Γιατί τα Σκυλιά γλείφουν τα γεννητικά τους όργανα

Έχετε παρατηρήσει ότι ο σκύλος σας γλείφει τα γεννητικά του όργανα και αυτή η συμπεριφορά του σας έχει ανησυχήσει; Η αλήθεια είναι ότι το γλείψιμο για τα σκυλιά είναι μία φυσιλογική διαδικασία, αλλά μάθετε τώρα αν πρέπει να σας ανησυχεί!

Ποιοί είναι οι λόγοι που οι σκύλοι γλείφουν τα γεννητικά τους όργανα;

 Αποτελεί σχεδόν καθημερινή συνήθεια οι σκύλοι να γλείφουν τα «απόκρυφα» σημεία τους.

 Κατά κύριο λόγο χρησιμοποιούν τη γλωσσα τους, για να εξερευνούν, να καθαρίζουν και να θεραπεύουν τα γεννητικά τους όργανα.

 Η εν λόγω κίνηση μπορεί να σηματοδοτεί τυχόν προβλήματα στο αναπαραγωγικό σύστημα, το πεπτικό σύστημα και στο δέρμα.

Γιατί τα Θηλυκά Σκυλιά γλείφουν τις ευαίσθητες περιοχές;

 Το γλείψιμο των γεννητικών οργάνων μπορεί να οφείλεται σε κάποιο έκκριμα. Ιδιαίτερα οι θηλυκές σκυλίτσες είναι πολύ φυσιολογικό να εμφανίσουν κάποιο έκκριμα κατά τη διάρκεια της εμμήνου ρύσεως τους.

 Τα κολπικά εκκρίματα των θηλυκών μπορεί, επίσης, να αποτελούν ένδειξη μόλυνσης της ουρήθρας ή της μήτρας.

 Επιπλέον, το ενδεχόμενο μιας αποβολής κατά τη διάρκεια της κύησης μπορεί να προκαλέσει τέτοιου είδους εκκρίματα και συνεπώς, γλείψιμο στα γεννητικά όργανα του ζώου.

 Μια άλλη αιτία είναι η ασυνήθιστη ανάπτυξη ή κάποια μόλυνση στη γεννητική περιοχή, όπως επίσης, τα τραύματα μετά από μια γέννα.

Ο Αρσενικός Σκύλος μου γλύφει τα γεννητικά του όργανα! Ποιές είναι οι αιτίες;

 Στα αρσενικά σκυλιά αιτία μπορεί να είναι κάποιο τραύμα στα γεννητικά όργανα, μόλυνση στην ουρήθρα ή στον προστάτη ή ο σχηματισμός σβώλων στη περιοχή των όρχεων που προκαλεί ερεθισμό.

 Τραύματα, ερεθισμοί του δέρματος, δαγκωνιές και αλλεργικές αντιδράσεις αποτελούν πιθανές αιτίες γλειψίματος στη περιοχή των γεννητικών οργάνων, ανεξαρτήτου φύλου.

 Σε αυτές τις περιπτώσεις κρίνεται επιτακτική ανάγκη να επισκεφθείτε κάποιον κτηνίατρο, ειδικά, αν η κατάσταση είναι έντονη, χωρίς να υπάρχει εμφανής λόγος.

 Η προσοχή μας απέναντι στις συνήθειες του κατοικίδιου μας είναι κατασταλκτικός παράγοντας για τη καλή υγεία του ζώου μας. Το έντονο γλείψιμο των γεννητικών οργάνων μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε ασθένεια, οπότε είναι απαραίτητη η επίσκεψη στον κτηνίατρο μας.

 Κλείνοντας, αν το σκυλάκι αρχίσει να γλείφεται σε οποιαδήποτε περιοχή και ειδικά στη περιοχή των γεννητικών του οργάνων (στο πουλάκι του), αυτό ίσως αποτελεί σημάδι δυσλειτουργίας του αναπαραγωγικού ή του πεπτικού του συστήματος.

 Η ομαλή υγεία και λειτουργία αυτής της περιοχής συμβάλλει στη μακροζωϊα και την ευτυχία των τετράποδων φιλαράκων μας. Καλό είναι ακόμα και αν είναι κάτι μη ανησυχητικό, να πάρουμε την γνώμη του γιατρού μας.

Παρόμοια Άρθρα

2 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *