Προβιοτικά για Σκύλους; Όλα τα οφέλη!

Τα προβιοτικά είναι πολύ σημαντικά για την υγεία των κατοικιδίων μας & μπορούν να αντιμετωπίσουν πολλά προβλήματα υγείας, μάθετε τώρα για τα οφέλη τους!

 Αν έχετε ακούσει τυχόν θορύβους από τη κοιλιά του σκύλου σας, οι οποίοι το τελευταίο καιρό γίνονται ολοένα και συχνότεροι, τότε το πιθανότερο είναι ότι οι ήχοι αυτοί αφορούν το πεπτικό του σύστημα.

 Τα προβιοτικά μπορούν να αντιμετωπίσουν πολλά προβλήματα υγείας, προκειμένου να μη ταλαιπωρείται άλλο το κατοικίδιο σας.

Ανάπτυξη των ”καλών βακτηρίων”

  Τα φυσικά προβιοτικά είναι ”καλά” βακτήρια που ζουν και στον ανθρώπινο οργανισμό και στον οργανισμό των σκύλων, συγκεκριμένα μέσα στο πεπτικό τους σύστημα. Όλα τα σκυλάκια έχουν έναν μεγάλο αριθμό φιλικής μικροχλωρίδας μέσα τους, όμως σε πολλές περιπτώσεις αυτά τα βακτήρια λιγοστεύουν σε αριθμό, με αποτέλεσμα να μειώνεται η άμυνα του οργανισμού τους.

 Συνήθως οι σκύλοι που αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα στο πεπτικό τους σύστημα είναι εκείνοι που για μεγάλο χρονικό διάστημα έπαιρναν αντιβιοτικά και έτσι σκοτώνονταν και τα ”κακά” και τα ”καλά” βακτήρια ανεξαιρέτως.

 Άλλοι λόγοι για τους οποίους μπορεί ένας σκύλος να έχει έλλειψη των λεγόμενων ”καλών βακτηρίων είναι η ώριμη ηλικία, κακή διατροφή, αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα, άγχος και η έκθεση σε βακτηριοκτόνα και διάφορα άλλα χημικά προϊόντα.

Αντιμετώπιση γενικών προβλημάτων

  Τα προβιοτικά ανακουφίζουν  κυρίως από κολπικές μυκητιάσεις και δερματικά προβλήματα που οφείλονται στον μύκητα κάντιντα, βελτιώνουν τη κακή αναπνοή του σκύλου, συμβάλλουν στη δημιουργία ενός υγιούς πεπτικού συστήματος, μειώνουν τις άσχημες οσμές και τα αέρια από τον οργανισμό του ζώου, δημιουργούν καλύτερο ανοσοποιητιικό σύστημα και σταματούν τη διάρροια, τη δυσκοιλιότητα και τη μαλακή υφή των κοπράνων.

Γαστρεντερικές δυσλειτουργίες

  Έχει παρατηρηθεί επίσης, ότι τα προβιοτικά βοηθούν και σκύλους που αντιμετωπίζουν γαστρεντερικά προβλήματα. Πώς συμβαίνει αυτό; Καθώς τα προβιοτικά βοηθούν στη καλύτερη λειτουργία του πεπτικού συστήματος, κατ’επέκταση βοηθούν και στη καλύτερη υγεία του εντέρου.

 Τα συμπληρώματα προβιοτικών μπορούν να χορηγηθούν σε σκυλιά με θέματα ευερέθιστου εντέρου, ακόμα και σε σκύλους που πάσχουν από φλεγμονώδη εντερική νόσο.

 Ωστόσο, αν το κατοικίδιο σας κάνει απλά διάρροια ή έχει πολύ συχνά περίοδο ή δυσκοιλιότητα χωρίς να έχει διαγνωστεί από τον κτηνίατρο του με κάποια νόσο, και πάλι μπορεί να πάρει προβιοτικά για να επιστρέψει στη φυσιολογική του κατάσταση.

  Παρά τα οφέλη των προβιοτικών στα ζώα, εδώ πρέπει να τεθεί το εξής ερώτημα: Εγκυμονούν τυχόν κίνδυνοι στα κατοικίδια ζώα με τη χορήγηση αντιβιοτικών;

 Η απάντηση είναι ότι γενικά τα προβιοτικά δεν είναι βλαβερά για τους τετράποδους φίλους μας, όμως το θέμα είναι ότι δεν υπάγονται σε κανόνες και δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας. Το σωστό και το οφέλιμο είναι πριν από τη χορήγηση οποιουδήποτε αντιβιοτικού ή προβιοτικού να συμβουλευτείτε κάποιον κτηνίατρο ή διατροφολόγο προκειμένου να κάνει τη σωστή διάγνωση και αν πρέπει ο σκύλος σας να πάρει αντιβιοτικό φάρμακο και ύστερα να σας πει ποιά από όλες τις μάρκες να αγοράσετε από το pet shop – Petvet24.

 Και αυτό γιατί σε περίπτωση που το ζωάκι σας έχει κάποια αυτοάνοση ασθένεια το αντιβιοτικό ενδέχεται να διεγείρει το ανοσοποιητικό και να επέλθουν περισσότερα προβλήματα.

  Επομένως, τα προβιοτικά είναι πολύ οφέλιμα για την υγεία των ζώων ειδικά σε περιπτώσεις δυσλειτουργίας του πεπτικού συστήματος. Ωστόσο, δεν πρέπει να κάνετε πειράματα με τα φάρμακα ή τα συμπληρώματα και να λειτουργείτε σαν γιατροί, καθώς τα προβιοτικά δεν ισχύουν για όλες τις περιπτώσες και η υπέρμετρη δόση  μπορεί να επιφέρει τα αντίθετα και δυσάρεστα αποτελέσματα.

 Βρείτε τώρα τα κατάλληλα προβιοτικά για το κατοικίδιο σας και δώστε του όλα αυτά τα οφέλη Βιταμίνες & Συμπληρώματα διατροφής για σκύλους.

Παρόμοια Άρθρα

Μικρόσωμα Σκυλιά για μέσα στο Σπίτι

Ζείτε σε διαμέρισμα ή σε σπίτι χωρίς μεγάλη αυλή αλλά η αγάπη σας για τα σκυλάκια είναι απέραντη; Δείτε ποιές ράτσες σκύλων μπορούν να μείνουν άνετα μέσα στο σπίτι!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *