.

 Πρόκειται για έναν φανταστικό τηλεοπτικό χαρακτήρα, εμπνευσμένο από ένα μικρόσωμο και κατάλευκο σκυλί της οικογένειας των Τεριέ.

 Συνόδευε πάντοτε τους αγαπημένους του φίλους, Αστερίξ και Οβελίξ. Παράλληλα, φυλούσε τα νώτα τους σε κάθε τους περιπέτεια.

 Γάλλος στην καταγωγή του, ο Idéfix οφείλει το όνομα του σε μία γαλλική έκφραση: idée fixe, που σημαίνει σταθερή ιδέα, ή αλλιώς εμμονή.

 Εναλλακτικά, τον λέμε και Dogmatix – πρόκειται για ένα έξυπνο λογοπαίγνιο από τις λέξεις σκύλος και δογματικός της αγγλικής γλώσσας.

 Ο διάσημος τηλεοπτικός αστέρας Dogmatix είναι το μόνο ζώο ανάμεσα στους πρωταγωνιστές της σειράς. Ο ρόλος που κατέχει είναι μικρός, αλλά πολύ διασκεδαστικός και αστείος στις περισσότερες ιστορίες.

 Για την ακρίβεια, είναι πολύ σημαντικός, αφού αποτελεί τον συνδετικό κρίκο μεταξύ των δύο ηρώων, Asterix και Obelix.

 Είναι σίγουρο ότι θυμάστε κάποια σκηνή όπου διαφωνούν μεταξύ τους για το αν πρέπει να πάρουν μαζί τους τον σκυλάκο ή να τον αφήσουν πίσω. Την ίδια στιγμή, ο Ιντεφίξ κάνει πάντοτε κάτι σπουδαίο στο παρασκήνιο και με αυτό τον τρόπο προωθεί την πλοκή.

 Σύμφωνα με τα λόγια των συγγραφέων, ο Dogmatix είναι ο μόνος γνωστός «οικολόγος σκύλος». Πράγματι, είναι ιδιαίτερη η αγάπη που έχει για τα δέντρα. Μην του τα πειράξετε, γιατί μπορεί μέχρι και να λιποθυμήσει!

 Εκτός αυτού όμως και παρά το μικροσκοπικό του μέγεθος, είναι ατρόμητος. Τον έχουμε δει να πίνει το μαγικό φίλτρο σε πάρα πολλές περιπτώσεις. Παρόλα αυτά, η αγαπημένη του θεραπεία ήταν και θα είναι πάντοτε να μασάει το κόκκαλό του.

Η τηλεοπτική περσόνα του Dogmatix-intefix

 Ένα τέτοιο σκυλί εμφανίστηκε στο Asterix και το Χρυσό Δρεπάνι. Για πρώτη φορά, βέβαια, τον είδαμε στο γύρο της Γαλατίας.

 Καθισμένος έξω από ένα κρεοπωλείο στη Λουτέτια, παρατηρεί ότι μπήκαν οι Asterix και Obelix. Από τότε, αρχίζει να τους ακολουθεί επίμονα σε όλη τη διάρκεια της ιστορίας.

 Παρόλα αυτά, οι δύο άντρες δεν τον παρατηρούν μέχρι το τέλος που κερδίζει την προσοχή του Οβελίξ. Εκείνη τη στιγμή, του δίνει για πρώτη φορά ένα τρυφερό χάδι στο κεφαλάκι και ένα κόκκαλο.

 Αρχικά, οι συγγραφείς στόχευαν σε μια μεμονωμένη εμφάνιση του σκύλου. Ωστόσο, εκείνος κατάφερνε να κερδίσει τις εντυπώσεις του κοινού κι έτσι, τον ξαναείδαμε και στις υπόλοιπες ιστορίες.

 Εκείνη την εποχή, το περιοδικό Pilote αποφάσισε να διοργανώσει έναν διαγωνισμό. Κάλεσε, λοιπόν, τους υποστηρικτές του σκύλου να προτείνουν το αγαπημένο τους όνομα. Οι προτάσεις ήταν εκατοντάδες και τελικά, το όνομα που κέρδισε ήταν το Idéfix.

 Στην επόμενη περιπέτεια των δύο φίλων, το Αστερίξ και Κλεοπάτρα, είδαμε τον Ιντεφίξ για πρώτη φορά με αυτό το όνομα. Οι δύο άντρες διαφωνούν για το εάν πρόκειται να τον πάρουν ή όχι μαζί τους στην Αίγυπτο.

 Αμέσως, ο μικρούλης αυτός σκυλάκος ακολουθεί τους Gauls μέσα σε μία πυραμίδα και τους οδηγεί με ασφάλεια πίσω στην έξοδο.

 Αυτός ήταν ο τρόπος που απέδειξε στους άλλους δύο την αξία του και κέρδισε μία ξεχωριστή θέση στην καρδιά, αλλά και την παρέα τους.

 Παράλληλα όμως, ο μεγάλος και τρανός Ιντεφίξ κατέκτησε και την καρδιά όλων των θαυμαστών! Διακρίνεται ως ένας από τους μεγαλύτερους τηλεοπτικούς αστέρες που στέκονταν πάντοτε με πίστη και αφοσίωση στο πλευρό των αγαπημένων του φίλων.

 Εσείς θυμάστε τον περίφημο Ιντεφίξ; Πείτε μας κάποια σκηνή που σας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση!

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *