Που πρέπει να κοιμαται ο Σκύλος μου; (Πλεονεκτήματα & Μειονεκτήματα)

Υπάρχουν σωστές και λάθος επιλογές στον ύπνο του σκύλου σας; Διαβάστε πού πρέπει να κοιμούνται τα σκυλιά και ποιες είναι οι ανάγκες τους.

 Ο ύπνος του σκύλου είναι βασικός παράγοντας για την καλή υγεία τους και οφείλουμε να δίνουμε τη δέουσα προσοχή σε όλες τις παραμέτρους του, μία εκ των οποίων είναι ο χώρος που κοιμούνται τα κατοικίδιά μας.

 Υπάρχουν, άραγε, καλές και κακές επιλογές ύπνου και ποια είναι τα χαρακτηριστικά της καθεμιάς;

 Σε γενικές γραμμές, δεν υπάρχει σωστή ή λάθος απάντηση στο ερώτημα «πού πρέπει να κοιμούνται τα κατοικίδιά μας;».

 Άλλα προτιμούν το κλουβί για σκύλους (crate), ενώ άλλα βολεύονται με μια απλή κουβέρτα στο σαλόνι. Οι επιλογές του ύπνου εξαρτώνται από:

 • Ηλικία
 • Τρόπο ζωής
 • Προσωπικότητα

 Οι ανάγκες ύπνου ενός κουταβιού

 Τα κουταβάκια βλέπουν τους γονείς τους ως παράδειγμα προς μίμηση. Αυτός είναι ο λόγος που χρειάζονται συνεχώς κατευθυντήριες οδηγίες, ώστε να μεγαλώσουν σωστά και πειθαρχημένα.

 Ως γνωστόν, τα κουτάβια έχουν μεγάλα αποθέματα ενέργειας μέσα στη μέρα, την οποία διοχετεύουν σε διάφορες δραστηριότητες. Μόλις λίγα λεπτά παιχνιδιού με το αφεντικό τους αρκούν, για να πέσουν για ύπνο «σαν τα κοτόπουλα» !

 Ένα νέο οικογενειακό περιβάλλον και ο διαφορετικός τρόπος ζωής είναι παράγοντες που επηρεάζουν τη ψυχολογία των σκύλων.

 Τρεις πολύτιμες συμβουλές για τη φροντίδα του σκύλου σας είναι:

 1. αποφύγετε να αφήσετε το κουταβάκι μόνο του σε ένα δωμάτιο
 2. επιτρέψτε στο σκυλάκι να κοιμάται δίπλα σας ή στο crate του
 3. μετακινήστε βαθμιαία το κατοικίδιο στο δικό του ξεχωριστό μέρος που θα κοιμάται.

 Αυτό που οφείλουμε να γνωρίζουμε, όταν έχουμε ένα κουταβάκι στο σπίτι μας είναι ότι λόγω του νεαρού της ηλικίας του και του νέου περιβάλλοντος στο οποίο ζει, καλό είναι να μην το αφήνουμε μόνο του τις βραδινές ώρες.

 Συγχρόνως, χρειάζεται να έχουμε το νου μας και τις πρωινές ώρες, διότι αυτές τις ώρες τα κουτάβια είναι δραστήρια και η προσοχή τους διασπάται εύκολα.

 Τα κυριότερα αίτια διάσπασης προσοχής είναι οι θόρυβοι, οι μυρωδιές του περιβάλλοντος και άλλα σκυλάκια.

 Οι ανάγκες ύπνου των ενήλικων σκύλων

 Όταν πρόκειται για τους ενηλίκους σκύλους, τα πράγματα είναι απλούστερα. Σαφέστατα, τα μεγαλύτερα σκυλιά μιας οικογένειας κάνουν λιγότερες ζημιές και είναι εκπαιδευμένα στην τουαλέτα τους.

 Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι έχουν πλήρη ελευθερία κινήσεων σε όλο το σπίτι ή τουλάχιστον στους χώρους όπου τους επιτρέπεται.

 Γενικά, δεν υπάρχει λόγος να μην τοποθετήσετε το κλουβί τους δίπλα στο κρεβάτι σας και να τους αφήνετε να πηγαίνουν όπου νιώθουν άνετα και οικεία.

 Άλλωστε, κατά κοινή ομολογία, οι σκύλοι κοιμούνται σχεδόν δεκαεφτά ώρες τη μέρα, γεγονός που σημαίνει ότι σε βάθος χρόνου κοιμούνται τη μισή τους ζωή!

 Συγχρόνως, ανάλογα με τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος, ο σκύλος επιλέγει το μέρος στο οποίο δεν κρυώνει ή δε ζεσταίνεται.

 Από το χαλάκι του μπάνιου, μέχρι την είσοδο του σπιτιού, όλα είναι πιθανές επιλογές. Ας αφήσουμε τον ίδιο να κάνει την κατάλληλη επιλογή ύπνου.

 Να αφήσω το σκύλο μου να κοιμάται στο κρεβάτι μου;

 Υπάρχουν άνθρωποι που επιτρέπουν στο κατοικίδιό τους να κοιμάται στο κρεβάτι τους και άλλοι που δεν είναι φαν του όλου σκηνικού.

 Η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει σωστή ή λάθος απόφαση, αλλά το όλο ζήτημα έγκειται στην ευχέρεια του ιδιοκτήτη.

 Υπάρχουν κάποια πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, όσον αφορά στο να κοιμούνται τα κατοικίδιά μας στο κρεβάτι.

 Πλεονεκτήματα:

 1. Ο σκύλος έχει λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσει άγχος αποχωρισμού.
 2. Υπάρχουν μικρές πιθανότητες να τρομάξει από φώτα και θορύβους, παραδείγματος χάρη καταιγίδες.
 3. Υπάρχει περισσότερη προστασία από το κρύο.
 4. Αναπτύσσονται ισχυροί δεσμοί ανάμεσα στο κατοικίδιο και το αφεντικό του.

 Μειονεκτήματα:

 1. Υπάρχει πιθανότητα να διακόψει τον ύπνο σας.
 2. Το σκυλάκι μπορεί να πέσει από το κρεβάτι και να τραυματιστεί.
 3. Υπάρχουν πιθανότητες να φέρει ασθένειες και παράσιτα στο χώρο.

 6 Συμβουλές για το πού πρέπει να κοιμούνται τα σκυλιά

 • Είναι καλύτερο και ασφαλέστερο για τα κουτάβια να κοιμούνται στο κλουβί σκύλων (crate), ωστόσο, μόλις μεγαλώσουν και εκπαιδευτούν μπορούν να κοιμούνται, όπου θέλουν.
 • Το σκυλί μπορεί να κοιμηθεί οπουδήποτε, αρκεί να μη διαταράσσει τον ύπνο σας και να μην κάνει ζημιές.
 • Το ιδανικό μέρος για ύπνο ορίζεται ανάλογα με τις ανάγκες και την προσωπικότητα του ζώου.
 • Αν το κατοικίδιο είναι ζημιάρικο και κάνει φασαρία, το καλύτερο είναι να κοιμάται σε κάποιο δωμάτιο ή κλουβί για σκύλους.
 • Δεν υπάρχει σκύλος που δε θα προτιμούσε να κοιμάται δίπλα στο αφεντικό του, αν είχε την επιλογή. Αυτό είναι σημάδι αγάπης, στοργής και εμπιστοσύνης.
 • Σε περίπτωση που έχετε βρει την ιδανική γωνιά στην οποία κοιμάται ο σκύλος και το μοναδικό πρόβλημα είναι ότι δυσκολεύεται να κοιμηθεί γρήγορα, βάλτε λίγη μουσική για να χαλαρώσει.

 Συμπερασματικά, οι ανάγκες του ύπνου του κάθε σκύλου είναι φλέγον ζήτημα για τους περισσότερους σκυλογονείς. Ανάλογα με την ηλικία, τον τρόπο ζωής και την προσωπικότητα του σκύλου, εξαρτώνται και οι ανάγκες του ύπνου του.

 Όσον αφορά στο που πρέπει να κοιμάται το σκυλάκι, δεν υπάρχει μία ιδανική επιλογή, αλλά επιλογές που αντιστοιχούν στην κρίση του ανθρώπου και στο χαρακτήρα του σκυλάκου του!

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *