Πως φεύγει η μυρώδια απο ούρα γάτας;

Πιάσατε το γατάκι να έχει ουρήσει πάνω στο χαλί; Δείτε πως να το καθαρίσετε αποτελεσματικά για να μη μείνουν οι οσμές για πάντα εκεί!

 Η συντροφιά της γάτας σας είναι ιδανική και το παιχνίδι με το μικρό γατάκι σας είναι αρκετά διασκεδαστικό.

Τι συμβαίνει όμως όταν ουρήσει για πρώτη φορά η γάτα μέσα στο σπίτι σε ακατάλληλο μέρος, δηλαδή εκτός του δοχείου με την άμμο της; Πως μπορείς να καθαρίσεις και να αποφύγεις την έντονη δυσοσμία;

 Πολλοί, μάλιστα, πιστεύουν πως η μυρωδιά είναι τόσο έντονη που συναγωνίζεται επάξια την μυρωδιά του φρούτου durian.

 Παρακάτω ακολουθεί ένας αναλυτικός οδηγός που θα σε βοηθήσει να δράσεις άμεσα και στοχευμένα.

 Ίσως η πρώτη ενέργεια σου μετά το απρόσμενο συμβάν είναι να ρίξεις ζεστό νερό. Αυτό όμως θα κάνει χειρότερη την κατάσταση και την μυρωδιά. To ζεστό νερό θα ενισχύσει την δυσοσμία.

Εντοπίστε την πηγή της μυρωδιάς των ούρων της γάτας

 Εάν εντοπίσετε γρήγορα την πηγή και το μέρος που ούρησε η γάτα σας, θα μπορέσετε να καθαρίσετε και πιο αποτελεσματικά.

 Όσο περισσότερο μείνει το υγρό πάνω στον καναπέ ή το χαλί, τόσο περισσότερο θα αφομοιωθεί η μυρωδιά πάνω τους.

 Βλέπετε υγρές κηλίδες; Το εντοπίσατε σωστά. Χρησιμοποιείστε κρύο νερό ή μια πετσέτα ή ένα απορροφητικό πανί για να το καθαρίσετε.

  Σε καμία περίπτωση μην το τρίψετε, καθώς δεν θα πετύχετε τίποτα. Απλά θα οδηγήσετε το υγρό στα βαθύτερα στρώματα του χαλιού ή του καναπέ. Αφού απορροφηθεί η μεγαλύτερη ποσότητα, καθαρίστε με ένα ενζυματικό καθαριστικό.

Μπορείτε εύκολα και οικονομικά να δημιουργήστε ένα μόνοι σας. Απλά αναμείξτε νερό με ξύδι σε αναλογία 1 προς 1 και αφήστε το να δράσει τρία έως 5 λεπτά. Το ξύδι είναι αρκετά όξινο και θα εξουδετερώσει τα βακτήρια, αλλά και θα αντισταθμίσει την μυρωδιά.

 Εάν χρησιμοποιήσετε κάποιο έτοιμο σκεύασμα, ακολουθήστε προσεκτικά τις οδηγίες. Επαναλάβετε την διαδικασία σκουπίζοντας το σημείο με ένα πανί. Εάν είναι βρεγμένο, επίλεξε κρύο νερό.

 Εάν το ακατάλληλο σημείο που ούρησε η γατούλα σας είναι ο καναπές, το χαλί ή το στρώμα σας, μπορείτε εκτός από τις γενικές οδηγίες να ρίξετε και λίγη μαγειρική σόδα. Καλύψτε το σημείο και αφήστε την μαγειρική σόδα να δράσει για περίπου μια ώρα.

 Πλακάκι ή δάπεδο; Φτιάξτε ένα μείγμα με υπεροξείδιο του υδρογόνου και νερό ή απλά ρίξτε ξύδι πάνω στον λεκέ.

 Το υπεροξείδιο του υδρογόνου είναι ένας οξειδωτικός παράγοντας που χρησιμοποιείται ως αντισηπτικό, απολυμαντικό και αποσμητικό.

 Το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο όταν τα ούρα είναι σε δάπεδα όπως στο παρκέ. Οτιδήποτε υγρό μπορεί να αφήσει λεκέ πάνω του ή να το διαπεράσει η υγρασία. Ρίξτε γρήγορα κρύο νερό και τρίψτε το με ξύδι. Έπειτα, απορροφήστε με μια πετσέτα ό,τι υπάρχει.

Τι κάνω αν η γάτα ουρήσει στα ρούχα μου;

 Η πρώτη σκέψη πιθανότατα είναι να τα βάλετε στο πλυντήριο για μια γρήγορη πλύση. Ναι, ίσως να είναι αρκετά δελεαστική αυτή η προοπτική αλλά δεν είναι σωστή.

 Εάν δράσετε έτσι, τα ρούχα θα απορροφήσουν την μυρωδιά. Ειδικά εάν έχετε σκοπό να τα πλύνετε με άλλα ρούχα, να είστε σίγουροι ότι η μυρωδιά θα μεταδοθεί και στα άλλα ρούχα.

 Άρα πως θα καθαρίσετε τα ρούχα σας; Δράστε άμεσα, όπως σε κάθε άλλη περίπτωση. Κρύο νερό και καθόλου τρίψιμο.

 Βάλτε το ρούχο σε μια λεκάνη με μισό φλιτζάνι λευκαντικό οξυγόνο. Αφήστε το να δράσει περίπου 2 ώρες και μετά ξεπλύνετε με ξύδι και νερό. Αποφύγετε την χλωρίνη.

 Η επόμενη κίνηση περιλαμβάνει σόδα πάνω στον λεκέ για 10-15 λεπτά. Αφού ολοκληρωθεί η πρώτη φάση, βάλτε τα ρούχα σας στο πλυντήριο σε κρύο νερό και χωρίς απορρυπαντικό.

 Προτιμήστε να απλώσετε τα ρούχα σας και αποφύγετε την θερμότητα του στεγνωτηρίου. Σε κάθε περίπτωση είναι σημαντικό να δράσετε γρήγορα και να αποφύγετε το τρίψιμο που θα κάνει πιο έντονη την μυρωδιά.

 Να έχετε πάντα καθαρή την άμμο της και εάν παρατηρήσετε πως επαναλαμβάνει την απρόσμενη ενούρηση, καλό θα ήταν να ενημερώσετε τον κτηνίατρό σας.

 Παρατηρήσατε ότι τη ψιψίνα σας άφησε τα “ίχνη” της στο αγαπημένο σας χαλί ή τα ρούχα σας; Μη βιαστείτε να θυμώσετε και να τη μαλώσετε. Ακολουθήστε τις παραπάνω ιδέες και πείτε αντίο στον λεκέ και την οσμή του μια και καλή!

 Πως σας φάνηκαν οι παραπάνω ιδέες για να απομακρύνετε την οσμή από τα ούρα της γάτας; Αν έχετε καμιά εξίσου αποτελεσματική ιδέα, μοιραστείτε την μαζί μας κάτω στα σχόλια! 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *