23 πράγματα που δεν ξέρουμε για τα σκυλιά! Ουάου!

Πας στοίχημα ότι δεν ξέρεις τα πάντα για τα σκυλιά; Δες εντυπωσιακά και ενδιαφέροντα πράγματα που αγνοούσες για τον σκύλο σου και όχι μόνο!

 Εάν πιστεύετε πως γνωρίζετε τα πάντα για τους σκύλους, είστε γελασμένοι! Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα που κανείς μας δεν ξέρει για τους αγαπημένους μας τετράποδους φίλους.

 Παρ’ όλ’ αυτά, πιστεύουμε πως ποτέ δεν είναι αργά και ειδικά σε ό,τι αφορά στην ενημέρωση για τα αγαπημένα μας κατοικίδια.

 Πάμε, λοιπόν, να δούμε 23 πράγματα που δεν ξέρουμε για τα σκυλιά και αξίζει να μάθουμε:

 1. Τα σκυλιά είναι ότι έχουν μια πολύ ανεπτυγμένη αίσθηση του χρόνου. Για την ακρίβεια, έχει αποδειχθεί πως αναγνωρίζουν τη διαφορά μεταξύ της μίας ώρας και των πέντε. Έτσι, είναι σε θέση να προβλέψουν μελλοντικά γεγονότα, όπως είναι η καθιερωμένη τους βολτίτσα.

 2. Η ευφυία τους είναι η ίδια με εκείνη ενός δίχρονου παιδιού! Αυτός είναι και ο λόγος που παιδάκια τέτοιας ηλικίας φαίνονται να έχουν ένα ιδιαίτερο δέσιμο με τον σκυλάκο της οικογένειας.

 Μάλιστα, ένα από τα πράγματα που δεν ξέρουμε για τα σκυλιά είναι ότι μιλάνε περίπου την ίδια γλώσσα και καταλαβαίνουν πάνω κάτω παρόμοιο αριθμό νοημάτων.

 3. Κι όμως, ζηλεύουν κι εκείνα και πολύ μάλιστα. Ζηλεύουν, όταν σας βλέπουν να δείχνετε τη στοργή σας για άλλα πλάσματα.

 4. Οι ΗΠΑ είναι πρώτες στον πληθυσμό κατοικίδιων ζώων σε παγκόσμιο επίπεδο. Εκεί βρίσκονται περίπου 75.8 εκατομμύρια ζωάκια!

 5. Οι σκύλοι – οδηγοί τυφλών ατόμων εκπαιδεύονται να κάνουν τη δουλειά τους καθ’ υπαγόρευση. Έτσι, οι ιδιοκτήτες τους έχουν καλύτερο έλεγχο. Εκείνοι τους λένε πότε είναι η ώρα να φύγουν ή να απασχοληθούν με κάτι.

 6. Ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου ναι, αλλά μόνο αυτό; Χαϊδεύοντας έναν σκύλο και κοιτώντας τον στα μάτια απελευθερώνεται οξυτοκίνη. Πρόκειται για την ορμόνη της αγάπης! Κι απελευθερώνεται και για τους δυο σας.

 7. Ένα από τα πράγματα που δεν ήξερες για τα ζώα είναι ότι η ράτσα σκύλου Saluki είναι η αρχαιότερη στον κόσμο. Εντοπίζονται σε τοιχογραφίες της αρχαίας Αιγύπτου ήδη από το 2100 π.Χ.

 8. Το γλυκύτατο Dachshund αρχικά εκτράφηκε με σκοπό να κυνηγάει ασβούς.

 9. Τι πρέπει να ξέρουμε για τα σκυλιά; Όσα σκυλιά έχουν στειρωθεί στην κατάλληλη ηλικία ζουν περισσότερο από εκείνα που δεν έχουν στειρωθεί, ακόμη.

 10. Πάνω από τους μισούς προέδρους των ΗΠΑ είχαν από ένα σκυλάκι ως κατοικίδιο.

 11. Τα αδέσποτα σκυλιά στη Ρωσία έχουν μάθει να χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς και να κατεβαίνουν σε συγκεκριμένες στάσεις, όπου και αναζητούν φαγητό. Είναι απίστευτα τα πράγματα που κάνουν οι σκύλοι, εε;

 12. Ο σκυλάκος σας μυρίζει τα συναισθήματα σας. Επί της ουσίας, η όσφρησή του καλύπτει περίπου 100.000 φορές καλύτερα από τη δική σας όλες τις μυρωδιές. Γι’ αυτό λέμε ότι οι σκύλοι αντιλαμβάνονται το φόβο.

 13. Οι μυτούλες τους είναι υγρές και αυτό είναι φυσιολογικό. Τους βοηθάει να απορροφούν καλύτερα τις όποιες χημικές ουσίες.

 14. Ένα από τα πράγματα που δεν ξέρουμε για τα σκυλιά είναι ότι μπορούν να εκπαιδευτούν, ώστε να εντοπίζουν ασθένειες, όπως είναι ο καρκίνος στους ανθρώπους. Μυρίζουν δηλαδή μέχρι και τα καρκινικά κύτταρα, απλώς και μόνο με την όσφρηση της αναπνοής!

 15. Εάν ο σκύλος σας πάσχει από άγχος αποχωρισμού, δοκιμάστε το εξής: Αφήστε ένα κομμάτι ρούχου σας μαζί του. Η μυρωδιά σας είναι ικανή να τον κάνει να αισθανθεί καλύτερα.

 16. Από τα πιο εντυπωσιακά πράγματα που δεν ήξερες για τα ζώα είναι ότι οι σκύλοι κάνουν τόση ώρα να βρουν το ακριβές σημείο που θα κάνουν την ανάγκη τους για έναν και μόνο λόγο. Βασίζονται στο να βρίσκεται αυτό το σημείο σε απόλυτη συμφωνία με το μαγνητικό πεδίο της Γης.

 17. Όταν κοιμούνται, ίσως τους δείτε να κουλουριάζονται καμία φορά. Πρόκειται για ένα αρχέγονο ένστικτο του είδους τους, με σκοπό να κρατηθούν ζεστά και προστατευμένα κατά τη διάρκεια του ύπνου.

 18. Πράγματι, ένας σκύλος μπορεί να σας κάνει να βρείτε άμεσα ραντεβού! Βγάζοντας βόλτα το κατοικίδιο σας είναι 33% πιο εύκολο να πάρετε το κινητό μιας κοπέλας. Παράλληλα, το 66% των ανθρώπων παγκοσμίως θα αρνούνταν να βγουν με έναν άνθρωπο που σιχαίνεται τα ζώα – και καλά κάνουμε!

 19. Τα πανέμορφα Labradors είναι σταθερά η δημοφιλέστερη ράτσα σκύλου στις ΗΠΑ εδώ και 26 χρόνια.

 20. Υπάρχουν περίπου 600 εκατομμύρια σκυλιά σε όλο τον κόσμο. Ένα από τα πιο δυσάρεστα όμως πράγματα που δεν ξέρουμε για τα σκυλιά είναι ότι σχεδόν τα 400 εκατομμύρια από αυτά είναι αδέσποτα.

 21. Ειδικοί επιστήμονες υποστηρίζουν πως ο πρώτος σκύλος που πάτησε ποτέ στη γη έζησε πριν από 31.700 χρόνια. Αυτός ο προ-ιστορικός και ξακουστός σκύλος έμοιαζε εξωτερικά με ένα τεράστιο Siberian Husky.

 22. Τα σκυλιά του γνωστού Michael Vick, ονόματι Sox και Hector, είναι πιστοποιημένοι σκύλοι θεραπείας.

 Τώρα πια, περνούν τον καιρό τους διασκεδάζοντας τους ανθρώπους σε νοσοκομεία ή σχολεία, όπου φοιτούν παιδάκια με ειδικές ανάγκες.

 23. Τα περιλαίμια με καρφιά εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στην αρχαία Ελλάδα. Χρησιμοποιούνταν με σκοπό να προστατεύουν τα σκυλιά από επίθεση λύκου και δαγκωματιές.

 Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν πολλά ακόμα πράγματα που δεν ξέρουμε για τα σκυλιά, αλλά όπως και να’ χει, είναι σημαντικό να ενημερωνόμαστε διαρκώς για τους τετράποδους φίλους μας.

 Αυτό ισχύει είτε είμαστε οι ίδιοι ιδιοκτήτες είτε απλώς λάτρεις του γένους τους. Με την σωστή ενημέρωση βρισκόμαστε σε θέση να τους γνωρίζουμε λίγο καλύτερα κι αυτό αξίζει σίγουρα τον κόπο. Τι λέτε κι εσείς;

 Όσο ζούμε μαθαίνουμε τελικά! Μήπως θα θέλατε να μοιραστείτε μαζί μας κάποια άλλη πολύτιμη πληροφορία σχετικά με τους αγαπημένους μας φίλους;

Παρόμοια Άρθρα

Γαύγισμα Σκύλου: 6 Αίτια & τρόποι Αντιμετώπισης

Σίγουρα πολλοί από εσάς αναρωτιέστε αν είναι λογικό να γαβγίζει ο σκύλος σας συνέχεια και ψάχνετε τρόπους να του σταματήσετε αυτή την συνήθεια, ήρθε η στιγμή να μάθετε για αυτή την φυσιλογική συνήθεια των κατοικιδίων μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *