Papillon: Ο μικρός σκύλος πρίγκηπας Παπιγιόν!

Εάν θα γίνετε ιδιοκτήτης σκύλου για πρώτη φορά, το Παπιγιόν είναι η τέλεια συντροφιά. Μάθετε τα πάντα για τον χαρακτήρα και την ιστορία του!

Προορίζεται για:

 Οικογένειες

Επίπεδο διαβίωσης:

Μεσαίο

Προσδόκιμο ζωής:

13-15 χρόνια

Χαρακτήρας-Προσωπικότητα:

Δραστήριος και έξυπνος σκύλος

Κατάσταση υγείας:

Μέτριες πιθανότητες να εμφανίσει προβλήματα υγείας

Προεπισκόπηση ράτσας

 Το Papillon είναι ένα μικρό σκυλάκι με λεπτά οστά, μακρύ, ίσιο και λεπτό τρίχωμα χωρίς υπόστρωμα. Είναι γνωστό ως η toy εκδοχή των Continental Spaniel ή Dwarf Spaniels.

 Ένα από τα χαρακτηριστικά τους που ξεχωρίζει είναι τα αυτιά σε σχήμα πεταλούδας που έχουν μακρύ και πυκνό τρίχωμα. Επίσης, έχουν μια περήφανη ουρά με μακριά μαλλιά.

 Το τρίχωμά του είναι μεσαίου μήκους και καλύπτει το πίσω μέρος των μπροστινών και οπίσθιων ποδιών του. Βέβαια, επειδή τείνει να αποβάλλει αρκετό μαλλί, χρειάζεται τακτική περιποίηση με μια καλή βούρτσα.

Τα χρώματα του τριχώματός του ποικίλουν και περιλαμβάνει λευκές κηλίδες σε διάφορα σημεία.

 Το βάρος του Παπιγιόν είναι 4 – 5 κιλά το αρσενικό και 3 – 4 κιλά το θηλυκό. Το ύψος του αρσενικού είναι 20 – 28 εκατοστά και του θηλυκού 20 – 28.

Χαρακτήρας και Προσωπικότητα

 Τα Papillons είναι γεμάτα ενέργεια και πολύ έξυπνα. Τους αρέσει να ευχαριστούν τους ιδιοκτήτες τους και είναι κατάλληλα για οικογένειες.

 Τα Παπιγιόνς έχουν την τάση να γαυγίζουν αρκετά, αλλά μπορείτε να αντιμετωπίσετε το γαύγισμα σκύλου με πολλούς τρόπους. Η εκπαίδευση τους είναι εύκολη, ειδικά όταν τα ενισχύετε θετικά και τους προσφέρετε λιχουδιές για ανταμοιβή.

 Είναι εξαιρετικά σκυλιά εάν είστε ιδιοκτήτης σκύλου για πρώτη φορά. Λατρεύουν τις αγκαλιές και απολαμβάνουν τον ύπνο κοντά στον ιδιοκτήτη τους.

 Είναι καλό να ξεκινήσετε να κοινωνικοποιείτε το σκυλάκι σας από όταν είναι κουτάβι για να διασφαλίσετε ότι θα είναι άνετο και χαλαρό με τα άλλα σκυλιά και τους ανθρώπους.

Ασθένειες της ράτσας των Papillon

 Open Fontanel

 Όπως όλα τα κουτάβια έτσι και το Papillon γεννιέται με ένα ανοιχτό σημείο στο κρανίο που κλείνει σταδιακά. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή καθώς ένα τυχαίο χτύπημα στο κεφάλι μπορεί να είναι θανατηφόρο.

 Υπογλυκαιμία

 Τα σκυλάκια αυτά μπορεί να εμφανίσουν χαμηλά επίπεδα σακχάρου. Η κατάσταση αυτή μπορεί να αντιμετωπιστεί εύκολα, αλλά χωρίς θεραπεία μπορεί να είναι θανάσιμη. Ένα κουτάβι με υπογλυκαιμία συνήθως τρέμει και κινείται αργά.

 Διάλυση τραχείας

 Μια γρήγορη και απότομη αναπνοή μπορεί να κάνει τη τραχεία τουμ σκύλου να ανοίξει, προκαλώντας προβλήματα. Τα συμπτώματα μπορεί να είναι ξηρός βήχας, δυσκολία κατά την άσκηση, δυσκολία στην αναπνοή, και στην κατάποση.

 Βρουκέλλωση

 Είναι μια σοβαρή λοίμωξη που επηρεάζει τα κυνηγετικά σκυλιά. Μεταδίδεται από τα αγριογούρουνα και τα πιο συνήθη συμπτώματα είναι ο πυρετός, οι πρησμένοι όρχεις και οι λεμφαδένες. Η ασθένεια μπορεί να μεταδοθεί από την μητέρα στα κουτάβια.

 Επιγονατίδα (εξάρθρωση τένοντα του γόνατος)

 Αυτή η πάθηση είναι συνήθης σε μικρόσωμες ράτσες σκύλων και προκαλείται όταν το μηριαίο οστό, η επιγονατίδα και η κνήμη δεν ευθυγραμμίζονται σωστά.

 Αυτό δημιουργεί χωλότητα, ακανόνιστο βάδισμα και μελλοντική αρθρίτιδα στη ζωή του σκύλου. Το πρόβλημα αντιμετωπίζεται με χειρουργείο, αλλά σε ήπια περιστατικά δεν απαιτείται καν θεραπεία και ο σκυλάκος ζει φυσιολογικά.

 Προοδευτική ατροφία του αμφιβληστροειδούς

 Eίναι μια πάθηση των ματιών που μπορεί να οδηγήσει σταδιακά στην οριστική τύφλωση.

Το ιστορικό υπόβαθρο του Papillon

 Υπάρχουν δύο θεωρίες για τις ρίζες του Papillon. Η μια άποψη υποστηρίζει πως τα Παπιγιόν έχουν Ασιατικές ρίζες, όπως το Japanese Chin, ενώ η άλλη υποστηρίζει πως είναι η μικρότερη εκδοχή του Ευρωπαϊκού Σπάνιελ.

 Ανεξάρτητα από την καταγωγή τους, τα μικροσκοπικά αυτά σκυλάκια εγκαθιδρύθηκαν στην Ευρώπη το 1200.

 Το Papillon έχει εμφανιστεί σε έργα τέχνης από πολλούς γνωστούς καλλιτέχνες, συμπεριλαμβανομένων των Goya, Rembrandt, Tolouse-Lautrec.

 Το Papillon ήταν το αγαπημένο σκυλάκι της υψηλής κοινωνίας. Μάλιστα, η Μαρία Αντουανέτα ήταν μια γνωστή ιδιοκτήτρια Papillon.

 Υποστηρίζεται πως η Ισπανία είναι υπεύθυνη σε μεγάλο βαθμό για την δημοτικότητα της ράτσας.

 Αρχικά είχαν μικρά διπλωμένα αφτάκια που με την πάροδο του χρόνου εξελίχθηκαν και έγιναν μεγάλα και όρθια. Τα σύγχρονα Papillons είναι πανομοιότυπα με τα Draf Spaniels και τα αφτιά τους μπορεί να είναι όρθια ή να γέρνουν.

 Τα αφτιά τους είτε όρθια είτε γυρτά, είναι απόκτημα από τους γονείς τους όταν έχουν και οι δύο τον ίδιο τύπο αφτιών.

 Οι Γάλλοι επέλεξαν να του δώσουν το όνομα Papillon που σημαίνει «πεταλούδα», εξαιτίας των αυτιών τους. Στην Ευρώπη το Papillon με τα κρεμασμένα αφτάκια ονομάζεται Phalene.

 Ο Αγγλικός Κυνολογικός Όμιλος δέχτηκε τη φυλή το 1923 και ο Αμερικανικός το 1915.

Ενδιαφέρουσες πληροφορίες/Fun Facts για το Παπιγιόν!

  •  Υποστηρίζεται ότι ο Βασιλιάς Ερρίκος Β ‘ ξόδεψε πάνω από 100.000 κορώνες στα Papillons του.
  •  Αυτά τα σκυλιά είναι στην λίστα με τα πέντε καλύτερα σκυλιά στην εκπαίδευση υπακοής με κρίκους.
  •  Υπάρχει η φήμη πως η Marie Antoinette είχε μαζί της το κατοικίδιο σκυλάκι της Papillon όταν εκτελέστηκε στην γκιλοτίνα.
  •  Το Papillon πρωτοεμφανίστηκε στη Αυστραλία το 1949.
  •  Τα Papillons είναι εξαιρετικοί θηρευτές αρουραίων.
  •  Ανάμεσα στου διάσημους ιδιοκτήτες Papillon είναι και η Christina Aguilera που έχει δύο Papillons, τα Chewy και Stinky.

 Μικρόσωμα σκυλιά, έξυπνα, εκπαιδεύονται εύκολα και αγαπούν τις αγκαλιές. Είναι ο ιδανικός συνδυασμός εάν θέλετε να αποκτήσετε ένα σκυλάκι για πρώτη φορά. 

 Το Papillon είναι ένας εξαιρετικός σκύλος. Αναζητήστε κουταβάκια που χαρίζονται  για υιοθεσία ή δώστε σπίτι σε μια γλυκιά φατσούλα που βρίσκεται στο κοντινότερο καταφύγιο.

 Έχετε γνωρίσει ένα σκυλάκι Παπιγιόν; Αν ναι, πείτε μας τις εντυπώσεις σας κάτω από το άρθρο!

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *