Γιατί τα σκυλιά γλείφουν τα γεννητικά τους όργανα

Έχετε παρατηρήσει ότι ο σκύλος σας γλείφει τα γεννητικά του όργανα και αυτή η συμπεριφορά του σας έχει ανησυχήσει; Η αλήθεια είναι ότι το γλείψιμο για τα σκυλιά είναι μία φυσιλογική διαδικασία, αλλά μάθετε τώρα αν πρέπει να σας ανησυχεί!

 Η αλήθεια είναι ότι αποτελεί σχεδόν καθημερινή συνήθεια οι σκύλοι να γλείφουν τα «απόκρυφα» σημεία τους.

 Κατά κύριο λόγο, οι τετράποδοι φίλοι μας χρησιμοποιούν τη γλωσσα τους, για να εξερευνούν, να καθαρίζουν και να θεραπεύουν τα γεννητικά τους όργανα.

 Η εν λόγω κίνηση μπορεί να σηματοδοτεί τυχόν προβλήματα στο αναπαραγωγικό σύστημα, το πεπτικό σύστημα και το δέρμα.

 Γιατί τα θηλυκά σκυλιά γλείφουν τις ευαίσθητες περιοχές;

 Το γλείψιμο των γεννητικών οργάνων μπορεί να οφείλεται σε κάποια έκκριση υγρών. Ιδιαίτερα οι θηλυκές σκυλίτσες είναι πολύ φυσιολογικό να εμφανίσουν κάποια έκκριση κατά τη διάρκεια της εμμήνου ρύσεώς τους.

 Οι κολπικές εκκρίσεις των θηλυκών μπορεί, επίσης, να αποτελούν ένδειξη μόλυνσης της ουρήθρας ή της μήτρας.

 Επιπλέον, το ενδεχόμενο μιας αποβολής κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης του σκύλου μπορεί να προκαλέσει τέτοιου είδους εκκρίσεις, συνεπώς, γλείψιμο στα γεννητικά όργανα του ζώου.

 Μια άλλη αιτία είναι η ασυνήθιστη ανάπτυξη ή κάποια μόλυνση στη γεννητική περιοχή, όπως επίσης, τα τραύματα μετά από μια γέννα.

 Ο Αρσενικός Σκύλος μου γλύφει τα γεννητικά του όργανα! Ποιες είναι οι αιτίες;

 Στα αρσενικά σκυλιά, η αιτία μπορεί να είναι κάποιο τραύμα στα γεννητικά όργανα, μόλυνση στην ουρήθρα ή τον προστάτη, όπως επίσης ο σχηματισμός σβώλων στην περιοχή των όρχεων που προκαλεί ερεθισμό.

 Τραύματα, ερεθισμοί του δέρματος, δαγκωνιές και αλλεργικές αντιδράσεις αποτελούν πιθανές αιτίες γλειψίματος στη περιοχή των γεννητικών οργάνων, ανεξαρτήτως φύλου.

 Σε αυτές τις περιπτώσεις, κρίνεται επιτακτική ανάγκη να επισκεφθείτε κάποιον κτηνίατρο, ειδικά αν η κατάσταση είναι έντονη, χωρίς να υπάρχει εμφανής λόγος.

 Η προσοχή μας απέναντι στις συνήθειες του κατοικίδιού μας είναι κατασταλτικός παράγοντας για τη καλή υγεία και τη φροντίδα του σκύλου μας. Το έντονο γλείψιμο των γεννητικών οργάνων μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε κάποια ασθένεια, οπότε είναι απαραίτητη η επίσκεψη στον κτηνίατρό μας.

 Κλείνοντας, αν το σκυλάκι αρχίσει να γλείφεται σε οποιαδήποτε περιοχή και ειδικά στην περιοχή των γεννητικών του οργάνων, αυτό ίσως αποτελεί σημάδι δυσλειτουργίας του αναπαραγωγικού ή του πεπτικού του συστήματος.

 Η ομαλή υγεία και λειτουργία αυτής της περιοχής συμβάλλει στη μακροζωϊα και την ευτυχία των τετράποδων φιλαράκων μας. Καλό είναι ακόμα και αν δεν μας ανησυχεί ιδιαίτερα, να πάρουμε τη γνώμη του γιατρού μας.

Παρόμοια Άρθρα

Γιατί ο σκύλος μου με ακολουθεί παντού;

Μήπως ο πιστός σου σκυλάκος έχει γίνει η “ουρά” σου τώρα τελευταία και σε ακολουθεί παντού εντός και εκτός σπιτιού; Δες που οφείλεται αυτή η συμπεριφορά και πως να την αντιμετωπίσεις πανεύκολα και γρήγορα!

2 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *