GoldenDoodle: Χαρακτηριστικά του Γκολντεντούντλ!

Διάσημο για τον χαρακτήρα, την ιστορία και την εξυπνάδα του. Γνωρίστε το Golden Doodle που θα λατρέψουν τα παιδιά σας όσο τίποτα!

 Προορίζεται για:

 Οικογένειες και άγαμους ανθρώπους

 Επίπεδο διαβίωσης:

 Μεσαίο

 Προσδόκιμο ζωής:

 12 – 15 χρόνια

 Ιδιοσυγκρασία:

 Δραστήριος και έξυπνος σκύλος

 Κατάστασηυγείας:

 Αυτή η ράτσα έχει μέτριες πιθανότητες να αναπτύξει προβλήματα υγείας κατά την διάρκεια της ζωής του

Προεπισκόπηση ράτσας

 Tα Goldendoodle είναι υβριδικά σκυλιά, δηλαδή αποτέλεσμα διασταύρωσης δύο άλλων φυλών. Είναι μια μίξη του Golden Retriever και του Poodle και έχει πολλά χαρακτηριστικά από τις δύο αυτές ράτσες.

 Αυτή η νέα φυλή δημιουργήθηκε με σκοπό να γίνει σκύλος συντροφιάς ή οικογενειακό κατοικίδιο.

 Η εμφάνιση του ποικίλλει, αλλά γενικά είναι σκύλος μεσαίου μεγέθους με σγουρό τρίχωμα. Τα σκυλιά Γκολντεντούντλ έχουν διάφορα μεγέθη.

 Ένα Γκολντεντούντλ μεσαίου μεγέθους μπορεί να έχει ύψος 60 έως 66 εκατοστά και να ζυγίζει 13 έως και 20 κιλά. Το μεγαλύτερο σκυλί μπορεί να ζυγίζει 23 έως και 45 κιλά. Τα Γκολντεντούντλ συνήθως ζουν 12 με 15 χρόνια.

 Υπάρχουν δύο ποικιλίες της ράτσας (τόι και μινιατούρες) που μπορεί να έχουν κυματιστό τρίχωμα και όχι σγουρό, αλλά και διαφορετικά χρώματα.

 Η νέα αυτή φυλή είναι πολύ δραστήρια και σαφώς απαιτεί πολλή άσκηση. Η σωματική αλλά και ψυχική εκτόνωση μπορεί να γίνει μέσα από κάθε μορφή παιχνιδιού.

 Είναι εξαιρετικά έξυπνα σκυλάκια, κάτι που απορρέει από την διασταύρωση των δύο φυλών. Έχει τόσο υψηλό επίπεδο νοημοσύνης και ανεξαρτησίας όσο και κυνηγετική προϊστορία.

 Αγαπούν και γίνονται μέλος της οικογένειάς τους, για αυτό απαιτούν τακτική επαφή με τους ανθρώπους για να παραμείνουν χαρούμενα και ευτυχισμένα. Επίσης, αλληλεπιδρούν τέλεια με τα παιδιά καθώς έχουν ήρεμη φύση.

Ο χαρακτήρας και η προσωπικότητα του Golden Doodle

 Το γκολντεν ντουντλ είναι ένα πολύ έξυπνο και κοινωνικό σκυλί. Απαιτεί την προσοχή των ανθρώπων και επιζητά την φροντίδα μιας αφοσιωμένης οικογένειας για να παραμείνει ευτυχισμένο.

 Μπορεί να εμφανίσει άγχος του αποχωρισμού όταν μένει μόνο του για μεγάλα χρονικά διαστήματα και αυτό μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα συμπεριφοράς.

 Λατρεύει να συμμετέχει σε παιχνίδια, δραστηριότητες και οικογενειακές εκδηλώσεις. Χρειάζεται και τακτική γυμναστική, περιπάτους – τουλάχιστον μια φορά την ημέρα – και πολύ παιχνίδι. Εάν νιώσει πως πλήττει, μπορεί να γίνει ένας μικρός καταστροφέας.

 Τα Goldendoodles έχουν φανταστική φήμη για τα υψηλά επίπεδα ανοχής με τα παιδιά. Ωστόσο, κατά την διάρκεια του παιχνιδιού μπορεί να είναι λίγο επικίνδυνο να αφήνετε το δραστήριο Goldendoodle μόνο του με παιδιά κάτω των 8 ετών.

 Καλό είναι να επιτηρείτε την αλληλεπίδραση του σκύλου με παιδιά μικρότερης ηλικίας την ώρα του παιχνιδιού.

 Η πρώιμη κοινωνικοποίηση από κουτάβι είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διασφαλιστεί η πλήρης ανοχή, ωστόσο η καλή εκπαίδευση είναι απαραίτητη.

 Η εκπαίδευση του μπορεί να αποβεί πρόκληση γιατί ο σκυλάκος θέλει να σας ευχαριστήσει αλλά έχετε υπόψη ότι ανταποκρίνεται καλύτερα σε οδηγίες που του επιφέρουν ανταμοιβές.

 Έχοντας ένα Goldendoodle για κατοικίδιο χρειάζεται να καταστήσετε σαφές ποιος είναι ο αρχηγός. Η πειθαρχία και η ξεκάθαρη ιεραρχία είναι βασικά κομμάτια της εκπαίδευσης.

 Ζουν καλύτερα σε εσωτερικούς χώρους και τα πηγαίνουν περίφημα με άλλα κατοικίδια ζώα, οπότε αν είστε πολυπληθής οικογένεια, δεν θα έχετε ιδιαίτερο πρόβλημα.

Τα προβλήματα υγείας των Golden Doodle

Τα πιο συνήθη προβλήματα υγείας που μπορεί να εμφανιστούν στη ράτσα είναι:

  •  Επιπεφυκίτιδα
  •  Δερματίτιδα
  •  Ανωμαλία βάδισης

 Άλλες ασθένειες και τα συμπτώματά τους:

 Αλλεργίες στο δέρμα

 Οι αλλεργίες στο δέρμα είναι πολύ συχνές για την ράτσα. Μπορεί να προκαλέσουν εξανθήματα και υπερβολική τριχόπτωση. Εάν διαπιστώσετε ξύσιμο και γενική ενόχληση, επισκεφτείτε τον κτηνίατρο.

 Γαστρική διαστολή και όγκος

 Είναι μια σοβαρή πάθηση κατά την οποία το στομάχι γεμίζει με αέρια και υγρό. Το στομάχι συστρέφεται και δεν επιτρέπει την εξαγωγή του υγρού μέσω του εμετού.

 Μπορεί να προκαλέσει αφυδάτωση, γαστρική διάτρηση και περιτονίτιδα. Για να αποφύγετε την γαστρική διαστολή, αποφύγετε την σίτιση μεγάλων γευμάτων και μην ταΐζετε το κατοικίδιο σας μετά από άσκηση ή παιχνίδι.

 Δυσπλασία ισχίου

 Δυσπλασία προκαλείται όταν το ισχίο και το κόκκαλο του μηρού δεν ταιριάζουν. Αυτό προκαλεί πόνο και χωλότητα με την πάροδο του χρόνου.

Το ιστορικό υπόβαθρο του Golden Doodle

 Το Goldendoodle είναι ένα υβριδικό σκυλί διασταύρωσης του Golden Retriever και του Κανίς.

 Το Poodle τις τελευταίες δεκαετίες είναι δημοφιλής σκύλος για διασταυρώσεις. Πολλές φυλές όπως τα Labradoodle, τα Goldendoodle και τα Cockapoo είναι υβρίδια που προέρχονται από τα Poodle.

 Το Goldendoodle δημιουργήθηκε την δεκαετία του 1990 με μεγάλη επιτυχία ως σκύλος συντροφιάς ή «σκύλος οδηγός». Έχουν ήρεμη και καλοπροαίρετη προσωπικότητα, όπως τα Golden Retriever και υψηλή νοημοσύνη όπως τα Poodle.

 Αυτή η νέα φυλή έχει αυτό που είναι γνωστό ως «υβριδικό σθένος», δηλαδή τείνει να είναι πιο υγιής από τις φυλές της διασταύρωσής του.

Μάλιστα, η δεύτερη γενιά φαίνεται να μην ρίχνει το τρίχωμά της, κάτι που καθιστά την ράτσα Goldendoodle ιδανική για ανθρώπους που ταλαιπωρούνται από αλλεργίες.

 Η φυλή είναι ιδιαίτερα δημοφιλής και αγαπητή στον Καναδά, την Αυστραλία, τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, όμως δεν έχει αναγνωριστεί από κανέναν κυνολογικό όμιλο στις επίσημες ράτσες σκύλων.

Ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την φυλή / Fun Facts!

  •  To 2012 o γνωστός ποπ σταρ Usher έδωσε μεγαλύτερη προσφορά από την ηθοποιό Jessica Szohr (Gossip Girl) σε μια φιλανθρωπική εκδήλωση. Κατάφερε να αγοράσει ένα μικρό κουτάβι Goldendoodle κάνοντας μάλιστα και την πιο ακριβή αγορά με ποσό 12.000 $. Η προσφορά του για την υιοθεσία του κουταβιού ξεπέρασε κατά 1000 $ την προσφορά της ηθοποιού.
  •  Το όνομα «Goldendoodle» επινοήθηκε για πρώτη φορά από τον Wally Conron το 1992. Αφού ρωτήθηκε στο δρόμο αν ο σκύλος του ήταν Labradoodle, απάντησε: «Όχι, είναι Goldendoodle». Από τότε, το Goldendoodle έχει πάρει πολλά ονόματα, όπως τα «Golden Poo», «Goldie Poo» και «Groodle».
  •  Κάθε γενιά του υβριδικού σκύλου Goldendoodle γεννιέται όλο και πιο ισχυρή καθιστώντας την φυλή ως κατάλληλη και με μακράς διάρκειας ποσοστά ζωής. Μάλιστα, τα κουτάβια δεύτερης γενιάς έχουν ελάχιστη τριχόπτωση. Αυτό καθιστά τα Goldendoodle ιδανικά για ανθρώπους με αλλεργίες.

 Συνοψίζοντας…

 Το Γκόλντεν Ντουντλ είναι ένας ενεργητικός, παιχνιδιάρικος και ανεξάρτητος σύντροφος, χαρακτηριστικά που έχει κερδίσει τόσο από τα Golden Retriever όσο και από τη συμπεριφορά του Poodle.

 Αυτό το υβριδικό σκυλάκι θα σας «κλέψει» την καρδιά και θα γίνει ένα αναπόσπαστο κομμάτι της οικογένειάς σας. Αναζητήστε κουτάβια που να χαρίζονται στο κοντινότερο καταφύγιο. Δώστε του αγάπη και προσοχή και θα είναι πάντα πιστό σε σας!

 Πως σας φάνηκε αυτό το αξιαγάπητο σκυλί; Μοιραστείτε τις εντυπώσεις σας για το Golden Doodle κάτω στα σχόλια!

Παρόμοια Άρθρα

1 Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *