Κανίς Μινιατούρα: Οι λόγοι που δεν θα το αποχωρίζεσαι!

Το Κανίς Μινιατούρα είναι το ίδιο ευφυές και εργατικό με το Στάνταρντ. Γνωρίστε την υποαλλεργική ράτσα που προσαμόζεται παντού!

 Προορίζεται για:

  Οικογένειες, ζευγάρια, άτομα που πάσχουν από αλλεργίες

 Επίπεδο διαβίωσης:

 Μέτριο

 Προσδόκιμο ζωής:

 12-14 χρόνια

 Χαρακτήρας-Προσωπικότητα:

 Πιστό, Τρυφερό, Έξυπνο, Διασκεδαστικό

Λίγα λόγια για το Miniature Poodle

 Το τρισχαριτωμένο Poodle που όλοι γνωρίζουμε κι αγαπάμε έρχεται τώρα και σε έκδοση μινιατούρας για να κλέψει το μυαλό και την καρδιά της κάθε οικογένειας.

 Και οι δύο αυτές ράτσες θεωρούνται από τις πιο υποαλλεργικές και συνιστώνται για άτομα που υποφέρουν από αλλεργίες.

 Μπορεί να μη μαδάνε, παρ’ όλ’ αυτά, το τρίχωμα τους χρειάζεται την περιποίηση ενός ειδικού. Δείτε τι πρέπει να γνωρίζετε για το τρίχωμα του σκύλου σας για να παραμένει υγιές.

 Καλό είναι, βέβαια, να προγραμματίζετε κάποιο ραντεβού ανά 6 με 8 εβδομάδες, προκειμένου το πανέμορφο τρίχωμα του να δέχεται την περιποίηση που του αρμόζει.

 Η συγκεκριμένη ράτσα έρχεται σε πολλά χρώματα, όπως είναι το μπλε, το γκρι, το ασημί, το καφετί και το κρεμ. Μπορείτε όμως να το βρείτε και σε μια απαλή απόχρωση του βερίκοκου.

 Τόσο τα θηλυκά, όσο και τα αρσενικά, διαθέτουν πραγματικά το μέγεθος μιας μινιατούρας. Το ύψος τους φτάνει τα 28 με 38 εκατοστά, ενώ το βάρος τους  προσεγγίζει μέχρι και τα 14 κιλά.

 Τα κουτάβια ειδικά έχουν πολλή ενέργεια και χρειάζονται τακτικές βόλτες και την απαραίτητη πνευματική διέγερση. Αν κρατήσετε το δικό σας κουτάβι υγιές και χαρούμενο, θα βρίσκεται στο πλευρό σας για περίπου 15 χρόνια.

Η προσωπικότητα και ο χαρακτήρας του Miniature Poodle

 Το Πουντλ ή Κανίς Μινιατούρα είναι ένα από τα πιο έξυπνα σκυλιά που υπάρχουν εκεί έξω. Ο χαρακτήρας του είναι τρυφερός και στοργικός και γενικά, έχει μια ευγενική και ήπια συμπεριφορά απέναντι σε όλους.

 Λόγω της φυσικής ευγένειάς του τα πηγαίνει εκπληκτικά με μικρά παιδάκια και άλλα κατοικίδια. Θυμηθείτε όμως πως είναι ευαισθητούλικα και καλό είναι να το προσέχετε και να τα κρατάτε ασφαλή από τα πειράγματα των μικρών σας.

 Η κοινωνικότητα και η ευχάριστη διάθεση του το καθιστούν ιδανικό για οικογένεια. Λατρεύει να συμμετέχει σε οτιδήποτε κάνετε και απλώς να σας κρατάει παρέα.

 Χάρη στα κομψά και λεπτεπίλεπτα, φυσικά χαρακτηριστικά του, ίσως παρασυρθείτε. Μην πέφτετε όμως στην παγίδα να του κάνετε όλα τα χατίρια. Μπορεί να γίνει αρκετά κυριαρχικό, αν δεν εκπαιδευτεί κατάλληλα.

 Παρ’ όλ’ αυτά,  η εκπαίδευσή του δεν θα σας δυσκολέψει τη ζωή. Είναι ένα πανέξυπνο πλάσμα που μαθαίνει πολύ γρήγορα και δε ξεχνάει σχεδόν τίποτα.

 Το Miniature Poodle είναι αρκετά δραστήριο και γεμάτο θέληση για ζωή. Αν δεν παραλείπετε τον καθιερωμένο σας περίπατο, θα το κρατήσετε ικανοποιημένο και μακριά από μπελάδες.

Η ιστορική προέλευση του Miniature Poodle

 Σύμφωνα με μερικές αναφορές οι πρόγονοι του Poodle προέρχονται από κάπου στην κεντρική Ασία. Συνδέονται όμως ιστορικά με τη Γαλλία και τη Ρωσία.

 Παρ’ όλ’ αυτά, το σημερινό Πούντλ θεωρείται πως είναι η ανάπτυξη ορισμένων Γερμανικών φυλών που διακρίνονταν για το σκληρό τρίχωμα και την κολυμβητική τους ικανότητα.

 Για την ακρίβεια, η γερμανική λέξη για το Κανισάκι νερού ή εκείνο που λατρεύει τα παιχνίδια με το νερό είναι «Pudel».

 Το Miniature Poodle εκτράφηκε εσκεμμένα ως μια πιο μικρόσωμη έκδοση του Standard Poodle με τη συστηματική αναπαραγωγή σκύλων που είχαν μικρό μέγεθος.

 Ο βασικός λόγος που κρύβεται πίσω από αυτό ήταν πως παρόμοια μικρούτσικα σκυλάκια ήταν πιο εύκολα σε ό,τι αφορούσε τη διαβίωση τους.

 Το 18ο αιώνα όμως είδαμε τα μικρόσωμα πλασματάκια αυτά να βασιλεύουν στο πλευρό των ευγενών και των αριστοκρατών!

 Στο παρελθόν, τα Κανίς Μινιατούρα ενεπλάκησαν και με τον χώρο του θεάματος. Ειδικότερα, τα βλέπαμε να παίρνουν μέρος σε διάφορες παραστάσεις στο τσίρκο, χάρη στην εξυπνάδα και την ευκολία προσαρμογής τους.

 Μετά το πέρας του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, το Poodle έγινε μια από τις πιο διάσημες ράτσες σκύλων, ιδανική για οικογένειες στις ΗΠΑ.

Τα συνηθέστερα προβλήματα υγείας του Κανίς Μινιατούρα

 Γενικότερα, το πανέμορφο Κανισάκι είναι ένα πολύ τρυφερό και δραστήριο σκυλάκι, που σπάνια αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας.

 Ωστόσο, εάν θέλετε να αποκτήσετε το δικό σας κουτάβι, οφείλετε να ενημερωθείτε σχετικά. Πιο συγκεκριμένα, μπορεί να εμφανίσει:

  • Νόσος Legg-Calve-Perthes

 Εμφανίζεται συχνά μεταξύ των toy φυλών και σχετίζεται με την μειωμένη παροχή αίματος στην περιοχή του ισχίου.

 Βασικό σύμπτωμα είναι η δυσκολία κατά την κίνηση. Δεν είναι κάτι ιδιαίτερα ανησυχητικό, αφού με μια απλή επέμβαση ρουτίνας μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά.

  • Επιληψία

 Το Miniature Poodle είναι επιρρεπές σε ιδιοπαθή επιληψία. Αυτό σημαίνει πως παρουσιάζει επιληπτικά επεισόδια χωρίς προφανή λόγο. Με την κατάλληλη κτηνιατρική φροντίδα όμως, το κατοικίδιο σας θα απολαύσει μια ποιοτική ζωή.

  • Καταρράκτης

 Όπως ακριβώς και οι άνθρωποι, έτσι και τα σκυλάκια μπορούν να παρουσιάσουν θολούρα στην όραση τους. Αυτή οφείλεται στο σχηματισμό καταρράκτη, ο οποίος μπορεί να αφαιρεθεί με αρκετή ευκολία από τον κτηνίατρό σας.

  • Προοδευτική Ατροφία του Αμφιβληστροειδούς

 Η κατάσταση αυτή αναφέρεται σε μία σειρά από οφθαλμολογικές παθήσεις που μπορούν να οδηγήσουν σε σταδιακή απώλεια της όρασης.

 Τα περισσότερα σκυλάκια προσαρμόζονται κατάλληλα και μπορούν να ζήσουν σχετικά φυσιολογικές ζωές, αρκεί το περιβάλλον τους να μην αλλάξει δραστικά.

  • Η νόσος του Von Willebrand

 Η συγκεκριμένη πάθηση είναι αρκετά σπάνια και περνάει από γενιά σε γενιά. Επί της ουσίας, αφορά στη μη φυσιολογική λειτουργία των αιμοπεταλίων. Καλό είναι να επισκεφτείτε άμεσα τον κτηνίατρό σας.

Το παιχνίδι των γνώσεων!

 Εάν σκέφτεστε να υιοθετήσετε ένα κουτάβι αυτής της ράτσας, ίσως θέλετε να μάθετε κάποιες ακόμη ενδιαφέρουσες πληροφορίες.

 Μάλιστα, σας προτείνουμε τα πιο έξυπνα και διάσημα ονόματα σκύλων για να κάνετε γρήγορα τα «βαφτίσια» του φιλαράκου σας!

  •  Το Κανίς Μινιατούρα έχει μεσαίο μέγεθος. Υπάρχει όμως και το Toy Poodle που είναι το πιο μικρούτσικο της οικογένειας.
  •  Έχει υψηλό βαθμό συναισθηματικής νοημοσύνης και φημίζεται εξίσου για την σπιρτάδα και το πνεύμα του.
  •  Ο Winston Churchill είχε δύο μικρούλικα Κανισάκια με το ίδιο όνομα, δηλαδή Rufus I και Rufus II.
  •  Είναι μια υποαλλεργική ράτσα που συνιστάται για όσους πάσχουν από αλλεργίες, αλλά λατρεύουν τα σκυλιά!

 Καταληκτικά, τα γλυκύτατα Miniature Poodles συγκεντρώνουν στο προσωπάκι τους όλα τα θετικά στοιχεία του γένους των Poodle – απλώς, έρχονται σε μια διακριτική συσκευασία!

 Είναι πολύ τρυφερά και στοργικά κατοικίδια, ιδανικά για οικογένειες με παιδάκια ή ηλικιωμένους ανθρώπους.

 Λατρεύουν να περνούν ποιοτικό χρόνο μαζί σας και δεν έχουν τρομερές απαιτήσεις. Βολεύονται άνετα σε ένα διαμέρισμα και μπορούν να έχουν τη δική τους θέση στον καναπέ.

 Εάν θέλετε να αποκτήσετε το δικό σας κουτάβι, σας προτείνουμε να κοιτάξετε σε σχετικές αγγελίες μήπως χαρίζονται κουτάβια. Εναλλακτικά, μπορείτε να υιοθετήσετε ένα και να του προσφέρετε το μόνιμο σπιτάκι που του αξίζει.

 Ποιό από τα χαρακτηριστικά του πιστεύετε ότι κερδίζει τις περισσότερες εντυπώσεις; Για πείτε μας!

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *