Mυρωδιές που απωθούν τους σκύλους και τις έχετε ήδη!

Ο σκύλος σας πειράζει συνεχώς τον κήπο και τα έπιπλα του σπιτιού; Δείτε ποιες μυρωδιές απωθούν τα σκυλιά και τις έχετε ήδη στα ντουλάπια σας!

 Οι σκύλοι μυρίζουν πολλά περισσότερα και πολύ πιο έντονα από ότι εμείς. Μάλιστα, η δύναμη της όσφρησής τους μπορεί να φθάσει σε μεγάλη έκταση.

 Έχουν πάνω από 300 εκατομμύρια οσφρητικά κύτταρα που τα βοηθούν να ανακαλύπτουν και να μυρίζουν τον κόσμο γύρω τους. Σκεφτείτε πως ο άνθρωπος έχει μόνο πέντε εκατομμύρια οσφρητικά κύτταρα.

 Οι άνθρωποι μέσω της όρασης μπορούν και δημιουργούν αναμνήσεις, ενώ οι γούνινοι φίλοι μας αντιλαμβάνονται και κατανοούν τον κόσμο μέσω της όσφρησης τους.

 Αυτό το μοναδικό χαρακτηριστικό τους μπορεί να το χρησιμοποιήσετε προς όφελός σας.

 Όμως δεν είναι όλες οι μυρωδιές ευχάριστες, ειδικά όταν φτάνουν με τόση μεγάλη ένταση στα ρουθούνια του σκύλου σας.

 Κάποιες μυρωδιές τις αποφεύγουν με κάθε κόστος, επειδή τους προκαλούν δυσφορία, αηδία ή απλά δεν τους αρέσει. Ίσως κάποιες μυρωδιές να τους δημιουργούν μια αρνητική ανάμνηση για ένα συγκεκριμένο μέρος ή αντικείμενο.

 Το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι μια αποτρεπτική μυρωδιά δεν μπορεί να τους προκαλέσει πρόβλημα. Ποιο είναι το καλύτερο απωθητικό σκύλων που θα το κρατήσει μακριά από τα μέρη που δεν θέλετε;

 Εάν έχετε ένα περιπετειώδες σκυλί που του αρέσει να μπαίνει σε μπελάδες, χρησιμοποιείστε μια μυρωδιά που τον απωθεί (μια μυρωδιά που πραγματικά μισεί) για να δημιουργήσετε ένα αποτελεσματικό αποτρεπτικό για τον σκύλο σας.

Ποια μυρωδιά απωθεί τα σκυλιά;

 Αναρωτιέστε ποιες είναι οι μυρωδιές που απωθούν τα σκυλιά; Σας παρουσιάζουμε 10 από τις πιο κοινές μυρωδιές που μισούν τα σκυλιά:

 Αρωματικά μπαχαρικά

 Τα μπαχαρικά είναι ιδιαιτέρως απωθητικά για τους σκύλους. Μάλιστα, πολλά μίγματα μπαχαρικών, ειδικά το πιπέρι, είναι το βασικό συστατικό για τα εμπορικά απωθητικά σκυλιών με μεγάλη αποτελεσματικότητα.

 Εάν θέλετε να δοκιμάσετε να διώξετε ένα σκυλί ή να το απωθήσετε να πάει σε μια συγκεκριμένη μεριά, πασπαλίστε το μέρος ή την αυλή σας με μπαχαρικά.

 Όμως, προσέξτε μην ακουμπήσουν στην μύτη του σκύλου, καθώς μπορεί εύκολα να μπουν οι κόκκοι στην μύτη και να προκαλέσουν κάψιμο και ερεθισμό.

 Η σκόνη τσίλι, το πιπέρι καγιέν, η πάπρικα, η μουστάρδα και πολλά άλλα είναι ικανά να διατηρήσουν τον σκύλο σας μακριά από τον κήπο σας.

 Τα αρωματικά μπαχαρικά δεν θα επηρεάσουν την υγεία των φυτών, αλλά θα κολλήσουν στο έδαφος για να αποτρέψουν το σκύλο από το σκάψιμο.

 Καυτερές πιπεριές

 Οι καυτερές πιπεριές, όπως τα jalapenos, οι πιπεριές τσίλι και οι πιπεριές poblano, αποτελούν μυρωδιές που απωθούν τα σκυλιά, καθώς είναι και αυτά ένα είδος μπαχαρικού. Η αίσθηση μυρμηγκιάσματος της γλώσσας ή της μύτης είναι άκρως ενοχλητική για τον σκύλο.

 Ακόμα και το να κρατάτε μια πιπεριά μπορεί να σταθεί ικανό για να μην σας πλησιάσει ο σκύλος. Σίγουρα, λοιπόν, η δύναμη των οσφρητικών τους αισθήσεων κάνει τα σκυλιά να απομακρυνθούν όσο το δυνατόν πιο μακριά από το πιπέρι.

 Η πικάντικη πιπεριά προέρχεται από χημικές ενώσεις που ονομάζονται καψαϊκινοειδή. Μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε ένα αποτρεπτικό σπρέι αλέθοντας το πιπέρι και αναμειγνύοντάς το με λίγο νερό.

 Δεν πρέπει όμως να ταΐσετε το κατοικίδιο σας με πιπέρι ή να το ψεκάσετε απευθείας πάνω του! Τα σκυλιά είναι πολύ ευαίσθητα. Η άμεση επαφή με την πιπεριά θα τους προκαλέσει ερεθισμούς, φτέρνισμα και σε σοβαρές περιπτώσεις, αναπνευστικά προβλήματα.

 Ψάχνετε ποιο είναι το καλύτερο απωθητικό σκύλων για την αυλή σας; Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το σπρέι για να κρατήσετε το κουτάβι σας μακριά από φυτά και ορισμένα μέρη της αυλής. Ακόμα μπορείτε να βρείτε ένα απωθητικό ζελέ επιφανειών που είναι ιδανικό για εξωτερικούς χώρους.

 Φρέσκα βότανα

 Πολλά σκυλιά δεν είναι λάτρεις των φρέσκων βοτάνων, όπως η μέντα ή το δεντρολίβανο. Το έντονο άρωμά τους είναι άκρως αποτρεπτικό.

 Μπορείτε να τοποθετήσετε φρέσκα βότανα στο κήπο σας με διπλό όφελος. Όχι μόνο θα κρατήσετε μακριά το σκυλάκι σας από τον κήπο, αλλά και θα έχετε φρέσκα βότανα παραγωγής σας για να τα χρησιμοποιήσετε στο μαγείρεμα σας ή για ρόφημα.

 Μπορείτε, επίσης, να δημιουργήσετε ένα απλό διάλυμα ψεκασμού μουλιάζοντας το βότανο σε νερό για να εξαγάγετε τα λάδια του.

 Δεν είναι όμως όλα τα σκυλιά αιώνιοι εχθροί της μέντας. Κυκλοφορούν πολλές λιχουδιές με μέντα που καταπολεμούν την δυσάρεστη αναπνοή, οπότε ελέγξτε πρώτα πως αντιδρά ο σκύλος σας στην γεύση και το άρωμά τους.

 Εσπεριδοειδή

  Ξέρετε τι δεν αρέσει στα σκυλιά με τίποτα; Τα έλαια εσπεριδοειδών είναι το βασικό συστατικό για τα προϊόντα που αποτρέπουν την ούρηση του σκύλου σε συγκεκριμένες περιοχές.

 Εάν δεν θέλετε να προμηθευτείτε ένα έτοιμο σκεύασμα από την αγορά, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα μόνοι σας γρήγορα και εύκολα.

 Το μόνο που χρειάζεται είναι μερικές φλούδες από πορτοκάλια, λεμόνια, λάιμ ή γκρέιπφρουτ τις οποίες θα τοποθετήσετε στα μέρη που θέλετε να αποφύγετε ο σκύλος σας να ουρήσει.

 Εάν δεν θέλετε να υπάρχουν διάσπαρτα κομμάτια εσπεριδοειδών στον χώρο σας, φτιάξτε ένα σπρέι από αυτά. Κυκλοφορούν, μάλιστα, στην αγορά και έλαια εσπεριδοειδών που μπορείτε να αναμείξετε με νερό και ύστερα να ψεκάσετε το σπίτι ή την αυλή σας. Υπάρχει και έτοιμο απωθητικό σπρέι για σκύλους στην αγορά αρκετά αποτελεσματικό, απλά μην ξεχνάτε ότι χρειάζεται 3-4 φορές ψέκασμα στον συγκεκριμένο χώρο.

 Τα εσπεριδοειδή είναι μια πολύ ευχάριστη μυρωδιά για εμάς και την μυρωδιά τους την συναντάς σε πολλά οικιακά προϊόντα, όπως:

  •  Κεριά
  •  Αποσμητικά δωματίου
  •  Καθαριστικά

 Να είστε προσεκτικοί με την χρήση τους, καθώς μπορούν να προκαλέσουν αναπνευστικά προβλήματα στον σκύλο σας.

 Άρωμα ή Κολώνια

 Τα αρώματα περιέχουν αιθέρια έλαια και αλκοόλ που είναι άκρως ενοχλητικά για τον σκύλο σας.

 Δεν είναι μάλιστα και απίθανο να αποφύγει να σας πλησιάσει ή να σας αγνοήσει όταν φοράτε έντονο άρωμα.

 Αυτό συμβαίνει όχι μόνο γιατί η ίδια η μυρωδιά είναι έντονη, αλλά γιατί καλύπτει την φυσική μυρωδιά του δέρματος σας, δηλαδή το φυσικό αναγνωριστικό για τον σκύλο σας.

 Τις κολόνιες τις μισούν πραγματικά οι σκύλοι, ωστόσο, μην αρωματίζετε το κατοικίδιο σας με αρώματα προσπαθώντας να καλύψετε την φυσιολογική μυρωδιά του δέρματός του.

 Μην χρησιμοποιείτε με κανένα τρόπο το άρωμα ή την κολόνια ως απωθητικό σκύλων.

 Αλκοόλ

 Το αλκοόλ είναι μια από τις δυσάρεστες μυρωδιές που απωθούν τα σκυλιά. Όσο περισσότερο είναι το ποσοστό αλκοόλης, τόσο ισχυρότερη και αποτρεπτική είναι η μυρωδιά του.

 Μπορείτε να ψεκάσετε υφάσματα ή βαμβακερές μπάλες με αλκοόλ και να τις τοποθετήσετε στις περιοχές που δεν θέλετε να έχει πρόσβαση ο σκύλος σας.

 Το αλκοόλ όμως είναι μια τοξική ουσία και δεν πρέπει ποτέ να ψεκάσετε τον σκύλο σας με αλκοόλ.

 Μάλιστα, οι κτηνίατροι συμβουλεύουν να μην το χρησιμοποιείτε στις πληγές ή το δέρμα του σκύλου σας ως αντισηπτικό. Ας μην ξεχνάμε ότι το αλκοόλ είναι και αρκετά εύφλεκτο, γι’ αυτό να είστε πολύ προσεκτικοί με την χρήση του.

 Οικιακά καθαριστικά

 Έχετε μήπως παρατηρήσει ότι όταν καθαρίζετε με καθαριστικά τους πάγκους ή τα πατώματα τα σκυλιά σας κυριολεκτικά εξαφανίζονται από τον χώρο;

 Μην θεωρήσετε ότι το κάνουν από ευγένεια αλλά να είστε βέβαιοι ότι μισούν απόλυτα τη μυρωδιά των οικιακών καθαριστικών και των συστατικών τους.

 Η αμμωνία, το χλώριο και το άρωμα εσπεριδοειδών είναι απωθητικά για τον σκύλο. Όμως μην χρησιμοποιείτε τα οικιακά καθαριστικά ως απωθητικά καθώς περιέχουν χημικές και τοξικές ουσίες.

 Η εισπνοή αμμωνίας μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα και ερεθισμό στο λαιμό του σκύλου σας. Φυλάξτε τα οικιακά καθαριστικά μακριά από τον σκύλο σας και απομακρύνετε τον όταν καθαρίζετε.

 Ναφθαλίνη

 Ποια μυρωδιά απωθεί τα σκυλιά εκτός από όλες τις παραπάνω; Η ναφθαλίνη έχει σχεδιαστεί και χρησιμοποιείται για να κρατάει τους σκόρους μακριά από τα ρούχα. Δρα δηλαδή ως παρασιτοκτόνο.

 Η ναφθαλίνη έχει μια ξεχωριστή μυρωδιά και είναι τόσο επικίνδυνη για του ανθρώπους, όσο και για τους σκύλους, εξαιτίας της χημικής της σύνθεσης.

 Κρατήστε τον σκύλο σας μακριά από την ναφθαλίνη, καθώς αν φάει έστω και μια μικρή ποσότητα, διατρέχει άμεσο κίνδυνο θανάτου.

 Ξύδι

 Το ξύδι είναι ένα αρκετά διαδεδομένο συστατικό σε συνταγές απώθησης για τους σκύλους. Είναι ασφαλές, μη τοξικό και σχετικά προσιτό. Υπάρχουν διάφοροι ρύποι ξιδιού διαθέσιμοι στη αγορά.

 Μερικά από αυτά, όπως το τυπικό άσπρο ξύδι, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να κρατήσουν το σκύλο σας μακριά από τα έπιπλα ή τα μέρη του γκαζόν σας.

 Ένα μειονέκτημα του ξιδιού είναι ότι η έντονη μυρωδιά του είναι κάπως απωθητική και για εμάς τους ανθρώπους. Είναι όξινο και έχει πολύ δυνατό άρωμα.

 Προϊόντα ομορφιάς

 Τα περισσότερα προϊόντα ομορφιάς, όπως βερνίκι και λακ μαλλιών, είναι τοξικά και περιέχουν επιβλαβείς χημικές ουσίες που μπορεί να προκαλέσουν δηλητηρίαση στα σκυλιά. Επομένως, απαγορεύεται να έχει πρόσβαση σε αυτά.

 Ακόμα και στους ανθρώπους η έντονη μυρωδιά προκαλεί δυσφορία. Μπορούμε να αναγνωρίσουμε το προϊόν χωρίς να δούμε την συσκευασία, μόνο από την μυρωδιά.

 Εάν για εμάς ένα τέτοιο προϊόν είναι κάπως αποτρεπτικό, σκεφτείτε πόσο έντονο θα είναι για την μυτούλα του σκύλου.

 Όταν χρησιμοποιείτε κάποιο σχετικό προϊόν ομορφιάς, απομακρύνετε τον σκύλο σας από τον χώρο, ώστε να είστε σίγουροι ότι δεν θα επηρεαστεί από την μυρωδιά.

 Εναλλακτικά, μπορείτε να επιλέξετε να αγοράσετε προϊόντα φυσικής ομορφιάς ή προϊόντα που δεν περιέχουν σκληρές χημικές ουσίες. Δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιείτε προϊόντα ομορφιάς ως αποτρεπτικό.

 Εν κατακλείδι, τα σκυλιά είναι αρκετά ευαίσθητα ζωάκια και επηρεάζονται από τις έντονες μυρωδιές.

 Να είστε πολύ προσεκτικοί με την χρήση διάφορων προϊόντων, καθώς όσο και γνώριμη και φυσική μπορεί να είναι για εσάς η μυρωδιά τόσο ενοχλητική μπορεί να είναι για τον σκύλο.

 Εάν έχετε κουταβάκι, παρατηρείστε προσεκτικά την αντίδραση του σε διάφορες μυρωδιές, ώστε να μάθετε τις προτιμήσεις του.

 Εσείς πως κρατάτε τον σκυλάκο σας μακριά από τα οπωροκηπευτικά ή τα μέρη του σπιτιού που δεν πρέπει να πλησιάζει; 

Παρόμοια Άρθρα

Rottweiler: Πληροφορίες για τον Χαρακτήρα & την Ιστορία του!

Το ροτβάιλερ είναι ένα πιστό, γενναίο & έξυπνο σκυλί που χαρακτηρίζεται για την αφοσίωση του στην οικογένεια και στο αφεντικό του. Μάθετε τα πάντα γύρω από αυτό τον πιστό φύλακα και γνωρίστε άγνωστες πτυχές της καταγωγής του!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *