Σκύλος στο αυτοκίνητο: Συμβουλές & Πληροφορίες!

Ψάχνετε τρόπους για να μένει ο σκύλος φρόνιμος και ασφαλής στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου; Δείτε πως θα τον μεταφέρετε με ασφάλεια!

 Όσοι έχετε κατοικίδιο θα ξέρετε πως είναι ένα μέλος της οικογένειας σας και πολλές φορές θα χρειαστεί να το μετακινήσετε με την χρήση αυτοκινήτου.

 Μπορεί για παράδειγμα να χρειαστεί να μεταβείτε στον κτηνίατρο, στην αγορά, σε ένα φιλικό σπίτι ή ακόμα και να τον πάρετε μαζί σας σε κάποιο ταξίδι ή εκδρομή.

 Οι μετακινήσεις μπορεί να έχουν μικρή ή μεγάλη διάρκεια, αλλά πάντα πρέπει να είστε σίγουροι ότι κινήστε με ασφάλεια.

 Ειδικότερα τα κατοικίδια ζώα, όπως οι σκύλοι, είναι αδύνατο να χωρέσουν σε ένα κλουβάκι που θα το τοποθετήσετε στο χαλάκι του μπροστινού καθίσματος για να έχετε την πλήρη επίβλεψή του.

 Η ασφάλεια του σκύλου σας είναι εξαιρετικά σημαντική και απαιτεί προετοιμασία αλλά και σωστό εξοπλισμό.

 Με την σωστή προετοιμασία και ασφάλεια του σκύλου σας, θα αποφύγετε τόσο τον κίνδυνο τραυματισμού του κατοικίδιου σας, όσο και την πιθανότητα να σας αποσπάσει την προσοχή την ώρα που οδηγείτε.

 Ίσως η καλύτερη λύση είναι το σαμαράκι ασφαλείας για σκύλους. Τα περισσότερα αυτοκίνητα δεν έχουν σχεδιαστεί, ώστε να κρατούν και να παρέχουν ζώνη ασφαλείας που θα ταιριάζει στο σώμα του σκύλου σας.

 Μπορείτε να προμηθευτείτε μία στο κατάλληλο μέγεθος από ένα petshop. Τοποθετήστε την στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Αποφύγετε τα ανοιχτά παράθυρα, όσο και εάν λατρεύει ο σκυλάκος σας να βγάζει το κεφάλι του έξω και να απολαμβάνει το αεράκι.

 Δεν χρειάζεται να αφήνετε τον σκύλο σας στο σπίτι όταν φεύγετε. Υπάρχουν λύσεις, ώστε να διασφαλίσετε τόσο την δική του ασφάλεια κατά τη μεταφορά σκύλου με αυτοκίνητο, όσο και την δική σας την ώρα που οδηγείτε, όπως άλλωστε ορίζει και η νομοθεσία.

Ζώνη ασφαλείας για τους σκύλους στο αυτοκίνητο

 Eίναι ο πρώτος και ασφαλέστερος τρόπος για να μείνει ο σκύλος στο αυτοκίνητο ασφαλής. Η ζώνη πρέπει να εφαρμόζει τέλεια στο σώμα του σκύλου σας.

 Είναι ιδανική λύση για τους υπάκουους σκύλους με καλή συμπεριφορά. Βεβαιωθείτε πως ο σκύλος δεν μασάει το λουρί κατά την διάρκεια του ταξιδιού και εάν συμβαίνει αυτό, να επιλέξετε ένα λουρί από ανθεκτικό υλικό.

 Τοποθετήστε πρώτα το λουρί ασφαλείας στην ζώνη ασφαλείας του αυτοκινήτου.

 Μετά τοποθετήστε το ζωάκι σας στην κατάλληλη θέση και ρυθμίστε την ζώνη. Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες της εταιρίας απ’ όπου αγοράσατε την ζώνη ασφαλείας.

Ζippline Λουρί

 Όπως και η ζώνη ασφαλείας, έτσι και το zipline λουρί είναι κατάλληλο για μεγαλόσωμες και μικρόσωμες φυλές. Συνιστάται για νεαρά και ζωηρά σκυλιά. Συγκρατεί τον σκύλο, αλλά του επιτρέπει και να κινείται. Χρησιμοποιήστε το μαζί με το λουρί του.

 Συνδέστε το στην γλωττίδα της ζώνης ασφαλείας στα καθίσματα στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου.

 Βιδώστε όλες τις ασφάλειες για να βεβαιωθείτε ότι είναι στην σωστή θέση κλειδώματος. Μόλις κλειδώσετε τις ζώνες ασφαλείας, αφαιρέστε τες από το zipline.

Βάλτε τον σκύλο σας σε κλουβί μέσα στο αυτοκίνητο

 Εάν έχετε ένα χαλαρό και συνετό σκυλάκι μικρόσωμης φυλής προτιμήστε να το βάλετε στο κλουβί. Το κλουβί σκύλου διασφαλίζει ότι θα είναι ασφαλές και άνετο, αρκεί να επιλέξετε ένα μεγάλο κλουβί, ώστε να μπορεί να σηκωθεί και να κινηθεί μέσα σε αυτό.

 Μπορείτε, επίσης, να καλύψετε το κλουβί με μια κουβέρτα, ώστε να βοηθήσετε το σκυλάκι σας να χαλαρώσει.

Κουτί μεταφοράς

 Είναι η ιδανική λύση για ένα αγχώδες και μικρόσωμο σκυλάκι. Αυτό το κουτί δίνει την δυνατότητα στο σκυλάκι σας να σας βλέπει, αλλά το κρατάει και ασφαλές.

 Βεβαιωθείτε ότι το χρησιμοποιείτε σε συνδυασμό με το λουρί του σκύλου. Το τοποθετείτε πολύ απλά στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου συνδέοντας το λουρί του με το κουτί για περισσότερη ασφάλεια.

Δείτε: Κλουβί Μεταφοράς Σκύλου Bracco IATA

Διαχωριστικό πλέγμα καμπίνας αυτοκινήτου

 Εξαιρετική λύση, ειδικά για μεγαλόσωμα σκυλιά που θέλουν να σας βλέπουν και να μετακινούνται την ώρα που οδηγείτε. Με αυτόν τον τρόπο όλοι οι επιβαίνοντες μένουν προστατευμένοι.

 Προτιμήστε ένα πλέγμα που βιδώνεται στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου και φτάνει μέχρι την οροφή για να μην υπάρχει κίνδυνος να πέσει. Φυσικά, επιλέξτε τις κατάλληλες διαστάσεις ανάλογα με το πορτμπαγκάζ του οχήματος.

Κάλυμμα-αιώρα για τον σκύλο σε αυτοκίνητο

 Το συγκεκριμένο κάλυμμα αυτοκινήτου βοηθάει τον σκύλο να μη πέφτει από τα καθίσματα και τον αποτρέπει από το να σκαρφαλώνει στα μπροστινά καθίσματα. Επενδύστε σε ένα αντιολισθητικό κάλυμμα για περισσότερη σταθερότητα.

 Τοποθετήστε το κάλυμμα στα πίσω καθίσματα και εφαρμόστε τα στηρίγματα. Στη συνέχεια, περάστε τους ιμάντες στα στηρίγματα της κεφαλής των μπροστινών και πίσω καθισμάτων.

Εμπόδιο-φράγμα

 Ορισμένα σκυλιά αδυνατούν να χαλαρώσουν το σώμα τους όταν είναι δεμένα στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου, ειδικά αν είναι μεγαλόσωμα. Σε αυτή τη περιπτωση μπορείτε να επιλέξετε ένα “φράγμα” που εμποδίζει το σκυλάκι να πεταχτεί μπροστά σε περίπτωση που φρενάρετε απότομα. 

 Περάστε τα σχοινιά μέσα από τα στηρίγματα κεφαλής των μπροστινών καθισμάτων και ασφαλίστε τις άκρες του στα καθίσματα με τους γάντζους ή τα κλιψάκια που διαθέτει. 

Χρήσιμες συμβουλές για ασφαλή μετακίνηση με τον σκύλο σας στο αυτοκίνητο!

  •  Ορίστε κάποιες στάσεις στη διαδρομή για να μπορεί ο σκυλάκος να πάει τουαλέτα, να τεντώσει τα άκρα του και να κάνει καμιά σύντομη βολτούλα.
  •  Αυξήστε σταδιακά τη  διάρκεια των ταξιδιών, καθώς κάποια σκυλάκια παθαίνουν ναυτία στο αυτοκίνητο.
  •  Ταΐστε το κατοικίδιο σας 2-3 ώρες πριν φύγετε από το σπίτι.
  •  Μην αφήνετε το σκυλάκι να βγάζει το κεφάλι του έξω από το παράθυρο του αυτοκινήτου γιατί είναι επικίνδυνο. Επίσης, ο δυνατός αέρας που τον  χτυπάει στο πρόσωπο προκαλεί ξηρότητα στα μάτια του.
  •  Αποφύγετε τις λιχουδιές την ώρα της διαδορμής γιατί ο σκυλάκος μπορεί να πνιγεί πάνω στη λαχτάρα του.
  •  Αερίζετε καλά το αυτοκίνητο, διότι τα σκυλάκια ζεσταίνονται πολύ στο αυτοκίνητο.

 Δεν είναι λίγες φορές που μπορεί να χρειαστεί να πάτε κάπου με το αυτοκίνητο σας και να έχετε και τον σκύλο σας μαζί.

 Προέχει, όμως, η ασφάλεια όλων των επιβατών στο όχημα, οπότε για να είστε σίγουροι ότι ο σκύλος σας θα μείνει ήσυχος και ατάραχος μέσα στο αυτοκίνητο, μπορείτε να επιλέξετε μια από τις παραπάνω ιδέες για να απολαύσετε τη μετακίνηση σας!

 Αλήθεια, ο δικός σας σκυλάκος μένει ήσυχος στις βόλτες με το αμάξι ή είναι ατακτούλης; Για πείτε μας κάτω στα σχόλια!

Παρόμοια Άρθρα

Σκύλος μόνος στο Σπίτι: Πως να τον μάθω να μένει μόνος του;

 Έχετε ξεκινήσει επαγγελματική εργασία; Ή μήπως οργανώνετε κάποιο ταξίδι και δεν μπορείτε να πάρετε τον σκύλο μαζί σας; Οποιοσδήποτε κι αν είναι ο λόγος πάντα θα υπάρχουν στιγμές που θα πρέπει να αφήνετε το κατοικίδιο σας πίσω μόνο του.

Μικρόσωμα Σκυλιά για μέσα στο Σπίτι

Ζείτε σε διαμέρισμα ή σε σπίτι χωρίς μεγάλη αυλή αλλά η αγάπη σας για τα σκυλάκια είναι απέραντη; Δείτε ποιές ράτσες σκύλων μπορούν να μείνουν άνετα μέσα στο σπίτι!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *