Τα πιο καλόψυχα σκυλιά: 10 φιλικά σκυλιά για οικογένεια!

Αυτά τα σκυλιά μας δίνουν μαθήματα αγάπης, αφοσίωσης και ευγένειας. Γνωρίστε τα 10 πιο καλόψυχα σκυλιά που υπάρχουν εκεί έξω!

 Ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου και οι απανταχού σκυλο – ιδιοκτήτες συμφωνούν κι επαυξάνουν! Παρ’ όλ’ αυτά, ο κάθε σκύλος έχει τη δική του, ξεχωριστή προσωπικότητα και σίγουρα, υπάρχουν ορισμένες ράτσες σκύλων που είναι πιο φιλικές και κοινωνικές.

 Ας δούμε, λοιπόν, τις 10 καλύτερες ράτσες σκύλων που θα σε συντροφεύσουν καλύτερα εντός και εκτός του σπιτιού.

 1. Γκόλντεν Ριτρίβερ (Golden Retriever)

 Είναι ήρεμα, ευγενικά και φιλικά σκυλιά με ιδιαίτερη ευφυία και ευκολία στην εκμάθηση εντολών, αλλά και κόλπων!

 Η εκ φύσεως φιλικότητά τους, τους καθιστά την ιδανική συντροφιά για κάθε οικογένεια με παιδιά ή άλλα κατοικίδια. Θα τα βρείτε πάντοτε πρόθυμα να παίξουν ή να χαλαρώσουν μαζί σας στον καναπέ.

 Ύψος: 55-61 εκατοστά

 Βάρος: 24-34 κιλά

 Φυσικά Χαρακτηριστικά: Καλοσχηματισμένο σώμα με ίσιο ή ελαφρώς σπαστό τρίχωμα σε απαλές μπεζ και καφέ αποχρώσεις.

 2. Λαμπραντόρ Ριτρίβερ (Labrador Retriever)

 Με τα πανέμορφα ζεστά ματάκια τους, το Λαμπραντόρ είναι μία από τις πιο γνωστές ράτσες σκύλων μεσαίου μεγέθους που βλέπουμε συνήθως ως σκύλους υπηρεσίας.

 Το Λαμπραντόρ είναι η προσωποποίηση της φιλικότητας και της ευγένειας και ένα από τα πιο υπάκουα σκυλιά! Λατρεύει το παιχνίδι με το αφεντικό τους ή άλλα ζωάκια και είναι ιδανικό για σπίτι.

 Ύψος: 55-64 εκατοστά

 Βάρος: 24-36 κιλά

 Φυσικά Χαρακτηριστικά: Αθλητικό κορμί μεσαίου μεγέθος με λείο τρίχωμα σε αποχρώσεις του μαύρου, του σοκολατί και του καφέ.

 3. Πέμπροκ Κόργκι Ουαλίας (Pembroke Welsh Corgi)

 Αυτές οι γλυκύτατες «μινιατούρες» φημίζονται για το πόσο κοινωνικά και φιλικά σκυλιά είναι, κυρίως με την οικογένειά τους.

 Μπορεί να σας φαίνεται περίεργο, αλλά αρχικά εκτρέφονταν με σκοπό να κατευθύνουν αγέλες! Είναι ιδιαίτερα εξωστρεφή, παιχνιδιάρικα και προστατευτικά γύρω από τους αγαπημένους τους.

 Ύψος: 25-30 εκατοστά

 Βάρος: έως 14 κιλά

 Φυσικά Χαρακτηριστικά: Μικροκαμωμένα με μακρύ σώμα. Τα χρώματά τους είναι συνήθως σε αποχρώσεις του καφέ και του μπεζ, με λευκά σημάδια.

 4. Μπίγκλ (Beagle)

 Ένα από τα πιο καλόψυχα σκυλιά με τη χαρωπή συμπεριφορά είναι το Μπιγκλ! Αυτός ο σκύλος πραγματικά λατρεύει να περνάει ποιοτικό χρόνο με ανθρώπους.

 Παρά το μέγεθός του, είναι ιδιαίτερα δραστήριος και χρειάζεται αρκετές βόλτες για να εκτονώνει την ενέργειά του! Βέβαια, είναι εξίσου πρόθυμος να κουλουριάζεται στην αγκαλιά του ιδιοκτήτη του για ώρες μετά από μία κουραστική μέρα.

 Ύψος: έως 38 εκατοστά

 Βάρος: έως 14 κιλά

 Φυσικά Χαρακτηριστικά: Μικρόσωμα μυώδη σκυλιά με μαύρο, καφέ και λευκό τρίχωμα.

 5. Καβαλιέρ Κινγκ Τσαρλς Σπάνιελ (Cavalier King Charles Spaniel)

 Πρόκειται για ένα μικρόσωμο, χαριτωμένο, φιλικό, ζωηρό και πιστό σκυλί. Έχει όμορφο χαρακτήρα, ευχάριστη διάθεση και του αρέσει να είναι κολλημένο στον ιδιοκτήτη του! Δεν είναι τυχαία στην λίστα με τα πιο καλόψυχα σκυλιά για οικογένειες.

 Είναι η κατάλληλη συντροφιά, εάν θέλετε αμέτρητες αγκαλιές παρέα στον καναπέ ή στο κρεβάτι.

 Ύψος: 30-33 εκατοστά

 Βάρος: 5-8 κιλά

 Φυσικά Χαρακτηριστικά: Απαλό τρίχωμα σαn μετάξι σε μαύρους, καφέ και λευκούς συνδυασμούς.

 6. Σταφορντσάιρ Μπουλ Τεριέ (Stafforfshire Bull Terrier)

 Από το γένος των παρεξηγημένων Πιτ Μπουλ, η συγκεκριμένη ράτσα έχει ένα τεράστιο χαμόγελο ζωγραφισμένο στα χείλη της, που προσδίδει τη γλυκιά προσωπικότητά της.

 Είναι ιδιαίτερα αφοσιωμένα και πιστά στους ανθρώπους τους κι εξαιτίας αυτού, δυστυχώς, ορισμένοι τα εκπαιδεύουν να συμμετέχουν σε κυνομαχίες.

 Παρά το γεγονός ότι το Σταφορντσάιρ έχει πληγωθεί αρκετά στο παρελθόν από τους ανθρώπους, είναι ακόμη δεκτικό στην αγάπη και την εμπιστοσύνη κι αν το μεγαλώσετε σωστά, θα είναι από τα πιο καλόψυχα και φιλικά σκυλιά, που θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό σας!

 Ύψος: 35-38 εκατοστά

 Βάρος: 10-17 κιλά

 Φυσικά Χαρακτηριστικά: Μεσαίου μεγέθους και αρκετά μυώδη, έχουν τα χρώματα του μαύρου, του καφέ και του λευκού.

 7. Ιρλανδικό Σέτερ (Irish Setter)

 Μία μεγαλόσωμη ράτσα που είναι αρκετά στοργική, παιχνιδιάρα, ενεργητική και καταπληκτική συντροφιά για τα μικρά παιδιά.

 Χρειάζονται έντονη σωματική δραστηριότητα στην καθημερινότητά τους για να μείνουν μακριά από ανεπιθύμητες συμπεριφορές, όπως το υπερβολικό γαύγισμα ή το μάσημα πραγμάτων. Προσαρμόζονται εύκολα όμως, οπότε διευκολύνουν πολύ τους ιδιοκτήτες τους στη βόλτα.

 Ύψος: 63-69 εκατοστά

 Βάρος: 27-32 κιλά

 Φυσικά Χαρακτηριστικά: Διακριτικό μακρύ και μεταξένιο τρίχωμα με όμορφους σπαστούς σχεδιασμούς σε αποχρώσεις του καφέ και του κερασί.

 8. Μπόξερ (Boxer)

 Σε αντίθεση με ό,τι αναφέρεται στο όνομά τους, τα Μπόξερς θέλουν απλά προσοχή! Είναι από τα πιο καλόψυχα και φιλικά σκυλιά που ζητούν απλώς να κοινωνικοποιούνται διαρκώς.

 Μάλιστα, είναι και μία από τις 16 πιο πιστές ράτσες σκύλων για κατοικίδια, γι’ αυτό, όσο περισσότερη αφοσίωση τους δίνετε, τόσο περισσότερη σας επιστρέφουν.

 Αυτό τα κάνει ιδανικά για οικογένειες με παιδάκια ή άλλα κατοικίδια. Χρειάζονται όμως λίγη εκπαίδευση, ώστε να τιθασεύσουν τον έντονο ενθουσιασμό τους.

 Ύψος: 55-64 εκατοστά

 Βάρος: 22-36 κιλά

 Φυσικά Χαρακτηριστικά: Μεγαλόσωμα, με κοντό τρίχωμα σε παρδαλά χρώματα, όπως καφέ, μαύρο με κηλίδες λευκού και μαύρη μουσούδα.

 9. Μπόρντερ Κόλεϊ (Border Collie)

 Τα εν λόγω ευγενικά και φιλικά σκυλιά έχουν εκτραφεί και μεγαλώσει, ώστε να προσφέρει ικανοποίηση.

 Βρίσκονται πάντοτε συντονισμένα με τους ιδιοκτήτες τους και για αυτό διαπρέπουν σε αθλητικές δραστηριότητες σκύλων, αλλά και στην καθημερινή εκπαίδευση.

 Προσοχή στην επιθυμία τους να συγκεντρώνουν κοπάδια και γενικότερα ό,τι βλέπουν, γιατί μπορεί να προκληθούν ατυχήματα!

 Ύψος: 45-56 εκατοστά

 Βάρος: 13-25 κιλά

 Φυσικά Χαρακτηριστικά: Σκληρό ή μαλακό τρίχωμα σε όλες τις πιθανές αποχρώσεις, αλλά και τρικολόρε!

 10. Μπόστον Τεριέ (Boston Terrier)

 Από τα πιο καλόψυχα σκυλιά που επιδεικνύουν πολλή στοργή, το Μπόστον Τεριέ υπόσχεται να κάνει τα πάντα για να σας φτιάξει τη διάθεση όταν είστε στις μαύρες σας!

 Είναι πολύ κοινωνικά, φιλικά, λατρεύουν να γνωρίζουν νέο κόσμο και είναι πάντα μέσα σε κάθε είδους παιχνίδι.

 Βολεύονται παντού, προσαρμόζονται εύκολα κι αν αυτό δεν σας αρκεί, τότε το ζεστό τους χαμόγελο σίγουρα θα κερδίσει την καρδιά σας!

 Ύψος: 38-43 εκατοστά

 Βάρος: 6-11 κιλά

 Φυσικά Χαρακτηριστικά: Μικρό προσωπάκι κι απαλό ασπρόμαυρο τρίχωμα.

 Αυτά είναι, λοιπόν, τα 10 πιο καλόψυχα σκυλιά που πρόκειται να σας δώσουν μαθήματα αγάπης και αφοσίωσης και να ομορφύνουν τη ζωή σας!

 Έχετε κάποια από τις παραπάνω ράτσες σκύλων; Αν ναι, μοιραστείτε μαζί μας όμορφες καθημερινές στιγμές με το κατοικίδιό σας!

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *