Τα πιό υπάκουα σκυλιά: 10 μοναδικές Ράτσες!

Ποιες είναι οι πιο υπάκουες ράτσες σκύλων; Δείτε 10 σκυλιά που εκπαιδεύονται πιο εύκολα από άλλα και λίγα λόγια για τον χαρακτήρα τους.

 Οι υπάκουες ράτσες σκύλων δεν είναι απλά έξυπνες ράτσες. Συνδυάζουν την ευφυΐα, τον ενθουσιασμό για μάθηση και την επιθυμία να ευχαριστήσουν τον ιδιοκτήτη τους.

 Πολλές φυλές είναι πραγματικά έξυπνες αλλά και τόσο πεισματάρικες και αυτό δεν αφήνει τα σκυλιά να είναι πάντα υπάκουα.

 Κάποια σκυλιά έχουν μεγάλη ανάγκη από σωστή εκπαίδευση και θετική ενίσχυση, δηλαδή λιχουδιές και επαίνους.

 Άλλα σκυλιά χαρακτηρίζονται από ισχυρή εργασιακή ηθική που τους επιτρέπει να συγκεντρώνονται εύκολα και να εκπαιδεύονται καλύτερα,

 Ακόμα και ένας σκύλος που θεωρείται υπάκουος, χρειάζεται συχνή εκπαίδευση. Η εκπαίδευση ενός σκύλου πρέπει να είναι διασκεδαστική, μακριά από πειρασμούς, με σύντομες προπονήσεις και αρκετές ανταμοιβές.

 Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε τις 10 πιο υπάκουες ράτσες σκύλων.

Μπόρντερ Κόλεϊ (Border Collie)

 Τα Μπόρντερ Κόλεϊ είναι μια αρκετά έξυπνη φυλή αλλά ταυτόχρονα μαθαίνουν εύκολα και συμβαδίζουν τέλεια με τον ιδιοκτήτη τους. Αυτός ο συνδυασμός τα καθιστά εξαιρετικά υπάκουα σκυλιά.

 Μπορούν να ανταπεξέλθουν σε οποιαδήποτε δουλειά θέλετε καθώς έχουν ισχυρή εργασιακή ηθική.

 Αν και εκπαιδεύονται εύκολα, χρειάζεται να έχουν δραστηριότητες και χώρο να εκτονώσουν την ενέργειά τους αλλά και πνευματική δραστηριότητα. Αυτό θα τα αποτρέψει από την πλήξη αλλά και τις καταστροφές.

 Ύψος: 45 έως  55 εκατοστά

 Βάρος: 12 έως 21 κιλά

 Χαρακτηριστικά: Τραχύ ή λείο διπλό τρίχωμα μεσαίου μεγέθους. Το σώμα του είναι ελαφρώς μακρύτερο από ότι ψηλό και τα αυτιά του είναι πάντα όρθια.

Γερμανικός Ποιμενικός (German Shepherd)

 Ο Γερμανικός Ποιμενικός εκτράφηκε για να ανταποκρίνεται και να υπακούει. Αυτό δεν μας φαίνεται παράξενο αν σκεφτούμε πως είναι τα πιο διάσημα σκυλιά που χρησιμοποιούνται ως σκύλοι υπηρεσίας.

 Είναι πολύ πιστά και προστατευτικά για τις οικογένειές τους. Αλλά χωρίς την κατάλληλη εκπαίδευση και κοινωνικοποίηση, μπορεί να αναπτύξουν προβληματική και επιθετική συμπεριφορά προς τους ξένους.

 Ύψος: 55 έως 66 εκατοστά

 Βάρος: 27 έως 45 κιλά

 Χαρακτηριστικά: Μεγάλο και αθλητικό σώμα. Έχει πυκνό τρίχωμα με παχύ υπόστρωμα, ελαφρώς κυματιστό ή ίσιο στο εξωτερικό του μέρος, μαύρο ή σκούρο κόκκινο.

Γκόλντεν Ριτρίβερ (Golden Retriever)

 Κανείς δεν αμφισβητεί ότι τα Golden Retriever είναι από τις πιο γνωστές ράτσες σκύλων για οικογένεια & παιδιά. Έχουν εξαιρετικό χαρακτήρα, είναι υπομονετικά, στοργικά και από τα πιο υπάκουα σκυλιά. Είναι ενθουσιώδη και θα κάνουν τα πάντα για να σε ευχαριστήσουν.

 Η υψηλή νοημοσύνη τους καθιστά την εκπαίδευση τους εύκολη. Αγαπούν τις λιχουδιές και το φαγητό και θα κάνουν οτιδήποτε για να το απολαύσουν.

 Ύψος: 58 έως 60 εκατοστά (αρσενικό), 54 έως 55 εκατοστά (θηλυκό)

 Βάρος: 29 έως 34 κιλά (αρσενικό), 24 ως 29 κιλά (θηλυκό)

 Χαρακτηριστικά: Τρίχωμα μεσαίου μεγέθους σε χρώματα ανοιχτό ως σκούρο χρυσαφένιο, μεσαίο ως μεγάλο ανάστημα.

Λαμπραντόρ Ριτρίβερ (Labrador Retriever)

 Τα Labrador Retriever μοιάζουν απίστευτα με τα Golden Retriever. Επιλέγονται συχνά ώς σκύλοι υπηρεσίας, καθώς εκπαιδεύονται εύκολα, είναι ήρεμα και ενθουσιώδη για νέα μάθηση. Επιπλέον, είναι γνωστό ότι έχουν εξαιρετικές δεξιότητες ανάκτησης.

 Άλλο ένα κοινό που έχουν με τα Golden Retriever είναι η αγάπη τους για το φαγητό. Η εκπαίδευσή τους γίνεται ακόμα πιο εύκολη με ανταμοιβές και λιχουδιές. Όμως, προσπαθήστε να τα κρατήσετε υπό έλεγχο καθώς τα Λαμπραντόρ έχουν τάση προς την παχυσαρκία σκύλου.

 Ύψος: 53 έως 60 εκατοστά

 Βάρος: 24 έως 36 κιλά

 Χαρακτηριστικά: Στιβαρός, αθλητικός σωματότυπος. Λείο, διπλό τρίχωμα, ανθεκτικό στο νερό και ουρά σαν βίδρα.

Βίζλα (Vizsla)

 Ένας εξαιρετικός συνδυασμός από απίστευτη αντοχή, πίστη, ευφυΐα και ενέργεια. Είναι πάντα πρόθυμα να ευχαριστήσουν τον ιδιοκτήτη τους και μερικές φορές αποκτούν έναν ιδιαίτερο, δυνατό δέσιμο.

 Πολύ συχνά αναφέρονται ως “σκυλιά Velcro”. Ιδανικοί ιδιοκτήτες είναι εκείνοι που μπορούν να τους προσφέρουν καθημερινή άσκηση, προπόνηση και δραστηριότητες για να διοχετεύσουν την ενέργειά τους.

 Ύψος: 55 έως 58 εκατοστά

 Βάρος: 20  με 22 κιλά

 Χαρακτηριστικά: Αναλογικά σωστό και μυώδες σώμα με κοντό, λείο και πυκνό τρίχωμα σε χρώμα ρουστίκ.

Αγγλικό Σπρίνγκερ Σπάνιελ (Springer Spaniel)

 Είναι μια ευχάριστη και πολυάσχολη ράτσα που λατρεύει τόσο την δουλειά όσο και το παιχνίδι. Έχει απεριόριστη ενέργεια και εξαιρετικές δεξιότητες ανάκτησης.

 Η όσφρησή του είναι άψογη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλά αθλήματα σκύλων. Χρειάζεται ένα σπίτι που δεν θα το περιορίζει και θα μπορεί να είναι δραστήριο.

 Ύψος: 48 έως 50 εκατοστά

 Βάρος: 18 έως 24 κιλά

 Χαρακτηριστικά: Έχει μακριά αυτιά και μεσαίου μήκους τρίχωμα. Τα χρώματά του είναι βασικά μαύρο ή καφέ με λευκά σημάδια.

Κανίς-Πουντλ (Poodle)

 Η εμφάνιση και η στάση του σώματός τους είναι πραγματικά εκλεπτυσμένη και κομψή. Είναι μια ράτσα που την χαρακτηρίζει η εξυπνάδα της, η αγάπη της για μάθηση και η προθυμία της να κάνει τα πάντα.

 Η εκπαίδευσή τους είναι εύκολη και μπορούν να μάθουν ακόμα και σύνθετα κόλπα. Η ευκινησία τους τα βοηθάει να υπερέχουν στα αθλήματα σκύλων.

 Ύψος: 38 εκατοστά (κανονικό), 25 εκατοστά (μινιατούρα), 25 εκατοστά και κάτω (toy)

 Βάρος: 20 έως 31 κιλά (κανονικό),  7 έως 8 κιλά (μινιατούρα), 2 έως 4 κιλά (toy)

 Χαρακτηριστικά: Έχει πυκνό και σγουρό τρίχωμα. Χρώματα: μαύρο, λευκό, καφέ, γκρι, πορτοκαλένιο.

Κίσχοντ (Keeshond)

 Άλλη μια φυλή που συγκεντρώνει πολλές αρετές. Το Keeshond είναι πιστό, φιλικό, έξυπνο και εύκολο να εκπαιδευτεί.

Επειδή αναπτύχθηκε και εκτράφηκε ως φύλακας ίσως χρειαστεί κατά την εκπαίδευσή του να επικεντρωθείτε στον έλεγχο του γαβγίσματος. Γενικότερα, είναι πάντα πρόθυμα και εξαιρετικά στα αθλήματα ζώων.

 Ύψος: 43 έως 45 εκατοστά

 Βάρος: 15 έως 20 κιλά

 Χαρακτηριστικά: Μοιάζει με αλεπού, έχει παχιά δαμασκηνή ουρά και σκούρο χρώμα γύρω από τα μάτια που δίνει την εντύπωση μάσκας ή γυαλιών. Έχει παχύ τρίχωμα και συνήθως είναι ένα μείγμα από γκρι, μαύρο ή κρεμ.

Χαβανέζ (Havanese)

 Τα Havanese είναι έξυπνα και φιλικά σκυλιά. Θα λέγαμε, μάλιστα, πως είναι μια φυλή που εκπαιδεύεται αρκετά εύκολα σε σύγκριση με τις άλλες μικρόσωμες ράτσες σκύλων που έχουν αποδειχθεί δύσκολες κατά καιρούς.

 Τα πηγαίνουν περίφημα κατά την εκπαίδευση ειδικά όταν τα ενισχύετε θετικά. Η φυλή είναι επίσης άξιος ανταγωνιστής σε αθλήματα σκυλιών και επιδείξεις υπακοής.

 Ύψος: 21 έως 29 εκατοστά

 Βάρος: 3 έως 6 κιλά

 Χαρακτηριστικά: Μπορεί να έχει ένα ή δυο χρώματα, όπως μαύρο, λευκό, κρεμ, κόκκινο, καφετί, κιτρινόφαιο, σκούρο καφέ χρυσό και ασημί. Το τρίχωμά του μπορεί να είναι μεταξένιο ή κυματιστό.

Μάντσεστερ Τεριέ (Manchester Terrier)

Γενικά, τα Τεριέ συνδυάζουν χαρακτηριστικά, όπως φασαρία και έντονη βούληση. Ωστόσο, το Manchester Terrier είναι αρκετά έξυπνο, ευαίσθητο και εκπαιδεύεται αρκετά εύκολα.

 Λατρεύουν να είναι απασχολημένα και η θετική επιβράβευση τα βοηθά να είναι προσηλωμένα στην εκπαίδευσή τους. Διατηρείστε τις προπονήσεις τους διασκεδαστικές αλλά και με αρκετές προκλήσεις, ώστε το ενδιαφέρον τους να μείνει αμείωτο.

 Ύψος: 25  έως 30 εκατοστά (toy), 38 έως 40 εκατοστά (κανονικό)

 Βάρος: Κάτω από 5 κιλά (toy), 5 έως 10 κιλά (κανονικό)

 Χαρακτηριστικά: Κοντό, γυαλιστερό, πυκνό και μαλακό τρίχωμα. Έχει ισχυρό και μυώδες σώμα και φυσικά όρθια αυτιά. Χρώματα: μαύρο με καφέ ή μαύρο με καστανοκόκκινα σημάδια.

Εάν θέλετε ένα σκυλί πραγματικά πρόθυμο και εύκολο να εκπαιδευτεί μπορείτε να επιλέξετε μια από τις παραπάνω ράτσες. Υπάρχουν όμως και κάποιες φυλές που το πείσμα τους, η ανεξαρτησία τους και η επιμονή τους κάνει δύσκολη την εκπαίδευση.

 Υπάρχουν, όμως, και κάποιες φυλές που το πείσμα τους, η ανεξαρτησία τους και η επιμονή τους κάνει δύσκολη την εκπαίδευση. Τέτοιες φυλές είναι:

  •  Aφγανικό κυνηγόσκυλο (Afgan Hound)
  •  Πεκινουά (Pekingese)
  •  Μπασέντζι (Basenji)
  •  Μπορζόι (Borzoi)
  •  Σίμπα Ίνου (Shiba Inu)

 Αυτές ήταν οι 10 πιο υπάκουες ράτσες σκύλων των οποίων η εκπαίδευση ενδεχομένως δεν αποδεικνύεται τόσο πρόκληση όσο με άλλα σκυλιά. Βέβαια, όποια ράτσα σκύλου κι αν επιλέξετε, θα χρειαστεί να τηρήσετε με συνέπεια την εκπαίδευση σκύλου και να ακολουθήσετε τη μέθοδο ενθάρρυνσης.

 Πως σας φάνηκαν τα παραπάνω σκυλάκια μας; Εσείς τι ράτσα σκύλου έχετε; Αντιμετωπίσατε κάποια δυσκολία κατά την εκπαίδευση του; Ας γίνουμε μια παρέα κάτω στα σχόλια!

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *