Schnoodle: Ο σκύλος που λατρεύουν τα παιδιά!

Αυτός ο σκύλος τα πηγαίνει τέλεια με οικογένειες που έχουν παιδιά και είναι πανέξυπνος. Μάθετε περισσότερα για τον χαρακτήρα του Σνουντλ!

 Προορίζεται για:

 Οικογένειες

 Επίπεδο διαβίωσης:

 Μέτριο – υψηλό

 Προσδόκιμο ζωής:

10-15 χρόνια

 Χαρακτήρας – Προσωπικότητα:

 Έξυπνο, Φιλικό

 Κατάσταση υγείας:

 Χαμηλές πιθανότητες να εμφανίσει προβλήματα υγείας

Λίγα λόγια για το Schnoodle

 Το γλυκύτατο Σνουντελάκι είναι μια διασταύρωση του Schnauzer με το Poodle. Πρόκειται για ένα σκυλί που συγκεντρώνει στο μουτράκι του όλο τον ενθουσιασμό του Poodle και την ανθεκτικότητα του Schnauzer.

 Είναι μικρόσωμο και χαριτωμένο σκυλί με ένα πολύ απαλό, μπουκλωτό τρίχωμα, που είναι εξαιρετικά υποαλλεργικό, μιας και μαδάει ελάχιστα.

 Μπορείτε να το βρείτε σε πάρα πολλά χρώματα, όπως μαύρο, γκρι, ασημί, καφέ, βερικοκί και λευκό. Είναι όμως διαθέσιμο και σε μοναδικούς συνδυασμούς ασπρόμαυρου, μαύρου με καφέ και πολλών άλλων.

 Όπως οι δύο ράτσες ξεχωριστά, έτσι και ο συνδυασμός τους έρχεται σε διάφορα μεγέθη: Toy, Μινιατούρα και Στάνταρντ.

 Το toy μέγεθος είναι περίπου 25 – 30 εκατοστά ψηλό και ζυγίζει 3 – 5 κιλάκια. Η Μινιατούρα βρίσκεται στα 30 – 38 εκατοστά ύψους και 5 – 9 κιλά βάρους. Το Στάνταρντ είναι λίγο ψηλότερο στα 38 – 66 εκατοστά με 9 – 34 κιλά.

 Το κουτάβι σας θα πρέπει να αθλείται τουλάχιστον 30 – 60 λεπτά κάθε μέρα. Μπορείτε να το βγάλετε βόλτα, να τρέξετε ή να παίξετε μαζί του.

 Γενικά, εάν ο σκύλος σας δεν είναι ικανοποιημένος, τότε μπορεί να αναπτύξει καταστρεπτικές τάσεις και προβληματική συμπεριφορά. Με την σωστή φροντίδα όμως, θα στέκεται χαρούμενος στο πλευρό σας για 10 – 15 χρόνια.

Η προσωπικότητα και ο χαρακτήρας του Σνουντλ

 Χάρη στους γονείς του, το καλοσυνάτο Schnoodle φημίζεται για την εξυπνάδα του, που είναι και ένα από τα χαρακτηριστικά της ράτσας του. Μπορείτε να το εκπαιδεύσετε με μεγάλη ευκολία, αφού μαθαίνει πολύ γρήγορα.

 Όπως το Σνάουτσερ είναι ένα από τα πιο τρυφερά σκυλιά για σπίτι, έτσι και ο απόγονός του το Σνουντλ μπορεί να σταθεί επάξια στο πλευρό της κάθε οικογένειά του και λατρεύει να παίζει με τα μικρά παιδάκια.

 Ωστόσο, η ιδανικότερη συντροφιά για εσάς που έχετε μικρά παιδιά είναι μάλλον το Standard Schnoodle, που είναι πιο ανθεκτικό στο έντονο παιχνίδι και τα πειράγματα.

 Ο ευγενικός χαρακτήρας και η ήπια συμπεριφορά του το κάνουν να τα πηγαίνει εξαιρετικά και με άλλα κατοικίδια, όπως είναι οι γάτες. Μοναδική προϋπόθεση αποτελεί η ορθή κοινωνικοποίηση και η κατάλληλη εκπαίδευση από νεαρή ηλικία.

 Βέβαια, υπάρχει η πιθανότητα να πάρει το χαρακτήρα του Schnauzer. Τότε, το έμφυτο κυνηγετικό του ταλέντο θα πρέπει να κατευναστεί και το σκυλί αυτό ίσως δεν είναι ιδανικό για παρέα με άλλα μικρόσωμα κατοικίδια.

Η ιστορική προέλευση του Schnoodle

 Το κουτάβι Schnoodle προέρχεται από τη διασταύρωση των Schnauzer και Poodle. Πραγματοποιήθηκε τη δεκαετία του 1980, ύστερα από την αυξημένη δημοτικότητα που έλαβε το γλυκύτατο Poodle.

 Σκοπός της διασταύρωσης ήταν η δημιουργία μιας ράτσας που μαδάει ελάχιστα και είναι ιδανική για οικογένειες.

 Μιας και είναι σχετικά νέα ράτσα, πολλά κουτάβια προέρχονται απευθείας από την αρχική διασταύρωση. Ωστόσο, ορισμένοι εκτροφείς επιλέγουν να φέρουν σε επαφή τα Σνούντλ μεταξύ τους.

 Παρ’ όλ’ αυτά, υπάρχει πιθανότητα να υπήρχε ένας τύπος Σνούντλ που αναπτύχθηκε για πρώτη φορά στην Αγγλία, γνωστός και ως «Truffle» σκύλος. Όπως προδίδει και το όνομα του, ειδικευόταν στην ανίχνευση και περισυλλογή τρούφας.

 Δεδομένου πως το Σνουντλ αποτελεί υβρίδιο σκυλί, δεν έχει αναγνωριστεί επίσημα μέχρι και σήμερα από κάποιον Κυνολογικό Όμιλο. Έτσι, δεν έχουν καθιερωθεί και τα σχετικά πρότυπα εκτροφής.

Τα συνηθέστερα προβλήματα υγείας του Σνουντλ

 Γενικότερα, πρόκειται για πολύ ανθεκτικά σκυλάκια που σπάνια αντιμετωπίζουν κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας.

 Ωστόσο, εάν θέλετε να αποκτήσετε το δικό σας κουτάβι, οφείλετε να ενημερωθείτε σχετικά με τη γενικότερη κατάσταση της υγείας του. Πιο συγκεκριμένα, μπορεί να εμφανίσει:

 • Προοδευτική ατροφία του αμφιβληστροειδούς

 Είναι μία πάθηση των ματιών που προκαλεί σταδιακή απώλεια της νυχτερινής όρασης. Ήδη από αυτό το στάδιο, καλό θα ήταν να επικοινωνήσετε με τον κτηνίατρο. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να προσφέρετε μία ποιοτική ζωή στο κατοικίδιό σας.

 • Καταρράκτης

 Όπως ακριβώς οι άνθρωποι, έτσι και οι σκύλοι μπορούν να εμφανίσουν καταρράκτη. Πρόκειται για τον σχηματισμό μιας λεπτής μεμβράνης στο ματάκι τους, που είναι υπεύθυνη για τη μειωμένη όραση. Φυσικά, μπορεί να αφαιρεθεί με μια απλή επέμβαση.

 • Ασθένεια Legg-Perthes

 Επηρεάζει μικρόσωμες ράτσες σκύλων και προκαλεί προβλήματα στην άρθρωση του ισχίου. Βασικά συμπτώματα είναι η μυϊκή ατροφία των ποδιών και η δυσκολία κατά το περπάτημα. Μπορεί να αντιμετωπιστεί με μια χειρουργική επέμβαση.

 • Εξάρθρωση επιγονατίδας

 Επί της ουσίας, πρόκειται για μια κατάσταση κατά την οποία τα οστά της επιγονατίδας δεν είναι σωστά συνδεδεμένα μεταξύ τους.

 Σε ήπιες περιπτώσεις δεν απαιτείται η λήψη φαρμακευτικής αγωγής, ενώ σε πιο σοβαρές, ίσως χρειάζεται χειρουργική επέμβαση.

 • Επιληψία

 Είναι υπεύθυνη για το ξέσπασμα επιληπτικών κρίσεων που εμφανίζονται ως εξαιρετικά ασυνήθιστη συμπεριφορά ή τρέμουλο.

 Αν και ακούγεται τρομακτικό, στην πραγματικότητα δεν είναι τόσο ανησυχητικό. Οι περισσότεροι σκύλοι με επιληψία μπορούν να ζήσουν μια αρκετά ποιοτική ζωή.

 • Διαβήτης

 Ο διαβήτης εμφανίζεται όταν το σώμα δεν μπορεί να ρυθμίσει φυσιολογικά τα επίπεδα του αίματος. Τα προσβεβλημένα σκυλιά παρουσιάζουν απότομη απώλεια βάρους, συχνοουρία και υπερβολική δίψα. Αντιμετωπίζεται με ειδική δίαιτα και την απαραίτητη ινσουλίνη.

 • Ασθένεια του Addison

 Πρόκειται για μια σοβαρή νόσο που οφείλεται στην χαμηλή παραγωγή αδρεναλίνης στον οργανισμό. Αν δείτε το σκύλο σας να έχει ξαφνική ανορεξία, ληθαργική συμπεριφορά και να κάνει εμετούς, καλό είναι να επισκεφτείτε άμεσα τον κτηνίατρο σας.

 • Φούσκωμα

 Πρόκειται για μια θανατηφόρα κατάσταση που πλήττει αρκετές ράτσες σκύλων. Συνδέεται στενά με τη λαιμαργία και τη διατροφή, αλλά και την άσκηση αμέσως μετά το γεύμα.

 Συμπτώματα, όπως φουσκωμένη κοιλίτσα, εκκρίσεις σάλιων, δυσκολία κατά την αναπνοή, ανησυχία, κόπωση και αδυναμία θα πρέπει να σας στείλουν στον κτηνίατρο σας.

Το παιχνίδι των γνώσεων

 Πάμε να δούμε ορισμένες ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το Schnoodle που κερδίζει ολοένα και περισσότερους θαυμαστές ανά το κόσμο!

 •  Οι διάσημες Claire Danes και Dakota Fanning είναι δύο περήφανες ιδιοκτήτριες Schnoodles.
 •  Αν και το Σνουντλ δεν έχει αναγνωριστεί επίσημα από κάποιον Κυνολογικό Όμιλο, μπορεί να καταχωρηθεί στα American Canine Hybrid Club, Designer Dogs Kennel Club, Continental Kennel Club, Dog Registry of America, International Designer Canine Registry και Designer Breed Registry.
 •  Το «Schnoodle» είναι ένα από τα πιο περίεργα ονόματα για ράτσες σκύλων. Κάποια άλλα είναι τα Chiweenie (Chihuahua x Dachshund ή Chihuachshund), Foodle (Poodle x Miniature Fox Terrier), Box Spring (Boxer x Springer Spaniel), Jug (Jack Russel x Pug) και Schnug (Scnauzer x Pug).

 Το εκπληκτικό Σνουντελάκι έρχεται για να σας κλέψει την καρδιά και να ενσωματωθεί μια και καλή στην οικογένεια και το σπίτι σας! Πρόκειται για το ιδανικό κατοικίδιο, αφού είναι τρυφερό και ευγενικό, με ήπιο χαρακτήρα και παιχνιδιάρικη διάθεση.

 Εάν θέλετε να αποκτήσετε το δικό σας κουτάβι, σας προτείνουμε να κοιτάξετε σε σχετικές αγγελίες μήπως χαρίζονται κουτάβια. Εναλλακτικά, μπορείτε να υιοθετήσετε ένα και να του προσφέρετε ένα μόνιμο, ζεστό σπιτάκι.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *